reklama
lucy79
Fanka BB :)
Chleb kukurydziany wg przepisu Margolis jest przepyszny, polecam!!!
A ja ostatnio robię dżemy z aroni:
Proporcje sa dowolne, ja dałam tyle samo aronii i jabłek. Najpierw gotujemy jabłka, osobno rozdrobnioną aronię z cukrem(cukier do smaku, cynamon tez do smaku) mieszamy razem a na koniec żelfix i do słoiczków. PYCHOTKA
A ja ostatnio robię dżemy z aroni:
- aronia
- jabłka
- cukier
- żelfix
- cynamon
- jabłka
- cukier
- żelfix
- cynamon
Proporcje sa dowolne, ja dałam tyle samo aronii i jabłek. Najpierw gotujemy jabłka, osobno rozdrobnioną aronię z cukrem(cukier do smaku, cynamon tez do smaku) mieszamy razem a na koniec żelfix i do słoiczków. PYCHOTKA
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Kuchareczki!
Potrzebuje przepis na jakas chinszczyzne lub cos,co bedzie pasowalo do makaronu ryzowego... :-)
Mam jedne wymyslone danie,no,ale to jest taka duza paka tego makaronu,ze chcialabym jego reszte wykorzystac do czegos innego. ;-)
Co polecacie? :-)
Potrzebuje przepis na jakas chinszczyzne lub cos,co bedzie pasowalo do makaronu ryzowego... :-)
Mam jedne wymyslone danie,no,ale to jest taka duza paka tego makaronu,ze chcialabym jego reszte wykorzystac do czegos innego. ;-)
Co polecacie? :-)
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Luczynko,ok,cos tam wynalazlam,wiec sprobuje.
A wczoraj zrobilam takie "cos".
Kapuste,papryke i kurczaka drobno kroimy. Podsmazamy miesko,dodajemy warzywa,solimy,pieprzymy,wsypujemy lyzke przyprawy do kurczaka i zalewamy woda. Dusimy 40 minut. Ugotowany ryz wrzucamy na patelnie 10 minut przed zakonczeniem duszenia.
Smacznego.
A wczoraj zrobilam takie "cos".
"agutkowe cos"
* srednia kapusta pekinska
* srednia czerwona papryka
* paczka ryzu
* 1 lub 2 piersi z kurczaka
* sol,pieprz,przyprawa do kurczaka
* szklanka wody
* olej
* srednia kapusta pekinska
* srednia czerwona papryka
* paczka ryzu
* 1 lub 2 piersi z kurczaka
* sol,pieprz,przyprawa do kurczaka
* szklanka wody
* olej
Kapuste,papryke i kurczaka drobno kroimy. Podsmazamy miesko,dodajemy warzywa,solimy,pieprzymy,wsypujemy lyzke przyprawy do kurczaka i zalewamy woda. Dusimy 40 minut. Ugotowany ryz wrzucamy na patelnie 10 minut przed zakonczeniem duszenia.
Smacznego.
reklama