reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

ponawiam pytanie odnośnie pościeli pomóżcie

fajny pomysł z tą listą ja mam taka już od dawna ale zaraz zerknę do linkowani i zweryfikuję z ta co już mam

a powiedzcie dziewczyny jak to jest z pościelą jaki rozmiar kupujecie jest parę rozmiarów i nie wiem jaki kupić łóżeczko mam 120 na 60
podobno 100/130 to standard ale ja biegła nie jestem ale w poniedziałek kupię po poradzie fachowca rzecz jasna jeśli wytrzymasz to napiszę w poniedziałek ;)

reklama
Ja to dla pierwszego dzieciątka chciałabym wszystko nowe :p później zostanie mi dla drugiego , bo już planuje :p heehe nie zamierzam mieć jedynaka także co kupie to mi zostanie nie będę musiała nikomu nic odawać :)

Ja to dla pierwszego dzieciątka chciałabym wszystko nowe :p później zostanie mi dla drugiego , bo już planuje :p heehe nie zamierzam mieć jedynaka także co kupie to mi zostanie nie będę musiała nikomu nic odawać :)
Oooo ja też bym chciała ale jak zobaczyłam że sweterek taki zwykły prosty sweterek u nas w hurtowni dla maluszków kosztuje 61 zł a pomyślałam że mój smyk ponosi go może miesiąc mooooże dwa to się lewą stopą przeżegnałam podziękowałam i wyszłam.
Bieliznę typu śpiochy bodziaki kaftaniki koszulki kupuję wyłącznie nowe natomiast takie ciuszki wierzchnie na pewno będą używane w sporej części, już upolowałam na Allegro
BLUZA ''SPROGGS'' 0-3 M / Z SZAFY NAPa (1671738510) - Aukcje internetowe Allegro
oraz
h&m i BRUBAKER, śliczne ogrodniczki dla Smyka! (1678622259) - Aukcje internetowe Allegro
i dla siebie
C&A bardzo fajna tuniczka na szelkach rozm. S (1644682575) - Aukcje internetowe Allegro
i na te wszystkie rzeczy wydałam w sumie jakieś 40 zł są jak nowe praktycznie... ile wydała bym w sklepie 2-3? razy tyle....
Nawet ostatnio moja stomatolog mówiła że dla swego synka głównie w lumpach kupowała i też dobre i tanie...

chodzi mi o takie rzeczy jak wózek czy łóżeczko najbardziej :) ja dostałam ciuszki od ciotki i mi je zabrała, bo zaszła w ciąże drugą także wole od kogoś nie brać nic za darmo wole to kupić i mieć na stałe, a dla drugiego malucha też się później przyda

ponawiam pytanie odnośnie pościeli pomóżcie

fajny pomysł z tą listą ja mam taka już od dawna ale zaraz zerknę do linkowani i zweryfikuję z ta co już mam

a powiedzcie dziewczyny jak to jest z pościelą jaki rozmiar kupujecie jest parę rozmiarów i nie wiem jaki kupić łóżeczko mam 120 na 60
ja kupowałam 90/120 :) do łóżeczka 120/60 ,pierwszy zestaw pościeli kupiłam razem z wkładami coś w tym stylu # 6-cz.POŚCIEL/POŚCIELE 90x120 PRODUCENT # (1671685359) - Aukcje internetowe Allegro

dzisiaj znowu połaziłam trochę po wyprzedażach i kupiłam kilka ubranek dla dzieciaków :)

AniaSm dzięki za odpowiedz też myślałam nad tym rozmiarem i taki kupię, fajna pościel:-)
Bryszka ale łowy super ja juro znowu wyruszam na łowy też czasem coś kupię w lumpie fajne rzeczy można kupić i jakościowa są lepsze:-)

dziewczyny, a ja się w ogóle zastanawiam, czy kupować pościel ?? koleżanki mi mówią, że nie używały, takie małe dziecko nie śpi przecież na poduszce ani pod kołdrą, tak samo z ochraniaczem na łóżeczko, zazwyczaj zakłada się go po jakimś czasie, żeby mieć dziecko cały czas na oku, przynajmniej ja nie będę zakładała, żeby widzieć małą, jak będę leżała u siebie w łóżku, tak dzisiaj przeglądałam te pościele i się zastanawiam, czy kupować, czy nie

ja ochraniaczy też raczej nie będę kupować do łóżeczka muszę mieć małego na oku :p a kołderke jakąś się kupi tylko nie wiem gdzie jeszcze, bo u nas w mieście to kiepsko z takimi zakupami, jak już to julieet zawsze w wrocławiu u was :p

ja kołderkę już mam ale bez poduszki kupię tylko pościel a poduszkę później jakąś wykombinuję na początku tak jaj piszesz julieet dziecko nie śpi na poduszce więc na razie nad poduszką nie myślę nad ochraniaczem jeszcze się zastanawiam ale tym krótszym bo jest jeszcze taki dłuższy ten odpada za dużo tego by było w tym łóżeczku lubię minimalizm im mniej tym lepiej i kurzu wtedy mniej :rofl2:

dziewczyny była któraś z was w ostatnim czasie w dziecinnym h@m opłaca się jechać są jakieś wysprzedaże można znaleźć coś fajnego wybieram się w przyszłym tyg myślę że nie będę żałowała.;-)

reklama
Witajcie o poranku!
Ja też, tak jak wy dziewczyny, narazie nie zamierzam kupować pościeli ani ochraniaczy na łóżeczko. Kupię zwykłą cienką kołderkę (Ikea?). Mały będzie na początku spał z nami w pokoju w wiklinowym koszyku na kółkach a łóżeczko w jego pokoju będzie czekało.
Myślę, że są ważniejsze zakupy a ten można trochę odsunąć w czasie.
Poza tym czytałam trochę o śmierci łóżeczkowej (SIDS) i szczególnie na zachodzie dużo się mówi o bezpieczeństwie snu noworodków i niemowlaków. Eksperci odradzają puchate, luźne kołderki, lepsze jest łączenie prześcieradełka wywiniętego na kocyk i podłożenie go ściśle pod materac (na pewno nie zsunie się na buźkę dziecka), odradzają też ochraniacze na łóżeczko.
A tak w ogóle to planuję kupić ten detektor bezdechu w zestawie z elektroniczną nianią. Zastanawiałyście się nad tym?

Mirelka ja byłam niedawno, trafiłam na jakieś przeceny, ale to były przeceny tylko w tym dniu, w tym centrum handlowym, także nie wiem tak naprawdę co teraz oferują.

Miłego dnia Mamusie!!!

Do góry