reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

nimfii mi sie akurat baldahimy nie podobają, ale właśnie ze wzgledów na możliwość palenia swiatła przez nas jak dzidzia będzie spać kupiliśmy łóżko z budką;-)(my mamy turystyczne).

Ssabrina śliczne ciuszki!

kasiek cudna ta sukienusia!
Ja posciel do wózka uważam za zbędną. I tak dziecko ubiera sie w kombinezon, a myśle, ze gryby koc wystarczy, ew. dwa koce. A koce zawsze sie przydadzą do różnych celów, wiec lepiej ich mieć wiecej.

reklama
Ssabrinaa, Kasiek, JustynaZ super zakupy! :-D:-D Gratuluję, ja to się strasznie rozczulam nad takim ślicznościami dla dzidziów:)

Dziewczynki mam pytanie do Was.
Czy kupujecie pościel do wózka?Tak myślę, ze śpiworek i ciepły koc na zimę powinien wystarczyć i jeszcze jeden kocyk na dno wózeczka.
Co o tym myślicie?
Latem to łatwiejsze te szykowanie wyprawki niż zimą. Człowiek nie wie co kupić, żeby malcowi było ciepło.
na dno jeśli nie będzie materacyka to wsadze złożony rożek na to śpiworek i ewentualnie kocyk

dzisiaj przyszła moja kołyska :))) ale rozłoże ją dopiero w NO bo boję się że potem nie upcham do pudła ;)

Dziewczyny a co myślicie o takim śpiworku na zamek, który pełni równiez funkcje kołderki?

ŚPIWOREK SPIWORKI spiwor becik POSCIEL łożeczko (1717422013) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Dzis znalazłam ale ciekawe czy to praktyczne?
Słuchajcie a te śpiworki to są w komplecie z wózkami?
Tak się zastanawiam bo wózek mam kupiony. W zeszłym roku kupiliśmy dla naszego aniołka Jedo Fynn(gondola +spacerówka). Wypakowaliśmy go z kartonu tylko raz żeby zobaczyć i ponownie schowaliśmy, i tak leży zapakowany na strychu.Teraz tak myslę, że nie pamiętam żeby tam był śpiworek w kompecie i tak sie zastanawiam.

kasiek2511 fajny jest ten spiworek i na zimie dla tagiego maluszka idealny :-)

A mi dzisiaj przyszly ubranka co zamowilam ostatnio na ebayu,kolekcja mi sie powieksza hehe :-)
pajacyki.jpg 6 sztuk pajacykow do spania za 10funta :-)
kombinezon.jpg no i kombinezonik na zime za 10 funta tez :-)

kasiek ja nie mialam poscieli do wozka, a i tym razem nie kupuje. Za to mialam takie grube śpiworki, wiec moze to wykorzystam jakby trzeba bylo, ale i tak koc jest najwygodniejszy w uzyciu ;-)

Spojrzalam na aukcjie spiworka jaki wkleilas i mam cosik podobnego tylko wersja mini ;-) Czyli na dziecko do 1-2 roku zycia. Dostalam w spadku takie dwa, ale przyznam ze przy macku rzadko używalam - czasem wlasnie do wozka, a do łóżeczka nie :no: Maciek nie chcial spac w śpiworach bo sie odkopywal. Czasem używalam takiego cos
Feretti DREAMER 100 premium - ŚPIWOREK 100cm dł. (1722488083) - Aukcje internetowe Allegro
ale tez dość krótko, bo dzieko wyroslo na długość.

Stary wozek wielofunkcyjny mialam z wkładem gondolowym
Maxi-Cosi Wkład do Wózka Mura Gondola (1723001917) - Aukcje internetowe Allegro
Takie cos tylko z daszkiem.
Tym razem mam Tako Jumper X i gondola jest standardowa (wpinana w stelaż), a spacerówka i fotelik samochodowy maja poporstu ochraniacz na nogi.
Z tego co podejrzewam jedo powinien byc tak samo wyposazony w ochraniacz do spacerowki.

justynaz i wszytsko macie do spania za jednym zamachem :-) fajnie.

Ssabrina ale fajne ciuszki. Ten kombinezon porządnie wygląda. Powinien byc cieplutki.

Nimfi podejrzewam, że masz rację i pewnie w tym Jedo jest tylko ocieplacz na nóżki w spacerówce.Taki śpiworek do spania na zameczek to mam dostałam w spadku więc sprawdzę czy zda egzamin. Zamierzam go używać zamiast kołderki do łóżeczka. Teraz cały czas sie zastanawiam czy kupować jakiś taki śpiworek jak wkleiłam w poprzednim wpisie czy ciepły kombinezon i gruby koc wystarczy. Słowo daję nie mam pojęcia.Ach te zimowe dzieci.

kasiek przyznam ze ja jestem zaopatrzona w śpiworki, ale takie cieńsze, bez raczek, rozpinane wzdłóż, do użytku domowego. Takie jak wkleiłam w linku. No a na spacery to stawiam na sam kominezon plus kocyk, ale mam jeszcze takie cieple polarowe pajace ktore moge zalozyc pod kombinezon w razie potrzeby i wole ta opcje niz dokupywac cos grubszego do gondoli.
Poza tym te gondole tez sa dobrze zaprojektowane aby chronic malenstwo. Mysle ze nie zmarznie.
No i pomysl o tym jakie wymiary ma gondola, bo moze sie okazac ze dziecko plus kombinezon plus jeszcze jakiś śpiwór zajmie za dużo miejsca i dzidzia sie nie bedzie miala jak rozpychac ;)

reklama
kasiek Ja to tak samo jak nimfii bede robic kombinezonik i kocyk no i wiadomo w jakies cieple ubranka zawsze ubrac i to tyle i zadnej kolderki nie bede wkladac do wozka :tak:
A ten kombinezon co dzisiaj dostalam no to super wyglada no i jest cieplutki udalo mi sie bo nowiutki zakupilam praktycznie za polowe tego co bym musialam kupic w sklepie tak samo te pajace nowe i tanio a w sklepie duzoo drozej bym musiala dac za takie :-)

Do góry