reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Ja jestem zaopatrzona w krem bambino oraz w mustele bebe cold cream- krem na zimno.

Jeśli chodzi o higienę intymną to jest polecane wyżej wspomniane tantum rosa, lub zwykłe szare mydło. Latcatyd niestety jest przereklamowany...

Tyle, że mustela jest od 6 miesiąca...też bardzo lubię ten krem, starszemu synowi aplikuję od lat na niepogodę.

A co do płynów to tak jak z resztą, dla mnie tantum rosa to porażka....natomiast z latcatyd jest jednyny, jestem z niego bardzo zadowolona.

ja tez biorę się za zamawianie w DOZ byłam dziś w 3 aptekach i chciałam kupić te majtki które zachwalacie Hartmann ale nie było ale w DOZ też ich nie widzę Madzia737 gdzie ty je zamówiłaś

a herbatkę to którą zamówić na laktację też nie wiem tą
Herbatka dla kobiety karmiącej, fix (H.Kr.), 2 g, 20 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
czy tą
Herbatka ziołowa, dla matek karmiących wspomagająca laktację, 25 saszetek - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

i herbatkę z liści malin też zamówię z 2 opakowania
a do higieny intymnej kupiłam już dawno płyn z kory dęby z Venus, siostra poleciła

Dziewczyny a ja słyszałam że dobre jest mydło biały jeleń...do podmywania się i mycia całego ciała słyszała może któraś??

Mirelka1 z kory dębu też b. dobre:tak:

Ankush właśnie wyżej pisałam że biały jeleń b. dobry:tak:

Agutek79 jeśli chodzi o mustelle to gdzieś tam faktycznie piszą że od 6 m-ca życia dziecka, ale nie jest to chyba na opakowaniu napisane...nie wiem... W weekend mąż będzie w Polsce to wyślę go tam do apteki i niech podpyta trochę panie farmaceutki... W Holandii niestety nie ma takiego wyboru kosmetyków...;(((

Dziewczyny a ja słyszałam że dobre jest mydło biały jeleń...do podmywania się i mycia całego ciała słyszała może któraś??

Położna na SR powiedziała nam, że ta metoda, to kamień łupany...ale nie brałabym sobie tak tego do serca, bo nasze matki używały szarych mydeł w połogu i dobrze na tym wychodziły. Sama musisz zdecydować co dla Ciebie dobre.

Agutek79 jeśli chodzi o mustelle to gdzieś tam faktycznie piszą że od 6 m-ca życia dziecka, ale nie jest to chyba na opakowaniu napisane...nie wiem... W weekend mąż będzie w Polsce to wyślę go tam do apteki i niech podpyta trochę panie farmaceutki... W Holandii niestety nie ma takiego wyboru kosmetyków...;(((

Powiem szczerze, że też mam ogromy z tym problem:
nivea - fatalnie się rozprowadza, koszmar
mustela - od 6 miesiąca
alatandermoline - od 1 miesiąca
F18 - też chyba od 1 miesiąca...ale nie mogę dokopać się do żadnej ulotki
penaten jeszcze muszę sprawdzić.

Dziewczyny chcalam Wam napisac jeszcze - jesli jestescie na kupnie ze Oilatum Soft emulsja do kapieli 500ml jest na świetnej promocji w Ziko Aptece za 51,90zl, oraz w tym tygodniu Atoperal Baby emulsja do ciala 200ml za 15,50zl.
Ja juz to mam ;)

Aha!
W ktorym markecie jest teraz najlepsza promocja na Pampersy rozm 2?
W realu za 88zl, czy gdzies taniej?

Zakupila ktoras mama te nowe pieluszki Huggies z bawełna? Jestem ciekawa jakie sa w rzeczywistosci :)

Ja do twarzy na mróz zdecyduję się chyba na krem apteczny Dermobaza ewentualnie Lipobase. Sama nie używam kremów z drogerii więc dzieciowi raczej też nie zaserwuję. Myślę jeszcze o Hippie lub Babydream oba mają bardzo naturalny skład bez parabenów, konserwantów, barwników itp.

W ktorym markecie jest teraz najlepsza promocja na Pampersy rozm 2?
W realu za 88zl, czy gdzies taniej?

Zakupila ktoras mama te nowe pieluszki Huggies z bawełna? Jestem ciekawa jakie sa w rzeczywistosci :)

Ja kupiłam na początek Huggies ale nie umiem ocenić czy dobre :)
W Auchan są pampers premium za 41,49 rozmiary 2,3,4 ale nie wiem jaka duża paka-na ich stronie jest w gazetce.
ja nie kupiłam bo będę próbowała używać biedronkowych dada-są różne opinie na internecie-zarówno zachwyty i najgorsza krytyka -więc muszę sama zobaczyć :)

reklama
Mój synuś jak był maleńki i miał wzdęcia to mnie położna poleciła picie PLANTEX (karmiłam piersią i nie dopajałam dziecka smoczkiem) i działało.
własnie miałam zamówić i zajrzałam na skład:Glukoza, suchy ekstrakt z owocu kopru włoskiego (0,25g), guma arabska- nośnik, naturalny olejek eteryczny z kopru włoskiego, naturalny olejek eteryczny kminkowy.
więc chyba koper włoski za 2 zł wystarczy :)

Do góry