reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mniam Mniam :)

reklama
Luczynko,a ta zupa to taka zwykła w proszku?

Dokladnie tak, w proszku :tak: Ja ta zupke uwielbiam, np dzisiaj zrobilam na tej bazie troche po swojemu zupe cebulowa z serem, mniami :-p Trzeba tylko dodac pare przypraw swoich i jest git! ;-)a G. uwielbia ta moja wersje tej zupy i zjada zawsze za jednym posiedzeniem minimum 2 talerze :szok::-D

Lasencje!!!

Potrzebuje jakis dobrych i ciekawych przepisow na sałatki.

Ja uwielbiam salatki w roznej postaci ale koncza mi sie juz pomysly na cos nowego :eek: Moze Wy podrzucicie jakis pyszny porzepis :-)

Luczynko, jeśli lubisz paluszki krabowe to proszę:

ok. 7-10 szt. paluszków krabowych
1 paczka makaronu sojowego lub ryżowego
1 świeży ogórek
puszka kukurydzy
ok. 1 łyżki posiekanego koperku
2-3 ząbki czosnku (jak kto lubi)
sos śmietanowo-majonezowy
sól do smaku

Z krabów zdjąć folię i zamrożone wrzucić do gorącego wywaru z Vegety na kilka minut aż zmiękną, makaron też namaczać w wywarze z Vegety (tego makaronu się nie gotuje). Paluszki pokroić na mniejsze kawałki, ogórek też pokroić w większą kostkę, dodać kukurydzę, makaron (ja go kroję, jak leci, bo dla mnie jest za długi), koperek, rozgnieciony czosnek i przyprawić solą i sosem.

Ryba wielkie dzieki, jestes kochana :-) Jest tylko jedno ALE... ja nie jadam owocow morza i tym podobnych stworzen :no::sick: Wiec moze jakies inne propozycje :confused::cool2:

Ja mam dwie swoje ulubione sałatki.
Pierwsza:
Sałatka wiosenna
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- 25 dkg szynki
- ser pleśniowy
- czarne oliwki drylowane
- majonez najlepszy Hellmans

Szynka i ser w kosteczkę. Groszek mieszamy z kukurydzą i szynką. Dodajemy oliwki (ja je dodatkowo kroję żeby było więcej) mieszamy i doprawiamy ze 2- ma łyżkami majonezu, a na koniec dodajemy ser. Pycha no chyba, że ktoś nie lubi oliwek to mu nie posmakuje.

Druga:
- pierś z kurczaka ( podwójna)
- keczup
- kapusta pekińska
- majonez
- ogórek kiszony ( 5 małych lub 3 duże)
- cebula ( jak wyżej)
- kukurydza (puszka)
- przyprawa do gyrosa

Pierś z kurczaka kroimy drobniutko i smażymy na patelni, dodajemy całą przyprawę gyros, mieszamy dokładnie i układamy warstwami
- kurczak
- keczup (tylko łagodny bo przyprawa jest ostra)
- kukurydza
- majonez
- cebula zmieszana z ogórkiem
- keczup
- i na koniec pekińska

Smacznego!!!!!

Moja ulubiona sałatka na wakacje i do potraw z grila;-)

Wszystko kupujesz w ilości jaką lubisz:
pomidory
ogórki
ser feta(powiedzmy jeden na 4 pomidory i 2 ogórki)
majonez

tyle....wszystko kroisz w kostkę,mieszasz i moim zdaniem pysznośći.My z mężem to możemy ją jeść w każdej ilości:tak: acha,można dodać cebuli dla pikantności,ale my robimy bez:-)

No a kolejną z tuńczykeim to pewnie dziewczyny pisały:
5 jajek ugotowanych na twardo,
puszka kukurydzy,
puszka groszku,
puszka tuńczyka(obojętne czy z wody czy z oleju)
szczypiorek,
majonez,

Białka oddzielasz od żółtek i kroisz w kostkę.Na dół miski dajesz pokrojone białka,rozsmarowujesz majonezu,groszek,majonez,kukurydza,majonez,szczypiorek,tuńczyk,majonez a na wierzch rozetzreć żółtka w makutrze aż zrobi się taka pierzynka-wysypać na resztę.Również pychotka;-)

No proszę! Jakiś czas temu prosiłam o przepis na placki po węgiersku, a tu tyle smakołyków się namnożyło. Mniam mniam!

Renee - sernik rewelwcja :tak::tak::tak: cala rodzinka sie objadala, a maz nie mogl wyjsc z podziwu nad moimi umiejetnosciami cukirniczymi :-);-) od dzis na Twoja czesc to bedzie "sernik Renee" :cool2:

reklama
Laseczki w sobotę robię grilla (nie to żebym chciała którąś zaprosić:-p;-):-)) ale potrzebuje jakiś dobrych przepisów na sałatki mięska itd. Może podacie?Widzę tu już przepis na sałatkę grillową Edi.

Do góry