reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Madzia super torcik,masz talent kobitko,Ja to bede piekla pierwszy raz trot i juz jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie hehe :tak: z ciastami se radze niezle bo lubie piec ale tortow jeszcze nigdy nie pieklam :-):-p

reklama
Dzięki dziewczyny,ale to naprawde trudne nie jest. Ja się na jakieś tam skomplikowane wypieki nie porywam:-p Generalnie ciast nie piekę, bo mi się nie chce,a poza tym nidy nie wiem czy upieczone:-pTen przepis łatwiutki, więc polecam.
Ssabrinka jeśli z ciastami sobie radzisz, to ten tort bedzie dla ciebie pikuś ;-)
Nimfii opłatek to i tak z reguły wychodzi taniej niż masa lukrowa,a już napewno taniej niż tort zamawiany.

madzia no widzisz my to na torty wykladamy po prostu gotowa mase zrobiona z torebki chyba Gellwe. no ale wtedy jest ksztalt klasyczny tortu ;) Kiedys chetnie sprobuje tortu z masa lukrowa. Na razie musze w ogole podszkolic sie w tortach. hmm a z oplatkiem pomysle do lutego co zrobic. Obiecalam sobie z w tym roku najblizszym juz Maciek sam sobie wybierze jaki chce tort, no i jak wybierze kupny to kupimy, a jak pojdzie na oplatek to pomysle o pieczeniu wlasnorecznym.

Nimfii wydaje mi się ,ze jak zrobisz własnoręcznie krem to będzie zdrowiej, ja nie wiem co w tym gelwe jest, może nie ma zbyt dużo chemii,ale jak zrobisz sama to masz pewność. Do tych tortów co robiłam to masa jest prosta serek mascarpone + smietanka 30 lub 36% ubita i chyba cukier puder.Zawsze można dodać orzechy czy czekoladę do smaku albo kakao. Ja daję tylko owoce.

madzia to ja mialam na mysli torty dla nas doroslych - robione na kremie Gellwe i smietanie kremowce tylko :) Ale dla dzieci robie zupelnie inne - jak wczesniej napisalam albo z bitej smietany 36% i zelatyny, albo z serka homo. plus galaretka, albo z masy owocowej - najczesciej z powidel jablkowych.

wpadam tylko napisać, że w Białostockim SMYKU są bardzo fajne przeceny zabawek firmowych - więc może w pozostałych w całej Polsce też są:-p lamaze, fisher price itp. np kupiłam Lence jako prezent urodzinowy od mojej mamy garnuszek fishera za 80 zł :szok: z kartą pay back jeszcze -10%, są fajne sortery i wieża z kulek, naprawdę warto dziś wybraliśmy masę rzeczy i jutro pojedziemy na zakupki! POLECAM

margo dzięki za info:)

nam wczoraj przyszły body z długim rękawem z H@M zamówione na allegro ale tak śmierdziały że szok nie wiem gdzie to trzymane było :szok: ale już wybrane schną :tak:

reklama
to kolekcja z 2011 - wyprzedaż z Fashion Houe - babci dziękujemy:))
zrobię pozniej foto tej białejk urteczki i spodenkow coccodrillo

Załączniki

• DSC_0120.jpg
    DSC_0120.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 107
  • DSC_0121.jpg
    DSC_0121.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 102
Do góry