reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

mirelka oto linki ;-)

1.Od tego sprzedawcy jeszcze nie kupowalam, ale zamierzam przescieradla, materacyki, posciel, jak juz wspominalam. Wydaje sie miec rozsadne ceny.

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

2.Ciuszki uzywane i widze, ze Pani zeszla z ceny ;-) bo ja u niej kupowalam śpiworki i misiowate pajacyki za ok 10zl za sztuke.

3.Ciuszki używane i nowe, firmowe Nexta, George, tylko ze ceny troszke wyzsze jak sie policytuje :sorry2:

4. Akcesoria dla dziecka.

A od w/w sprzedawcy najbardziej bylam zadowolona z tych kaftanikow
KAFTANIK koszulka BAWEŁNA biel WIĄZANY 62 (1638368237) - Aukcje internetowe Allegro

5. fajne bodziaki i tanie, ale trzeba uwazac bo wiele jest na wczesniaka na rozmiar 50!

http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=4729395

6. Te kaftaniki to najwieksze cudo jakie znalazlam. Jakość świetna, ale niestety na razie nic nie sprzedaje sprzedawca. moze jeszcze to wystawi ;)

http://allegro.pl/koszulki-niemowlece-r-56-bawelna-100-polskie-i1630247814.html

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny.
No i mam problem. Tak zapalilam sie do kosza mojzeszowgo i w sumie juz mialam kupowac, a teraz przemyslalam sprawe i nie wiem.
Alexander bedzie mial swoj pokoj ,dosc duzy zaraz na przeciw naszej sypialni. Planuje kupic tam kanape rozkaldana bym czasem mogla spac.
Kosz chcialam by bobik spal obok lozka. Ale jak bedzie spal z nami to za kazdym razem oboje bedziemy sie budzic. Troche szkoda mi malzonka mego ,bo ktos w koncu pracowac musi. chyba bez sensu bysmy razem budzili sie po 3 razy w nocy. On bedzie wiecznie wykonczony , a wole by mial troche sily jak wroci z pracy niz przysypial wiecznie na kanapie. chyba jednak na pierwsze miesiace przeniose sie do pokoju malego by chociaz maz sie normalnie wysypial. No moze nie co noc ,czasem bedziemy sie wymieniac ,ale wiadomo,ze jak karmie to ja wstaje.
No i teraz intensywnie mysle.
Jak wy rozwiazujecie ten problem?

Winki ja też myślałam, że Mały będzie spał u siebie w pokoiku, we własnym łóżeczku.
Przemyślałam jednak sprawę i już wiem, że skorzystamy z przewoźnego łóżeczka. Mąż będzie się budził, ale trudno, to też jego dziecko i też będzie mi Go podawał, bo potem okaże się, że może niewiele rzeczy zrobić przy takim noworodku, bo ja potrafię to lepiej.
Nie chciałabym też, żeby spać oddzielnie lub z dzieckiem w łóżku.
Winki porozmawiaj z mężem może on też powie, co myśli na ten temat :-)

Ja planuję mieć łóżeczko w naszej sypialni, no trudno, niech mąż wie, co zmajstrował i czasami mi pomagał, jak wrócę do pracy, to chciałabym żeby też wstawał do małej, a nie tylko liczył na mnie więc chciałabym go przyzwyczajać od początku, pokój dziecięcy będzie na razie stał pusty dopóki nie zdecydujemy się na eksmisję młodego człowieka do siebie :-)

Ja tez planuje lozeczko narazie w naszej sypialni, moj maz pracuje 4 nocki w tygodniu a pozostale 3 i tak nie umie spac wiec dla niego to raczej nie bedzie problem, a w ciagu dnia jak bedzie odsypial to ja sie bede zajmowala malenstwem, mam nadzieje ze jakos to wszystko zorganizujemy. A jak wroce do pracy to potem bedziemy myslec co dalej.

U nas problem rozwiązany, bo może być tylko u nas, bo mamy jedynie sypialnię i salon z aneksem kuchennym. To już wolimy małego u nas ;) I tak pewnie do 3 roku życia, czyli do planowanej przeprowadzki za granicę, bo już na zmianę mieszkania w PL nie widzę szans. Z resztą za rok się przenosić i za 2 lata znowu... trochę bez sensu ;) Ale zobaczymy jak to będzie, jak tam się sprawa z doktoratem mojego ułoży i może będziemy szybciej dziecięcy pokoik urządzać, kto wie ;)

My szykujemy się na stancję jednopokojową więc będzie pokój dzienny, sypialnia i pokój małego w jednym ;)
A ja jutro jadę kupić wózek łóżeczko pościelki kocyki !!! jestem taka podekscytowana że o niczym innym myśleć nie mogę ;D

A u nas jak na razie jest opcja ze bede spac z malym w pokoju dzieciecym a moj A. w naszej sypialni,gdyz moj pracuje 6dni w tygodniu i czasem nawet po 12h i nie chcialabym zeby chodzil niewyspany do pracy a znam mojego A. ze jak sie w nocy obudzi to on pozniej juz spac nie moze wiec wole zeby byl wyspany i zdolny po pracy zajac sie dzieciaczkiem zebym miala czas dla siebie:tak: Jakos damy rade :-D

Ostatnia edycja:
reklama
My bylismy wczoraj na małych zakupach, nimfii dzięki za namiary na hurtownię :) oczywiście musiałam wyjście z domu odkupić kilkunastogodzinnym spaniem :/
jeśli chodzi o spanko maluszka, to łóżeczko musi stać w sypialni, niestety mamy sypialnię na poddaszu a pokoik dziecięcy na dole, więc maleństwo będzie z nami, bo inaczej ja bym musiała wyemigrować na dół. Mój M. będzie uczestniczył w życiu rodzinnym i dzień i w nocy, też chciał dziecka, ja będę w pracy w domu przy dziecku, on będzie wychodził do pracy i nie wiem czemu ma potem sie wysypiać a tylko ja mam chodzić jak zombie :)

Do góry