reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MNIAM_MNIAM-wszystko o jedzeniu naszych szkrabów

reklama
Ja zaczekam az Matylda skonczy 4 miesiace. Zawsze tak zaczynałam wprowadzac jedzonko moim dziecom nie wazne czy był na cycu czy na butli. Tak wiec jeszcze 1 miesiac i zaczniemy jesc jabłko i marchewke, a pozniej kaszki.

Moja Mała zjadła 1/3 Jabłuszka z hipa, kilka pierwszych łyżek weszło gładko, potem zaczęło się plucie.....

Wiem to od mojej Mamy dzisiaj od 7mej do teraz w robocie byłam.........

hej dziewczynki
mam pytanko do mamus ulokowanyc w UK, wczoraj przygladalam sie w Asdzie tym wszytskim sloiczkom, widze ze preferujecie hippa, kurcze nie widzialam zeby bylo samo jabluszko, widzialam jabluszko z gruszka, czy z banankiem ale nie samo, czy to po prostu zaopatrzenie tego sklepu czy w ogole nie ma jabluszka samego?
a jak z kaszkami? widzialam jakis baby rice....po kaszke to chyba mi zostanie udac sie do polskiego sklepu?
ale ja ograniczona w tym temacie jestem, ale z drugiej strony juz sie doczekac nie moge by cos innego niz mleko Inusi zapodac.
czekam na jakies podpowiedzi
pozdrowki

Gosia samo jablko jest z tej drugiej firmy jest kwasne ale mimo to sprobowalabym podac (ja tak zaczynałam) ewentualnie jak masz lokalne jabłka z farmy to mozesz utrzec moj jadl ze 3 razy samo jablko potem dalam z bananem i samo juz nie wchodzi mieszam mu pół na pół z gruszka lub bananem kaszki tez sa z tej firmy co jabłko Ja od przyszłego tyg. zaczynam dawac sok bobofruta niestety tylko w pl sklepie.. zupke mamy za soba nie bardzo smakowała jakaś bardzo gorzka Jutro gotuje sama..

Ja samo jablko kupilam w Pl sklepie.
Gosia, powiedz tesciowce niech Ci przywiezie pare sloiczkow, przynajmniej sie przyda do czegos :-D:-D:-D:-D:-D
Co do kaszek to ja tam wole polskie bo wychodza taniej. Sa wieksze a i o wiele smaczniejsze dla malucha. Moja Mayka nie akceptuje wogole tych kaszek co sa w UK. Ewentualnie czasem w tesco mozna trafic z nestle kaszki w puszce ale one dopiero od 6 miesiaca bo to wieloowocowe ;-);-)

hej dziewczynki
mam pytanko do mamus ulokowanyc w UK, wczoraj przygladalam sie w Asdzie tym wszytskim sloiczkom, widze ze preferujecie hippa, kurcze nie widzialam zeby bylo samo jabluszko, widzialam jabluszko z gruszka, czy z banankiem ale nie samo, czy to po prostu zaopatrzenie tego sklepu czy w ogole nie ma jabluszka samego?
a jak z kaszkami? widzialam jakis baby rice....po kaszke to chyba mi zostanie udac sie do polskiego sklepu?
ale ja ograniczona w tym temacie jestem, ale z drugiej strony juz sie doczekac nie moge by cos innego niz mleko Inusi zapodac.
czekam na jakies podpowiedzi
pozdrowki
przepraszam ze sie wtrace ale mam nadzireje ze Ci jakos pomoge ;-)
same jabluszko szukaj w sloiczka z Firmy Cow&Gate i powiem ze jest smaczne i konsystencja jak na pierwsze jedzonko jest ok (rzadsze niz inne). a ten baby rice to nic innego jak kleik ryzowy. ja te produkty uzywalam na poczatku i moim zdaniem niczym sie nie roznia od PL.

reklama
dzieki dziewczyny spojrze na cow & gate no i racja Dominika niech sie tesciowa do czegos przyda niech zwozi :D albo sama zetre jakies organic :)
ale mnie korci by juz jej cos dac...ojjj ale twardo poczekam...moze chociazby jeszcze miesiac :-)

Do góry