reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MNIAM_MNIAM-wszystko o jedzeniu naszych szkrabów

A zagęszczacie mleczko kleikiem lub kaszką?
Ja daję mleko tylko 2 razy, rano i popołudniu i niezagęszczam, a na noc poprostu mleczno ryżową kaszkę robię tylko gęstą

Ewunia, spróbuję z ryżem i manną :), a jutro dodam groszek mrożony i zrobię mu krem groszkowy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Monika mój Piotrek też wymiotował po gotowany,. Ale zaczęłam na przemian podawać gotowane ze słoiczkami i się przyzwyczaił :-)

Ja mialam tak przy wiktori wcinala tylko jedzenie sloiczkowe ale tylko z polskiego sklepu pozniej zaczelam gotowac a ona za chiny nie chciala jesc wiadomo inny smak itd. no i mieszalam pol na pol i jakos szlo,no i w koncu przestawila siwe calkiem na moje.

Teraz nie mam dostepu do polskiego sklepu ktory by mial obiadki a widze ze kan. Gabi nie smakuja moje tym bardziej,ale probuje...w koncu zalapie:happy2:

U nas ze smakiem nie było problemów, Piter uwielbia jeść wszystko w dużych ilościach. Tylko wymiotował po gotowanym

A co sądzicie o kaszkach? bo gdzieś spotkłam się z opinią , że rozpychają dzieciom brzuszki . Co wy na to? Moja Majunia lubi kaszki , daję jej z Bobovity

Moj oskarek codziennie je kaszke na 2 śniadanko tak kolo 10 , zjada różne najbardziej mu smakują jabłko + gruszka , owoce leśne , maliny i truskawki , przeważnie kupuje z nestle.
a i sama mu już gotuje - coprawda od wczoraj ;-) ale to też sie liczy :-D

ulubiona zupka Oskarka ,

gotuje gołąbka z marchewka+ ciut soli , osobno ryż , potem miksuje razem +łyżeczka masełka , jak zagęste dolewam gotowanej wody i tyle :-D

reklama
A ja Pitrowi zalewam wodą z żywca trochę mięska (indyka, kurczaka, schab lub cieleęcinę), kroję w plasterki marchewkę selera, pietruszk, ziemniaka lub ryż i gotuję ok godziny:
1. wersje miksuję i podaję
2. dodaję zielonego mrożonego groszku gotuję 15 min miksuję i daję
3 wersja daję żółtko ugotowane na twardo
4. wersja dodaję masło lub oliwy z oliwek
5. wrzucam tez kalafiora ( tej jeszcze nie wypróbowałam, bo nie mogę się zebrać żeby kalafiora kupić :-D:-D

Do góry