Ja mam jeszcze przepis na czekoladowe rafaello.Też pyszne/
Składniki:
15dag orzechów włoskich,5 dag wiórków kokosowych,1 tabliczka czekolady,1 łyżka masła,3 łyżki mleka
Masło rozpuścić w rondelku z mlekiem,dodać kawałki czekolady.Mieszać aż się rozpuści.
Wsypać zmielone przechy i połowe wiórek kokosowych.Wymieszać.Zagrzać.
Kiedy masa lekko przestygnie formowac z niej kulki.
Obtaczać je w pozostałych wiórkach i schłodzić.Można obtoczyc tekże w posiekanych orzechach i kakao.
Składniki:
15dag orzechów włoskich,5 dag wiórków kokosowych,1 tabliczka czekolady,1 łyżka masła,3 łyżki mleka
Masło rozpuścić w rondelku z mlekiem,dodać kawałki czekolady.Mieszać aż się rozpuści.
Wsypać zmielone przechy i połowe wiórek kokosowych.Wymieszać.Zagrzać.
Kiedy masa lekko przestygnie formowac z niej kulki.
Obtaczać je w pozostałych wiórkach i schłodzić.Można obtoczyc tekże w posiekanych orzechach i kakao.