reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Zakupiłam sobie wczoraj fajny komplecik dla małej;) Fakt, ze rozmiar to 62 ale jakoś tak nie mogłam się opanować bo jest śliczny;)

komplet niemowlęcy (1742186976) - Aukcje internetowe Allegro

Komplecik super, ale o co chodzi z tym rozmiarem? Ze za mały?

Zobacz załącznik 377045 Zobacz załącznik 377046

Jakiś czas temu pisałam o kocykach z polaru (ten z aplikacją imienną, bo dla syna koleżanki) - prezentacji dokonuje mój synek :-)

Takie szycie na własną rękę wychodzi mi taniej - kocyk jest gruby, bo to dwie warstwy polaru, jest puszysty i doskonale przepuszcza powietrze i wchłania wilgoć (gdyby co :-D).

A to sama robisz te kocyki? Super pomysł na prezent, czy gdzieś to na allegro wystawiasz??

mim - zazdroszczę Ci takich zdolności :)

Ja przed chwilą kupiłam wiosenną kurteczkę dla małej - bardzo lubię taki odcień zieleni.
śliczny grzybek dla dziewczynki 6-9 m (1740846675) - Aukcje internetowe Allegro

Plaszczyk piekny a cena... rewelacja! Sama musze czegos zaczac szukac! sliczny!

hej czy ktoś pomorze jestem na etapie kupowania materacyka do łóżeczka ale jest kilka grubości 8cm, 9cm i 10cm który lepszy czy to ma jakieś znacznie :-);-)

Mi sie wydaje ze materac im grubszy tym lepszy! No ale to tez zalezy na jaki sie zdecydowałas, pianka, gryka -kokos czy lateksowy. Ja mam taki Materac Lateksowy Danpol 120 x 60cm | Sen | Materace | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa no i on jest dosc gruby, ale pani w sklepie powiedziała mi że to na 10 lat materac! :-)

reklama
A jeszcze z rzeczy które sobie kupilismy dzisiaj, to sie pochwale moją ramą do wózka. Tzn takie cos kiedys na necie wypatrzyłam
38.jpg
no i babka w sklepe nam wytłumaczyła ze to jest po to zeby jak jest np snieg na polu albo bloto, to sie sciaga gondole z wózka i sie w domu na tym ustawia! Fajny patent i nawet nie było to jakos tragicznie drogie, wiec jezeli miałabym poswieci czystosc moich podłóg ;-) to juz wolałam takie coś. A tak powaznie moze sie przydac nawet gdzies u znajomych albo w podrózy, gondolke na ty postawic ;-)

merko a Ty kupowałaś to do specjalnego modelu czy jest uniwersalna taka rama?? na jakąś szerokość po prostu? Bo przyznam, że rzeczywiście super pomysł, zwłaszcza na mokre pory roku, gdy ktos ma panele w domu.....

A jeszcze z rzeczy które sobie kupilismy dzisiaj, to sie pochwale moją ramą do wózka. Tzn takie cos kiedys na necie wypatrzyłam
38.jpg
no i babka w sklepe nam wytłumaczyła ze to jest po to zeby jak jest np snieg na polu albo bloto, to sie sciaga gondole z wózka i sie w domu na tym ustawia! Fajny patent i nawet nie było to jakos tragicznie drogie, wiec jezeli miałabym poswieci czystosc moich podłóg ;-) to juz wolałam takie coś. A tak powaznie moze sie przydac nawet gdzies u znajomych albo w podrózy, gondolke na ty postawic ;-)
fajny bajer ale moim zdaniem trochę zbędny , bo z całego wózka to najbardziej brudzą koła a gondolka jesli mokra to z góry a nie z dołu , to już wolałabym jakiś ręcznik na kanapie położyć i na tym gondole ;)
to już wolę kupić sobie kosz na brudne pieluchy Tommee Tippee KOSZ NA PIELUCHY + ZAPASOWY WKŁAD (1703567902) - Aukcje internetowe Allegro

A to sama robisz te kocyki? Super pomysł na prezent, czy gdzieś to na allegro wystawiasz??

Tak, sama robię takiego typu kocyki. Nigdzie ich nie wystawiam, bo nie mam firmy, więc w razie kontroli - robiłabym to nielegalnie. Wszystkie rzeczy robię w ramach prezentu i dla dzieci (maskotki, kocyki, narzuty, filcowe jedzenie) i dla dorosłych (podkładki na stół, obrusy, narzuty). Czasami na prośbę pojedyncze egzemplarze wykonuję poza formą prezentu :-)
Zapraszam na drugi blog szyciowy (choć ostatnio długo nie uzupełniany):
O szyciu, życiu i towarzyszeniu...

merko a Ty kupowałaś to do specjalnego modelu czy jest uniwersalna taka rama?? na jakąś szerokość po prostu? Bo przyznam, że rzeczywiście super pomysł, zwłaszcza na mokre pory roku, gdy ktos ma panele w domu.....

Fajny patent z ta rama naprawde. Bo jak jest gondola to moze nawet za takie chwilowe łóżeczko dla maluszka słuzyć ;-) Co do szerokosci to z tego co piszą na stronie to pasuje do gondoli navingtona genua (ona pasuje do wszystkich ram tych kalsycznych) i do fotelika. Wiec nawet ta opcja z odstawieniem fotelika ze spiacym maluszkiem w bezpieczne miejsce mi sie podoba ;-)

fajny bajer ale moim zdaniem trochę zbędny , bo z całego wózka to najbardziej brudzą koła a gondolka jesli mokra to z góry a nie z dołu , to już wolałabym jakiś ręcznik na kanapie położyć i na tym gondole ;)
to już wolę kupić sobie kosz na brudne pieluchy Tommee Tippee KOSZ NA PIELUCHY + ZAPASOWY WKŁAD (1703567902) - Aukcje internetowe Allegro

Pewnie ze tak tez mozna, no ale jak sie maz dal namówic, to dla mnie fajne rozwiazanie ;-) czemu nie skorzystac z dobrego serca meza. A powiedz z tym koszem na pieluszki, to trzeba jakies wklady do tego??? Na zdjeciach na strasznie malutki wyglada ten kosz?

Tak, sama robię takiego typu kocyki. Nigdzie ich nie wystawiam, bo nie mam firmy, więc w razie kontroli - robiłabym to nielegalnie. Wszystkie rzeczy robię w ramach prezentu i dla dzieci (maskotki, kocyki, narzuty, filcowe jedzenie) i dla dorosłych (podkładki na stół, obrusy, narzuty). Czasami na prośbę pojedyncze egzemplarze wykonuję poza formą prezentu :-)
Zapraszam na drugi blog szyciowy (choć ostatnio długo nie uzupełniany):
O szyciu, życiu i towarzyszeniu...

Kochana ale masz fajowy ten blog. Zwlaszcza filcowe jedzenie ;-) rewlelacja. Co do tych kontroli, to przeciez nie sprzedajesz tego na skale przemysłowa. A Ci ludzie którzy sprzedaja jakies ubranka uzywane, albo ksiazki, albo cos tez nie wystawiaja paragonów. W kazdym razi sliczne rzeczy robisz, podziwiam talent, bo ja nawet guzika nie potrafie przyszyc ;-)

Pewnie ze tak tez mozna, no ale jak sie maz dal namówic, to dla mnie fajne rozwiazanie ;-) czemu nie skorzystac z dobrego serca meza. A powiedz z tym koszem na pieluszki, to trzeba jakies wklady do tego??? Na zdjeciach na strasznie malutki wyglada ten kosz?
pewnie że jak tylko chcesz to kupuj :tak:;-), co do kosza to jeszcze go nie sprawdzałam ale myślę że sporo pieluszek się zmieści bo one w końcu wielkie nie są ;-) , do tej pory miałam taki Angelcare CAPTIVA KOSZ NA PIELUCHY+ ZAPASOWY WKŁAD (1722639191) - Aukcje internetowe Allegro
bo w NO dają je za friko jak się zarejestrujesz na stronie sklepu dziecinnego :-) ,no ale wkłady trzeba do każdego kosza dokupić , z tym że do tego drugiego są tańsze ,no i sam kosz też większy ,a najważniejsze że zatrzymuje zapachy w środku więc spokojnie można go opróżniać co 2 dni :tak:

kompletnie nie pomyślałam o pojemniku na pieluchy -_- ale to nic, to nie jest wielgachny wydatek. Uff. I mówicie, że przydatny i zatrzymuje zapaszki :)? No to koniecznie muszę go dorzucić na listę!

Julianna ale są też specjalne woreczki na pieluchy zatrzymujące zapach (do kupienia osobno,a w pieluchach bella happy są dołączone),więc ja sobie ten kosz odpuszczam,tym bardziej ,ze my śmieci wynosimy codziennie,a przy pieluchach to bedzie częsciej.

reklama
Co do rozmiaru tego kompleciku, który kupiłam to chciałam wziąć to na wyprawkę do szpitala ale nie wiem czy nei będzie za duża bo ma 62 rozmiar. Najwyżej będę musiała coś znaleźć jeszcze na 56.

Te woreczki na pieluszki to dobra sprawa. I tej stojaczek. Super;)

Do góry