reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MNIAM_MNIAM-wszystko o jedzeniu naszych szkrabów

reklama
konkretnie to chodzi mi o dania obiadkowe, bo brakuje mi pomysłów:wink:

Ja ostatnio też przeszłam na samodzielne gotowanie obiadków dla małego i eksperymentuje :)
Ewa podpowiedziała mi jak gotować dla Fifiego i jakoś daje rade.
Wczoraj zrobiłam takie coś:
- ziemniaczki
- marchewka
- pietruszka
- brokuła
- polędwica
-troszke oliwy z oliwek
To wszystko zagotowałam, zmieliłam w blenderze i wyszło zielone cudo które mój Fifi pociska az mu sie uszy trzęsą, zjada każde ilości które mu podam a wcześniej marudził- nie chciał mojego tylko same deserki by jadł:tak:

Kami, bardzo się cieszę, że Ci pomogłam :-):-):-)

u nas krupnik przeszedł próbę, był pycha :-) ale jako takich zup jeszcze nie podaję. Jak skończy 7 mcy, to dam jej troszkę rosołku z makaronem. Tak samo robiłam z Julką. A od 9 mca Julka jadła wszystko, to co my. NA razie je swoje jedzonko.

A Nina nie chce za bardzo sloiczkowych zupek i tych zrobionych dla niej i potraktowanych blenderem. Najbardziej lubi niedzielny "dorosły" rosół z makaronem nie zmiksowany i pieczywo z masełkiem.Wcina i mówi: am, mniam :):):):)

Też gotuje mojemu szkrabowi :-),nieco uboższe dania od waszych ponieważ mały jest alergikiem. Dziś dostanie ziemniaczek+ marczeweczka + królik :-). Ciekawe czy mu zasmakuje :-),pewnie tak bo żarłok z niego :-).

mam pytanie.
mój Filip jeszcze parę tyg temu zjadał na śniadanie i kolacje cała butle 180ml mleka 1. odkąd mieszam mu z 2 nie chce zbytnio jeść, na śniadanie zjada 100ml a kolacja to koszmar bo w ogóle jeść nie chce, myślałam ze może to wina smoczka, bo ma ten z dwoma dziurkami Aventu a te mleko 2 jest gęściejsze zmieniłam mu na smoczek trój-przepływowy ale nie nadąża łykać i mu z buzi wylatuje.
jak myślicie skąd ta nagła niechęć do mleczka :( ?

reklama
Do góry