reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mniam Mniam :)

reklama
Luczynko,a ta zupa to taka zwykła w proszku?

Dokladnie tak, w proszku :tak: Ja ta zupke uwielbiam, np dzisiaj zrobilam na tej bazie troche po swojemu zupe cebulowa z serem, mniami :-p Trzeba tylko dodac pare przypraw swoich i jest git! ;-)a G. uwielbia ta moja wersje tej zupy i zjada zawsze za jednym posiedzeniem minimum 2 talerze :szok::-D

Lasencje!!!

Potrzebuje jakis dobrych i ciekawych przepisow na sałatki.

Ja uwielbiam salatki w roznej postaci ale koncza mi sie juz pomysly na cos nowego :eek: Moze Wy podrzucicie jakis pyszny porzepis :-)

Luczynko, jeśli lubisz paluszki krabowe to proszę:

ok. 7-10 szt. paluszków krabowych
1 paczka makaronu sojowego lub ryżowego
1 świeży ogórek
puszka kukurydzy
ok. 1 łyżki posiekanego koperku
2-3 ząbki czosnku (jak kto lubi)
sos śmietanowo-majonezowy
sól do smaku

Z krabów zdjąć folię i zamrożone wrzucić do gorącego wywaru z Vegety na kilka minut aż zmiękną, makaron też namaczać w wywarze z Vegety (tego makaronu się nie gotuje). Paluszki pokroić na mniejsze kawałki, ogórek też pokroić w większą kostkę, dodać kukurydzę, makaron (ja go kroję, jak leci, bo dla mnie jest za długi), koperek, rozgnieciony czosnek i przyprawić solą i sosem.

Ryba wielkie dzieki, jestes kochana :-) Jest tylko jedno ALE... ja nie jadam owocow morza i tym podobnych stworzen :no::sick: Wiec moze jakies inne propozycje :confused::cool2:

Ja mam dwie swoje ulubione sałatki.
Pierwsza:
Sałatka wiosenna
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- 25 dkg szynki
- ser pleśniowy
- czarne oliwki drylowane
- majonez najlepszy Hellmans

Szynka i ser w kosteczkę. Groszek mieszamy z kukurydzą i szynką. Dodajemy oliwki (ja je dodatkowo kroję żeby było więcej) mieszamy i doprawiamy ze 2- ma łyżkami majonezu, a na koniec dodajemy ser. Pycha no chyba, że ktoś nie lubi oliwek to mu nie posmakuje.

Druga:
- pierś z kurczaka ( podwójna)
- keczup
- kapusta pekińska
- majonez
- ogórek kiszony ( 5 małych lub 3 duże)
- cebula ( jak wyżej)
- kukurydza (puszka)
- przyprawa do gyrosa

Pierś z kurczaka kroimy drobniutko i smażymy na patelni, dodajemy całą przyprawę gyros, mieszamy dokładnie i układamy warstwami
- kurczak
- keczup (tylko łagodny bo przyprawa jest ostra)
- kukurydza
- majonez
- cebula zmieszana z ogórkiem
- keczup
- i na koniec pekińska

Smacznego!!!!!

Moja ulubiona sałatka na wakacje i do potraw z grila;-)

Wszystko kupujesz w ilości jaką lubisz:
pomidory
ogórki
ser feta(powiedzmy jeden na 4 pomidory i 2 ogórki)
majonez

tyle....wszystko kroisz w kostkę,mieszasz i moim zdaniem pysznośći.My z mężem to możemy ją jeść w każdej ilości:tak: acha,można dodać cebuli dla pikantności,ale my robimy bez:-)

No a kolejną z tuńczykeim to pewnie dziewczyny pisały:
5 jajek ugotowanych na twardo,
puszka kukurydzy,
puszka groszku,
puszka tuńczyka(obojętne czy z wody czy z oleju)
szczypiorek,
majonez,

Białka oddzielasz od żółtek i kroisz w kostkę.Na dół miski dajesz pokrojone białka,rozsmarowujesz majonezu,groszek,majonez,kukurydza,majonez,szczypiorek,tuńczyk,majonez a na wierzch rozetzreć żółtka w makutrze aż zrobi się taka pierzynka-wysypać na resztę.Również pychotka;-)

No proszę! Jakiś czas temu prosiłam o przepis na placki po węgiersku, a tu tyle smakołyków się namnożyło. Mniam mniam!

Renee - sernik rewelwcja :tak::tak::tak: cala rodzinka sie objadala, a maz nie mogl wyjsc z podziwu nad moimi umiejetnosciami cukirniczymi :-);-) od dzis na Twoja czesc to bedzie "sernik Renee" :cool2:

reklama
Laseczki w sobotę robię grilla (nie to żebym chciała którąś zaprosić:-p;-):-)) ale potrzebuje jakiś dobrych przepisów na sałatki mięska itd. Może podacie?Widzę tu już przepis na sałatkę grillową Edi.

Do góry