reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mniam Mniam :)

jeżeli koniecznie chcesz zrobić z tym mlekiem to Ci kupię i wyślę ale naprawdę mnie dziwi że a ni w realu nie ma ani w marche:szok:
 
reklama
Szukałam tak jak mówiłas przy artykułach dziecięcych.W merche wogóle nie rzuciły mi sie w oczy a częso robie tam zakupy.W realu moze nietrafiłam na uliczke gdzie one były ,bo moze w innej.:baffled:
 
zmieniam temat - na jedzeniowy:-D:-p
potrzebuje sprawdzony przepis na jakieś fajne mięsko na imieniny M, myślałam o szaszłykach kebabowych ale może któraś mi coś podpowie??:sorry2:
 
a co mniam mniam - chwalę się - właśnie wygrałam w radiu zestaw obiadowy (mięso, surówka, frytki) z dowozem do domu o dowolnej godzinie:-):rofl2:
 
Aniu, Spoznione ale : SMACZNEGO!!!
dzięki - smaczne było- dla Przemka nie mógł się od tego mięska oderwać:-Dale poczęstował nas po frytce:rofl2:
a ja wracam z pytaniem o przepis na dobre mięsko na Mciowe imieniny??:confused:



Smażone wężyki


0

0
2 szklanki mąki
0

0
łyżeczka soli
0

0
10 dag cukru
0
0
torebka cukru waniliowego

0
0
łyżeczka proszku do pieczenia
0

0
4 jajka
0
0
1/2 kostki masła
0

0
1/2 kg smalcu do smażenia
0

0
cukier puder do posypania
0
0


0

1.
0
Mąkę przesiej, wymieszaj z solą, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodaj całe jajka i posiekane masło, wyrób na gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj z niego kulę, przykryj ściereczką, odstaw.Po 30 minutach rozwałkuj ciasto na posypanej mąką stolnicy, pokrój na półcentymetrowe paski, a następnie na kawałki o długości 10–15 cm. Smalec rozgrzej do temp. ok. 180°C, wrzucaj do niego wężyki, smaż na złoto. Wykładaj na papierowe ręczniki, osącz z tłuszczu. Ułóż na talerzu, obficie posyp cukrem pudrem.
0

Ten przepis zamierzam wypróbować w weekend.
 
Ostatnia edycja:
i mam dylemat,czy wężyki czy oponki....

Oponki
0

0

0
0,5 kg mąki
0

0
0,5 kg chudego twarogu
0

0
20 dkg margaryny
0
0
4 jajka
0
0
łyżeczka sody
0

0
olej do smażenia
0

0
cukier puder do posypania
0
0


0

1.
0
Mąkę posiekać z margaryną, dodać zmielony ser, 2 żółtka i dwa całe jajka.
0

2.
0
Zarobić ciasto, schłodzić w lodówce przez 40 minut.
0

3.
0
Rozwałkować na placek grubości ok. 5 mm. Wykrawać małe kółka z dziurką.
0

4.
0
W rondlu rozgrzać olej, kłaść ciastka na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron do zrumienienia.
0

5.
0
Wyjmować na ręczniki papierowe, odsączyć z tłuszczu, posypać cukrem pudrem.
 
KURCZAK BOLOGNESE

0


0

0
8 NÓŻEK Z KURCZAKA - PAŁKI
0

0
PUSZKA POMIDORÓW W PUSZCE
0

0
SOS BOLOŃSKI

0
0
1 PAPRYKA CZERWONA
0

0
20 DKG PIECZAREK
0

0
OLIWKI - JAK KTOŚ LUBI

0
0
PRZYPRAWAPIKANTNA DO PIECZONEGO KURCZAKA
0
0


0

1.
0
NÓŻKI Z KURCZAKA PRZYPRAWIAMY NA OSTRO , LUB OBSYPUJEMY GOTOWĄ PRZYPRAWĄ Z WINIAR . WKŁADAMY DO RĘKAWA - PIECZENIE BEZ TŁUSZCZU . PIECZEMY OK 40 MIN

0
2.
0
PRZYGOTOWUJEMY SOS POMIDOROWY - DODAJEMY POKROJONE POMIDORY Z PUSZKI . ODSTAWIAMY Z OGNIA - DODAJEMY POKROJONĄ W 1 CM KOSTKĘ PAPRYKĘ I PIECZARKI - KROJONE NA 4 .
0
3.
0
UPIECZONE NÓŻKI WYKŁADAMY DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA DO ZAPIEKANEK - ZALEWAMY SOSEM POMIDOROWYM , MOŻNA DODAĆ JESZCZE OLIWKI . WSTAWIAMY DO GORĄCEGO PIEKARNIKA NA OK 20 MIN .
 
Ostatnia edycja:
Żeberka zapiekane z fasolą
0


0

0
80 dag żeberek wieprzowych
0

0
majeranek
0

0
sól, pieprz

0
0
4 łyżki pikantnego keczupu
0

0
puszka białej fasoli
0

0
olej
0

0
2 cebule
0

0
3 ząbki czosnku
0

0
szklanka soku pomidorowego
0

0
zioła prowansalskie

0
0
ostra papryka w proszku
0

0
cukier
0
0


0

1.
0
Żeberka pokrój na porcje, natrzyj majerankiem, solą i pieprzem, posmaruj keczupem i odstaw do lodówki na 3 godz. Obsmaż na rumiano na oleju. Przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Fasolę osącz z zalewy, rozsyp równą warstwą po wierzchu żeberek. Cebule i czosnek obierz, posiekaj, wymieszaj z sokiem pomidorowym, przypraw do smaku ziołami, mieloną papryką, solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem polej żeberka z fasolą. Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz ok. 30 min. Pod koniec pieczenia mięso odkryj i piecz jeszcze 10–15 min. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
 
reklama
Wołowina z ryżem po chińsku
0


0

0
3 łyżki oliwy
0

0
2 łyżki sosu sojowego
0

0
1/2 szklanki octu winnego
0

0
łyżka suszonego imbiru
0
0
2 cebulki dymki
0

0
2 ząbki czosnku
0

0
pęczek natki pietruszki
0

0
łyżka cukru
0

0
2 cytryny
0

0
kilogram wołowiny
0

0
olej
0

0
sól, pieprz
0

0
250 g ryżu
0
0


0

0
Oliwę wymieszaj z sosem sojowym, octem i imbirem, zmiksuj z obranymi dymkami, czosnkiem, natką pietruszki, cukrem i sokiem wyciśniętym z cytryn. Marynatą zalej pokrojone w cienkie paski mięso, odstaw na 6 godzin do lodówki. Mięso razem z zalewą przełóż na mocno rozgrzany olej. Oprósz solą i pieprzem, wymieszaj i smaż 5 minut. Podawaj z ugotowanym na sypko ryżem.
 
Do góry