reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

mirelko 86 Ccocodrillo też jest mega duże - najlepiej idź i przymierz coś małej w tym rozmiarze, też byłam wczoraj w smyku i widziałam te bladoróżowe kombinezony na 86 - wielkiee są

Margana
- najlepiej p[rzymierz dziecku, ja byłam z młodą , bo np inne 80 wójcika nie są takie duże, czasem inny fason, inna kolekcja i już ;)

reklama
Ale wy macie fajne i tanie rzeczy dla dziewczynek a dla chlopcow to szukac jak ze swieca :-(

ANKUSCh wiesz co takich modeli jest duzo na allegro i w sklepach. O ile kurtki sa fajne to trzeba bardzo uwazac na spodnie. Ogrodniczki sa doasc waskie i trudne w zalozeniu bo od spodu nie sa podszyte sliska podszewka tylko czepliwym materialem. Ogrodniczki nie maja rozpiecia z boku na biodrach wiec musisz dziecko upychac w kombinezon. Sweter wewnatrz trudno wlozyc trzeba juz raczej na ogrodniczki. Numeracja bardzo czesto zanizonza. Mialam taki dla macka jak mial rok i obiecalam sobie ze juz nigdy nie kupie takiego co by mial takie ogrodniczki

Fajnie ze na guziczki po bokach w spodniach zwróciłaś uwagę..oj boje sie zimy moja pyska nie nawidzi się ubierać w futra jak była mała to jak wyła a teraz to juz całkiem bedzie akcja..:wściekła/y: Kurcze nie wiem jeszcze jakie buty narzie nie da razy jej zmierzyc buta bo paluszki wyciąga i co jej nałoze to spadają..ciekawe kiedy zacznie stawać cała stope ?!

mirelko ja mam 86 ten kombinezon, jednoczęściowy ale za duży jest, bo jakaś w ogóle duża rozmiarówka.

Ankusch wizualnie mi się podoba ten kombinezon:tak:

Ankusch - fajny, ale wolałabym zmierzyć dziecku kombinezon, rozmiar rozmiarowi nie równy, albo zmierzyć dziecku w sklepie i szukać np taniej na all

ankusch odkad mialam wlasnie takie ogrodniczki to zwracam bardzo uwage na rozpiecie :tak: bo pamietam ile nerwow mnie kosztowalo zalozenie ich Mackowi a on jeszcze wtedy byl pucuś i to byla niezla gimnastyka. mialam o tyle szczescie ze juz wtedy sztywno stal bo bez tego na lezaco bym mu w zyciu ich nie zalozyla.

Dobrze jest mierzyc.... albo przynajmniej zwroci uwage na rozpinanie. niektore ogrodniczki maja zamek zasuwany przez środek (na brzuchu) i takie najwygodniej ubrac. Takie co maja guziki po bokach tez sa okej. I bardzo dobrze aby jednak byl podszyty ściska podszewka od spodu (nogawki).

Obraz 278.jpgObraz 240.jpg

Wgrałam Wam zdjeciam jak to moj Maciek wygladal w takim kombinezonie. Ten sweterek byl jeszcze jedyny jaki miescil sie do srodka i na bodziaka z krotkim rekawkiem. Reszta swetrow szla na zewnątrz ;)

Ostatnia edycja:
nimfii ja tez dziekuje za rady odnosnie tych spodni! Właśnie zamierzam kupić jeden taki kombinezon i jeden jednoczęściowy. Teraz wiem na co zwracać uwagę:tak:

reklama
BTW jak sie dobrze przyjrzycie na zdjeciach Mackowych to zobaczycie ze te nogawki mu sie opinaja za bardzo i wrzynaja w pieluche :p i jeszcze kurtka nie dala rady sie zasunac pod szyja.
ja mu ten kombinezon kupilam jakos na koniec zimy pod koniec stycznia chyba na wyprzedazy za 30zl. Noramalnie sa u nas w sklepie za 60zl. Bralam co bylo bo snieg jeszcze byl a w jedoczesciwym kombinezonie mu sie zle chodzilo po sniegu.

a teraz sama nie wiem co robic. jednoczesciowy kombinezon jeszcze mam na Kube ale nie jest bardzo gruby wiec pewnie w grudniu bede musiala jeszcze kupic mu wiekszy i cieplejszy zeby na styczen czy luty byl jeszcze. Dwuczesciowe to mam spodnie grube oraz kurtke, tylko tez pewnie mi z nich powyrasta do grudnia.
a moze ktos kupi mu kombinezona na urodzinki :-D
poczekamy ;)

Kupujecie dla dzieci juz jakies rajstopki frotte albo leginsy - pod spodnie, pod kombinezon? Ja kupie chyba takie leginsy bez stopek i skarpetki do tego. U Macka fajnie sie sprawdzily.

Do góry