reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Oczywiście nie mogłam się powstrzymać przechodząc obok sklepu z ubrankami :-)
Moje nowe zdobycze to body (szt.3, na zdj, 2, bo 1 para moczy się w misce- naklejka-metka nie chciała zejść) i pajacyk.
Wszystkie kupiłam w Pepco, ubranka z tego sklepu pochodzą od różnych producentów, ale są raczej dobrej jakości, ponoć nadruki nie spierają się szybko a na oko i w dotyku bawełna jest ok.

Ubranka 001.jpgUbranka 002.jpgUbranka 003.jpg

Zdjęcie0152.jpgZdjęcie0151.jpg to właśnie ten fotelik maxi cosi bez śpiworka i ze śpiworkiem nie jest taki zły jak na używany, a jeśli jest bezpieczny to wole mieć go niż ten co kosztuje z wózkiem 800 zł, bo na pewno nie będzie tak bezpieczny. Ja nawet nie mam pojęcia jak montuje się pasy z auta do fotelika będę musiała spytać kogoś kto ma dziecko :p

andrzelika wiesz duze znaczenie tez ma to z ktorego roku jest ten fotelik. Ja wlasnie czytalam artykul o fotelikach bo zamierzam kupic dla Maćka, no i z tego co sie orientuje to te najnowsze modele Maxi Cosi sa naprawde fulll wypasss, a jak jest z rocznikami sprzed lat? Zorientuj sie w temacie bo moze okazac sie ze najtanszy fotelik z tego roku bedzie bezpieczniejszy niz Maxi Cosi sprzed lat -kiedys byly inne normy, niż maja teraz. Od roku 2000 zmienialo sie wszystko z roku na rok.

Mowie to do tego bo juz na oko widze ze w foteliku ze zdjecia brakuje nakładek na pasach - takie co zabezpieczaja dziecko przed otarciami pasow na ramionach i między nogami, oraz specjalnego wkładu (poduchy) dla noworodków, ktora utrzyma min główke w odpowiednim miejscu. Przydaje sie tez daszek chroniacy od słonca i deszczu. Coś na kształt tego z linku.
http://allegro.pl/fotelik-nosidelko-baby-design-0-okrycie-nozek-i1627454175.html

Az mnie glowa rozbolala jak poczytalam o tym artykule - bo z niego wynika ze abym kupilam dobrej jakosci fotelik to pasuje wydac nie mniej niz 500zl.

Ostatnia edycja:
nakładka jest na główke tylko wpiełam ją na zdjęciu w śpiworku, ja stwierdziłam, że jak będzie komplet wózek fotelik to kupię, bo jeden będę mieć w aucie i go nie odpinać, a drugi do przeniesienia dziecka :) i do siedzenia jakbym była u kogoś :p A fotlik jest z 2006r
Nimfii- ja myślałam nad tym wózkiem http://allegro.pl/wozek-arte-3x3-3w1-gratis-parasolka-uchwyt-i1621334585.html i w komplecie jest też fotelik tylko bym musiała wiedzieć, czy jest ok :) lub nad tym http://allegro.pl/galjani-3w1-super-lekki-borowka-promoca-i1564503066.html

http://allegro.pl/3w1-wozek-drifter-wozki-tako-fotelik-gratisy-i1647594082.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja kupując wózek bedę na pewno patrzeć na to czy mozna na nim zamontować fotelik maxi cosi, bo tylko ten fotelik chcę. Na szczęscie na tym Jedo, który mi się podoba mozna:-)

Margana a jaki model Jedo Ci się podoba? Bo ja jestem zachwycona Fyn 4DS Freeline, b.mi się podoba cały czarny :tak: Czytałam dość sporo pozytywnych opinii o tym modelu, no i miałam go w ręku, co prawda bez ładunku (czyt.dziecka:) )ale i tak uważam, że na nasze polskie drogi jest ok i całkiem ładnie się prezentuje oprócz funkcjonalności.

Angun własnie Jedo Fyn 4ds, z tym ze jeszcze koloru nie wybrałam. Właściwie to jeszcze nie miałam okazji go na zywo oglądać, wiec na razie jest to tym taki internetowo-opiniowy;-) Ale koleżanka go kupiła i za miesiąc będzie testować, więc zda relację. Ale bardzo go zachwalała póki co:tak:

Margana a jaki model Jedo Ci się podoba? Bo ja jestem zachwycona Fyn 4DS Freeline, b.mi się podoba cały czarny :tak: Czytałam dość sporo pozytywnych opinii o tym modelu, no i miałam go w ręku, co prawda bez ładunku (czyt.dziecka:) )ale i tak uważam, że na nasze polskie drogi jest ok i całkiem ładnie się prezentuje oprócz funkcjonalności.
Ja sie jakos obawiam czarnego koloru:/ jak widzę teraz w te upały ( a co dopiero w lato) maleństwa w tych czarnych wózkach to bardzo mi ich żal. Wydaje mi się ze czarne jednak przyciąga słońce, ale to tylko moja opinia:tak:

reklama
Zobacz załącznik 360230Zobacz załącznik 360229 to właśnie ten fotelik maxi cosi bez śpiworka i ze śpiworkiem nie jest taki zły jak na używany, a jeśli jest bezpieczny to wole mieć go niż ten co kosztuje z wózkiem 800 zł, bo na pewno nie będzie tak bezpieczny. Ja nawet nie mam pojęcia jak montuje się pasy z auta do fotelika będę musiała spytać kogoś kto ma dziecko :p
powinnaś mieć z boku fotelika naklejkę z narysowaną "instrukcją obsługi" ;)
ja się ciągle waham jeśli chodzi o foteliki czy maxi cosi czy może be safe izi sleep Fotelik BESAFE IZI SLEEP 0-13 kg UPS 0zł 24H W-wa (1642632358) - Aukcje internetowe Allegro
w nim można sobie np będąc na zakupach rozłożyć oparcie i wtedy jest taka mini gondolka

Do góry