reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Ja nie bardzo rozumiem do czego ma służyć ten stojak na gondolę:baffled: Żeby nie brudzić podług? A co w takim razie ze stelarzem? Gdzie go zostawić?

Co do kosza na pieluszki to dla mnie zupełnie zbędny wydatek. Ja mam zamiar kupić paklanki. Są niedrogie, a zapachy pochłaniają.

reklama
mirelka jesli chodzi o materac to ja bym brala jak najgrubszy, zwlaszcza jak jest z pianki, bo te ciensze materace nieraz powoduja ze dziecko odczuwa szczebelki pod materacem

Ostatnia edycja:
merko lateksowe materace są dobre no i twój ma aż 13cm, ja chcę kupić coś tańszego gryka pianka kokos
ja też uważam ze kosz na pieluszki za zbędny nawet nie myślałam żeby to zakupić ale jak komuś ma ułatwić funkcjonowanie to dlaczego nie kupić:-);-)

Odnosnie koszy... nie mialam takiego dla maćka. jego pieluszki zsikane wsadzalam do zwylkych workow na śmieci (nie śmierdziały;-)) a pieluszki z kupa do jednorazowych woreczkow ktore od razu zawiazywalam i tez nie bylo nic czuc. U nas śmieci i tak wyrzuca sie codziennie, wiec nie bylo potrzeby dodatkowego kosza specjalnie na pieluszki.

Hej dziewczyny, byłam wczoraj na mieście i pierwsze co to poleciałam do sklepu po kolejną parę śpiochów. Chyba jestem nienormalna. Albo wpadam w uzależnienie. Oczywiście mój A. nic nie wie, bo by się przeraził, w końcu i tak mamy sporo ciuchów już...

Ponko skąd ja to znam ;-) szczególnie jak znajdę coś ładnego, za małą kasę, np.w ciuchu, to nie mogę się powstrzymać. Albo jak wylicytuję pojedynczą rzecz na Allegro, to żeby przesyłka wyszła tańsza, licytuję coś jeszcze :-D
Najwyżej będziemy przebierać nasze maleństwa 5x dziennie, żeby zdążyły to wszystko choć raz na siebie założyć!

A tak na poważnie muszę już zacząć kupować jakieś konkretne rzeczy (meble, wózek, pościel, wanienka), bo to spore wydatki i nie chcę, żeby się skumulowały.

Ponko :-) nie wiem czy cię pociesze czy nie,ale ja tak mam od ponad 3 lat ;-) Myślałam,ze to tak na początku tylko będzie,ale jakoś mi nie przeszlo.Zawsze jak jestem gdzieś w sklepie,to najpierw lecę na dział dziecięcy ,a później dopiero szukam czegoś dla siebie na co przeważnie już mi czasu nie starcza:sorry:

Z tych poważnych zakupów to mamy wózek i wanienkę na razie. No i 3 butelki, bo dostaliśmy zestawy "Bedę mamą" i "chłopiec czy dziewczynka". Przynajmniej zaoszczędziło nam to 60zł :p
W ogóle szukam miękkich ręczników dla dziecka, wszystkie jakie znajdę są tak szorstkie, że sama bym się takimi nie chciała wycierać. Macie jakiegoś zaufanego sprzedawcę na allegro albo sklep? Zastanawiam się czy nie kupić po prostu ręcznika z mikrofibry i go przeszyć na pół, bo one są bardzo miękkie, ale nie wiem też ile to się utrzymuje i jak po kolejnym praniu to będzie wyglądało.

reklama
Ja już mam super ręczniczki, wanienkę ze stojakiem (ale tą najmniejszą, większa na stojak nie wejdzie), naleśniki, nastawkę do przewijania, ale ostatnio trafiła mi się super sprawa, moja mama była w sklepie dziecięcym i zadzwoniła, że znalazła porządny kocyk, ale jest na przecenie bo się rozerwał worek i kocyk trochę przybrudzony, za cenę.... 10 zł! Kazałam brać w ciemno :-) Co prawda, kolorek i motyw mnie nie zachwyca, ale stałam się właścicielką dobrego koca za taką cenę:cool2:

Edit: no i oczywiście mam pełną szafę ciuszków dla Franusia :-)

Do góry