reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

anek jak juz wpadlas w nałóg allegrowy to nie wyjdziesz szybko ;) Jak ci przyjdzie siedziec w domu z dzieckiem to sama zobaczysz ze tak wygiodniej i taniej robic zakupy niz w sklepach ;)
Dla dziewczynek jest jeszcze wiecej ciuszkow niz dla chlopcow wiec masz sporo pole do popisu ;)

Madzia mnie tez sie wlasnie myslenie wylacza bo zaobserwowalam aukcje kurteczki i sweterka na 0-3msc i mnie bardzo kusi zeby to kupic, tylko kurcze to takie niepraktyczne i zdaje sobie z tego sprawe ze dla niemowlaczka to raczej kombinezon i kaftaniki bez kaptura bede zakladac, czyli ciuszki wygodne, ech,.... Czasem sama siebie nie rozumiem ;)

reklama
Z tymi rozmiarami ciuszków to się troszkę podszkoliłam, tzn.
0-3mce 62,
3-6-68 -
pow.6mcy 74
i tak sobie liczę jaka Zosia będzie duża w danym miesiącu, jak mi jakiś ciuszek wpadnie w oko na Allegro. A tak się jakoś złożyło, że to co mi się najbardziej spodobało to na wiosnę i lato. Wychodzę z założenia, że wato to już teraz kupić skoro mi się tak podoba, bo przecież na wiosnę muszę wracać do pracy i obawiam się, że z czasem na buszowanie po necie, czy sklepach będzie krucho. Sama wyprawka dla noworodka i w ogóle na te pierwsze 5mcy życia (czyli okres macierzyńskiego) to są głownie śpiochy, pajacyki i kaftaniki a tu niestety nie ma w czym szaleć. Ja na razie tego nie mam, bo cały czas w domu, w łóżku uziemiona jestem i do szmateksu nie mam nawet jak iść lub do zwykłego sklepu :-( Więc jak już podremontuję swój pokój i zrobię miejsce na "dzieciowe ciszuki", to pewnie kupie przez net jakieś używane paczki dla noworodków plus kilka nowych, ale też z neta.

Dziewczyny sliczne zakupy zrobilyscie,ciuszki wygladaja slicznie :tak::-)
Ja teraz czekam na pajacyk welurowy a i na ten moment na razie robie stop bo byly wydatki na inne rzeczy no ale jak na razie poluje na dalsze pajacyki welurowe i pod koniec miesiaca pewnie znowu zaczne kupowac :-D

Bylam dzis w sklepie gospodarczym zakupic kilka potrzebnych rzeczy i wpadly mi w rece te pojemniczki z misiami. Nie moglam przejsc obojetnie :-) Zwlaszcza ze maly tylko 4zl a wiekszy 6zl :sorry2:
Od razu wyobrazilam sobie jak świetnie beda wygladac w nowym pokoiku dzieciecym moich dwóch malych misiaczków :-)

Cos mnie wzielo na zakupy do domu. Zwlaszcza takie pojemniczki do przechowywania mi sie podobaja i na zabawki, bo juz mnie denerwuje jak drobiazgi plataja sie gdzies na półkach. wole miec je w zamknieciu ;-)

Załączniki

• Zdjęcie1242.jpg
    Zdjęcie1242.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 47
Dziewczyny piękne zakupki zrobiłyście;)
Nimfii pudełka fajny pomysł i są słodkie;)
Ja już bym też chciała robić zakupy ale jeszcze się wstrzymuję bo chce te wszystkie ciężkie wydatki opanować i dopiero na spokojnie kupować dla mojej Wiki.

Angun ja tez na nie poluję :-)
Nimfii oj u mnie od dłuższego czasu rządzą pudła :-) teraz muszę kupić takie jedno wielkie,aby pomieścić wszystkie auta zdalnie sterowane ;-)

Cos mnie wzielo na zakupy do domu. Zwlaszcza takie pojemniczki do przechowywania mi sie podobaja i na zabawki, bo juz mnie denerwuje jak drobiazgi plataja sie gdzies na półkach. wole miec je w zamknieciu ;-)

My też do większości rzeczy mamy różne pojemniki - i rewelacyjnie sprawdzają się. U Maksymiliana w pokoju mamy plastikowe kufry na zabawki i to rozwiązuje wiele problemów :)

nimfii śliczne te pudełka :) , chciałam zrobić u młodego w pokoju taką drewnianą skrzynię żeby można było na niej usiąść jak w amerykańskich filmach (pod oknem) ale to dopiero jak kupimy łóżko bo nie wiemy jakie szerokie będzie

reklama
mycha, Anek - super ubranka.

nimfii - ja jestem wielką fanką pojemników, koszyków, moje szafy i małego pokój tak są właśnie zagospodarowane. Jak dla mnie super rozwiązanie na ład i porządek.

Do góry