reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

A mój Korni ma dużo z dzwiękiem i mi nie przeszkadzają może dlatego , ze to wszystko rozłożone na dużej przestrzeni.No i te firmowe mają regulację głośności, a te jak ja je nazywam "chińskie buble"to dzwięki mają straszne na szczęście takich nie posiadamy nauczeni doświadczeniem po pierwszym dziecku.

reklama
alma my mamy taką jedną chińską zabawkę ( już wywiezioną do dziadzia, od bidy tam niech młoda ma ma ) gdzie i koń i kaczka, i pies i kot robią tak samo ;) Ja nie wiem co jest co , a dziecko ma wiedzieć ;)

My mamy ta mate muzyczna tylko wersje z pociagiem
MUZYCZNA MATA EDUKACYJNA pianinko ZWIERZĄTKA 1061 (2818456101) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

co jest cholerstwo takie glosne ze jak dzieci wlacza to idzie zawału serca dostac :eek: Generalnie mata jest świetna :-) ale z dzwiekiem dosadzili pieknie :no:
Ach te zabawki chinski bubel jak piszecie :laugh2::-p tragedia z tym - psuje sie od razu i rozpada... choc przyznam ze wsrod nich mozna znalesc fajne "perełki" ktore posluza na długo np u nas mala gumowa pileczka ze swiecąca dioda - dla kuby to hitowa zabawka :-D
a te pianinko co dostal na urodziny to niestety tez okazuje sie made in china :-( juz nie dziala w pelni jak powinno.

Juz teraz postanowilam sobie ze wole kupc jedna porzadniejsza i dozsza zabawke niz dwie kiepskiej jakosci co zaraz do kosza pojda.... I tak tez robie na Mikolaja i Świeta :tak:

Nimfii -my tez may gumowa przezroczystap ileczke z oda ,brokatem i swiecaca dioda w srodu. Pewnie tez chinskie ,ale Oli uwielbia. Ona uwielbia wszystkie pilki i swietnie nimi rzuca i lapie ( zboczenie rodzinne -ale pappa dumny)

A ja dzis zanioslam do Emaus ( 2nd hand ze wszystkim tutaj) cuichy swoje i Petera chlopakow i wprost na mnie z kosza z maskotkami patrzy na mnie szczeniaczek uczniaczek. Dla mnie ta zabawka jest brzydka i z glupim glosem ,ale Oli oczywiscie ja uwielbia. Normalnie smieje sie w glos jak mu w sklepie pokazuje ,albo u kogos to non stop sie bawi. I jako ze byla jako maskotka kosztowalo 10 kr = 5 zl. NOrmalnie grzech nie kupic. Wiec nabylam dzis szczeniaczka ktorego obiecywalam sobie ,ze nigdy nie kupie. DOstanie na gwiazdke ,a potem sprzedam na szwedzkim allegro. Jest w idealnym stanie ,nawet baterii nie ma rozladowanych. Pewnie jakis rodzic jak ja nie mogl go zniesc :)

Winki dziś w Lidlu widziałam te zabawki drewniane z BRIO o których pisałaś były 3 rodzaje, fajne ale kurde drogie kawałek zabawki z drewna, bardzo małych gabarytów 29,90. ( wiem, wiem zabawki z drewna są drogi)

...ale kupiłam w PEPCO fajną zabawkę z drewna na sznureczku za 14.99 :tak:

Jak kochane z prezentami?
Lenka u jednej babci świnka na biegunach - swojego kochanego prosiaczka w rozmiarze XXL co widnieje na zdjęciu na fb. U drugiej babci pieniążki w koperte... A w domku sanki - najzwyklejsze drewniane z oparciem i klocki...

U nas Wiki dostała taki świetny samochodzik grający na sznureczku od babci - jej ulubiona zabawka ostatnio, od chrzestnej dostała laptopa takiego pierska ale nie jest z niego zadowolona bo bynajmniej ją nie interesuje, a od cioci dostała lalkę barbi z większą głową która śpiewa i rusza tą głową, od nas dostała klocki, od dziadka dostała pieniążki w kopercie, a od drugiej babci i chrzestnego dostanie fotelik samochodowy jak sobie go kupimy. Mała ma za dużo zabawek muszę jej połowę pochować bo i tak sięnie bawi a później wyjmę jej i wymienię;)

Justynaz ja chciałam kupić małej taki bujak ale ja nie mam gdzie go trzymać...;/ Mamy za małe mieszkanie. Szkoda bo one są świetne, a ten pprosiaczek jest śliczny;)

Tak jak wspomnialam na watku glowinym u nas wiekszosc zabawek przejol Maciek :sorry2: Wlasnie dlatego ze Kuba nie umie sie nimi bawic zgodnie z przeznaczeniem...
No wiec tak - fontanna pilek, grajacy mikrofon, rybek na magnes to teraz ulubione zabawki macka, ktore dostał Kubuś :tak: Kuba za to "bawi się" ksiażką z Kubusiem Puchatkiem z melodiami. Reszty prezentow malo co używa.
Dla Macka hitem okazla się świnka skarbonka ;-) ale to też juz wspominalam.

reklama
U nas Korni od babć kasa i od jednej babci dmuchanego osiołka na FB jest fotka i od dziadka samochód (chiński) ze światłami i muzą ale to właczamy na 2- 3 min i chowamy.od chrzestnej zabwkę do kąpieli Disney i bodziaka od chrzestnego wielki samochód Wadera a od rodziców lego duplo - kamieniołom. Dużo słodyczy ale to my zjemy

Do góry