reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

gola po takim oilatum to tez bym juz niczym nie smarowala dziecka. ale mozesz zrobic tez tak zeby zakupic sobie jakis krem albo oliwke i smarowac nia gdy np nie uzyjesz oilatum. Wydaje mi sie ze takiej emulsji do kapieli nie trzeba stosowac codziennie tylko np ze 2 razy w tygodniu, ale kazdy zrobi jak mu wygodniej ;)

Aj i teraz donos....
W Ziko aptece w tym tygodniu promocja na Atoperal baby emulsje za 15,50zl (po 1 msc zycia) To jest za polowe ceny ;)
ATOPERAL BABY emulsja do ciała dla dzieci 200ml - Apteka internetowa e-zikoapteka.pl

oraz Oilatum Soft do kapieli 500ml za 51,90zl (od 1 dni zycia) Nie wiem czemu cena aptece internetowaj jest wyzsza ale w gazetce podali wlasnie te cene.
http://www.e-zikoapteka.pl/product/details/oilatum-soft-emulsja-500ml.html

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny zdecydowałam się na ten wózek:
X-LANDER XQ 2011 + MAXI COSI CABRIO FIX ZESTAW 3W1 (1806530435) - Aukcje internetowe Allegro

Wiem, że kosztuje , ale tak mi się szczęśliwie poukładało, że dostaliśmy spadek po ojcu o wiele większy niż myśleliśmy więc idealnie się to zgrało z zakupami dla dzidzi i postanowiłam zainwestować w dobrą furę i fotelik, ( potem to sprzedam i odzyskam troche kasy ) Pooglądałam w sklepie, wózek X-lander Xq z 2011 r. jest mocno ulepszony, ma możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem i troche innych usprawnień, jedynie co to te kółka mniejsze są piankowe, ale ponoć nie robi to wielkiej różnicy, prowadzi się super, wybrałam opcję z fotelikiem maxi cosi cabrio fix, bo miał on najlepsze oceny na forach, my sporo jeździmy samochodami to ważny jest dla mnie bezpieczny transport dziecka.
Macie może jakieś uwagi co do tego wózka, to chętnie jeszcze posłucham dobrych rad

Majuska śliczny wózeczek, podoba mi się bardzo:-D Jak kupowałam nasz, też było dla mnie ważne, żeby spacerówkę można było montować i przodem i tyłem do kierunku jazdy:) Jaki kolorek macie?:)

Dziewczyny, wiem, że powielam pytanie, ale powiedzcie mi, ja już całkowicie zgłupiałam: W czym kąpać maleństwo i czym potem w końcu smarować? Bo np kupię oilatum emulsje do kąpieli, to potem ciałko całe smaruję jeszcze czymś (np kremem NIVEA), czy już nie, czy tylko jakiś lekki krem na pupcie jeśli nie oczywiści odparzeń??

Gola - jak jedno to nie drugie...tak myślę. I zgadzam się z nimfii, że przy braku kłopotów ze skórą emulsja do kąpieli tak co drugi dzień. A oliwkę czy krem zawsze warto mieć w pogotowiu :)

dziewczyny zdecydowałam się na ten wózek:
X-LANDER XQ 2011 + MAXI COSI CABRIO FIX ZESTAW 3W1 (1806530435) - Aukcje internetowe Allegro
Macie może jakieś uwagi co do tego wózka, to chętnie jeszcze posłucham dobrych rad

Wózeczek super....też bardzo mi się podobał....tylko uważam, że gondolę ma małą. Ale to już indywidualna sprawa. Wybór super...mam taki sam fotelik :)

Ostatnia edycja:
AnnaJ007 mam też Mutsy, ten sam stelaż z pompowanymi kołami, tylko kolor wiśnia jakby. No i fotelik mam mutsy traveller ten rozkładany zupełnie na płasko:)
Dziewczyny, a ta FRIDA , o której już kiedyś pisałyście jest lepsza do noska niż tradycyjna gruszka?? Bo nie wiem co kupić...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry