reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Onanana jakoś tak to było, że w momencie kiedy robiłam test w łazience, nagle wszyscy się tam pojawili i jak wywaliło na teście 2 grube krechy to tylko był okrzyk mojej córki: Ala jaja!! Mama w ciąży!!! Ogólnie to oni juz mają tzw. "swoje sprawy" więc bez jakis wielkich emocji do tego podchodzą, ale ogólnie chyba sie cieszą, jak pytam czy będa czasem pomagać to mówią, że tak, oczywiście sa też hasełka w stylu: " Będziemy tępić tego gnojka" ( ale to takie żarciki )

Tak jak mówicie dziewczyny ten najmniejszy rozmiar na prawde bardzo szybko staje się nieużyteczny, bobasy rosną jak na drożdżach :) I jak pamiętam bodziaki są bardzo bardzo praktyczne ( tak uszyte, żeby łatwiej było ubrać przez główkę, nie wiem jak to sie fachowo nazywa ) więc ja raczej na nie postawię

reklama
nimfii moja znajoma bardzo ostatnio zachwalała te laktator Medela Swing. Tylko jak popatrzyłam na cenę to osłabłam.
Tak sobie myślę czy na razie nie kupić jakiegoś ręcznego tak w razie co, bo w sumie nie wiadomo jak dużo go bedę uzywać. A w razie co jak bym jednak często uzywała to kupić sobie wtedy elektryczny. Co o tym myslisz?

W tym tyg.pisałam, że kupiłam pierwsze ubranka dla mojego małego Brojaka, wklejam, żeby się nimi pochwalić:-)

ubranka2.jpgUbranka1.jpg

nimfii moja znajoma bardzo ostatnio zachwalała te laktator Medela Swing. Tylko jak popatrzyłam na cenę to osłabłam.
Tak sobie myślę czy na razie nie kupić jakiegoś ręcznego tak w razie co, bo w sumie nie wiadomo jak dużo go bedę uzywać. A w razie co jak bym jednak często uzywała to kupić sobie wtedy elektryczny. Co o tym myslisz?
moim zdaniem nie musisz na razie kupować laktatora ,dopiero jak urodzisz i będzie ci potrzebny to sobie kup :tak: , bo może się okazać że będzie leżał bezużyteczny i tylko niepotrzebnie wydasz pieniądze ;-)
W tym tyg.pisałam, że kupiłam pierwsze ubranka dla mojego małego Brojaka, wklejam, żeby się nimi pochwalić:-)

Zobacz załącznik 357712Zobacz załącznik 357713
super :-)

Majuska to super że mają takie podejście:-D
Co do laktatora to ja na początek będę mieć jakąś używkę, od przyjaciółki albo bratowej. Jak będzie mi bardzo potrzebny to kupię porządny jakiś. Ciekawa jak będzie u mnie z pokarmem, moja mam urodziła trójkę dzieci a pokarmu nie miała przy ani jednym:-(

onanana, mamą się nie sugeruj, z tego co widzę u mnie w rodzinie, to karmienie piersią jest bardzo indywidualną sprawą, moja babcia wykarmiła moją mamę i wujka, moja mama nie miała w ogóle pokarmu, tak samo moja siostra cioteczna, jej mama też nie miała, a ona mleczarnia :-)

Ja odkupiłam używany laktator AVENTU za 35 zł, w pakiecie dostałam nowe osłonki na piersi, i woreczki do przechowywania pokarmu :tak: poprzednio miałam Baby Ono i użyłam go tylko kilka razy i nie byłam zadowolona, ten ma lepsze rekomendacje a najwyżej jak się nie przyda to odsprzedam go dalej

Ponko z tego co kiedyś wyczytałam o wyprawce to 6 szt bodziaków i 6 pajacyków wystarczy i tyle tez bym kupiła w tym małym rozmiarze,a resztę w większym. Tylko trzeba zwracac uwagę na tą rozmiarówkę ,bo niektóre 56 wygląda jak 62 i na odwrót.

no wlasnie! To samo mialam pisac ;)
Tego bodziaka co mam rozm 56 jest jak na krasnala choc mam z tej samej firmy rozm 62 i jest wiele, wieleeee wiekszy. Rozmiarowki czesto sa zawyzone wiec trzeba uwazac przy zakupie ;)

Pamietam ze dla Macka nie kupilam duzo ubran w rozm 56 ale troszke zalowalam bo wszystko co mu zakladalam bylo mega wielkie na poczatek. Mysle ze kaftaniki w rozm 56 mozna miec spokojnie natomiast spioszki, body czy pajace lepiej miec wieksze bo dziecko szybko rosnie na dlugosc.
Teraz mam kilka sztuk wiecej juz tych ubran od 56 ;) Kupilam za grosze wiec nie ma co żałowac. Najwyzej oddam kolezance.

No a body zawsze sie przydadza. Jak Maciek mial pol roku to dostalam dwa 7paki body Early Days i mialam jeszcze wiele swoich. Mysllam ze bede musiala sprzedac te nowe i ze ich nie wykorzystam, ale.... byly w urzyciu przez jakis czas ;)

majuska teraz wiekszosc body ma te specjalne zakladki zeby latwo wchodzily przez glowe :tak: albo zapinane sa na guziczki przy szyi. Ja i tak polecam zapinane kopertowo.
BODY dziecięce paski biało-żółte rozmiar56 POLSKIE (1618389929) - Aukcje internetowe Allegro
Min te kupilam ;-)

margana wiem ze cena Medeli Swing jest zabójcza. Nawet uzywane po 200zl :confused2: Skladniam sie raczej do Medeli Mini Elektric uzywanej, za 50-100zl kupie na allegro;-)
Mam reczny laktator w domu, tez z Medeli, ale ja go uzywalam tak czesto ze mi reka odpadala :-( I mojemu mężowi tez bo na zmiane odciagalismy, raz ja raz on. Mysle ze przy dwojce dzieci nie bede miala czasu na to aby siedziec pol godziny z laktatorem recznym, dlatego stawiam na elektryczny.

Ania Sm to go sprzedam jak sie nie przyda ;-)
Tak sobie kompletuje wyprawke teraz bo po porodzie raczej nie bedzie nas juz stac na zakup takiej przyjemnosci :-(
Wiem jakie mialam problemy z karmieniem Macka, dlatego teraz wole pomyslec o tym wczesniej, nawet jakbym miala go uzyc kilka razy :tak:
A zamysl mam taki ze raczej bede odciagac mleczko i dawac dziecku z butelki, bo pamietam ze Maciek na jednym karmieniu wisial mi godzine przy piersi, a teraz to juz brak czasu bedzie na takie uziemienie przy wersalce.

Ostatnia edycja:
reklama
Angun fajniutkie:tak:
Nimfii ja tez miałam te siedmiopaki z Primarku i generalnie są bardzo fajne,ale odrazu dla dziewczyn z UK napiszę,że ten najmniejszy rozmiar 0-3 i tak na początek był za duży,na moje oko to takie 62cm,więc dobrze,ze dostałam pakę od znajomego ,a w niej kilka bodziaków takich mniejszych.

Do góry