reklama
pinky sky
Fanka BB :)
Milena to zrób tak jak mówiłam w jeden dzień jej nie odstawisz. Najgorzej z wieczornym odtawieniem chyba ale zacznij w dzień zastępować jej tego cycka jakimś jabłkiem bananem potem zupką potem znowu jakiś deserek i na wieczór kasza poczytaj o żywieniu niemowląt bo ja długo karmiłam ale właśnie tak koło pół roku skończyło się dzienne jedzenie potem tylko to wieczorne i nocne. W sumie ja też nie jestem fanką cycka bo mnie to męczyło i doprowadzało do szału. Ale sama odstawiła się na rok i 4 miesiące
O wlaśnie milena dobry pomysł. Miała moze któraś problem z przejście z mleka 1 na 2? Bo maly ma juz prawie 8 m-cy a nadal pije 1 bo po 2 ma straszne zaparcia. Pije bebiko 1, zamiar mam zmienic mu na hipp co o tym sądzicie a może wy któreś mleko polecicie mi?
Mamcia Paulinki
Cześć dziewczyny;-)To ja to jestem stara-młoda weteranka
Ale z żadnym dzieckiem nie jest tak samo;-(
Jedna nie chciała butli za to nowości jadła chętnie nawet brokuły;-) za to druga butlę wcina, aż się uszy trzęsą a zupka,jabłuszko,bananek są bleee.
Pozdrawiam:-)
Ale z żadnym dzieckiem nie jest tak samo;-(
Jedna nie chciała butli za to nowości jadła chętnie nawet brokuły;-) za to druga butlę wcina, aż się uszy trzęsą a zupka,jabłuszko,bananek są bleee.
Pozdrawiam:-)
olant
Początkująca w BB
witam witam,
Mam pytanie odnossnie prania. Zawsze pralam dzieciom ubranka w proszkach dla dzieci ale ostatnio od okolo 3 miesiecy przeszlam na normalny proszek Bryza/ Vizir i bylo wszystko ok az tu nagle Olka dostala wysypki. Nie jestem pewna czy od proszku czy od plynu do plukania. Uzywam lenora. Wczesniej pralam dzieciece szmatki w proszku Jelp
lub
Moja Kolezanka ktora jest zeswirowana n apunkcie bio i eko polecila mi orzechy piorace. Ona wszystko tak pierze i dla siebie i dzieciom. Nigdy wczesniej nie slszalam o czyms takim. Chcialam zapytac czy ktoras w was stosowala? Czy skutecznosc jest taka sama jak proszku? Znalazlam cos takiego na bdsklep.pl:
Zalecane do prania ubrań i bielizny dzieci oraz osób o wrażliwej i skłonnej do alergii skórze - chronią przed podrażnieniami i alergiami. jestem Ciekawa czy to sie nadaje do bieli tez. ?
Mam pytanie odnossnie prania. Zawsze pralam dzieciom ubranka w proszkach dla dzieci ale ostatnio od okolo 3 miesiecy przeszlam na normalny proszek Bryza/ Vizir i bylo wszystko ok az tu nagle Olka dostala wysypki. Nie jestem pewna czy od proszku czy od plynu do plukania. Uzywam lenora. Wczesniej pralam dzieciece szmatki w proszku Jelp
lub
Moja Kolezanka ktora jest zeswirowana n apunkcie bio i eko polecila mi orzechy piorace. Ona wszystko tak pierze i dla siebie i dzieciom. Nigdy wczesniej nie slszalam o czyms takim. Chcialam zapytac czy ktoras w was stosowala? Czy skutecznosc jest taka sama jak proszku? Znalazlam cos takiego na bdsklep.pl:
Zalecane do prania ubrań i bielizny dzieci oraz osób o wrażliwej i skłonnej do alergii skórze - chronią przed podrażnieniami i alergiami. jestem Ciekawa czy to sie nadaje do bieli tez. ?
Japaneczka
Co do zmian. Ostatnio dzień pod dniu zmieniłam płyn do kąpieli i mleczko do smarowania dla Małej.
No i pojawiły się suche (wręcz szorstkie plamy na plecach, łokciach i kolankach) i teraz nie wiem od czego. Od razu odstawiłam obydwie rzeczy i boję się użyć którejkolwiek.
Balsam zmieniłam:
z na
i płyn kąpieli:
z na
Może ktoś miał podobną sytuację? Dodam, że mała ma dość wrażliwą skórę :/
Aktualnie myję ją w zwykłym mydle Bambino,a smaruję ją kremem Nivea Soft (intensywnie nawilżający) i póki co jest OK
No i pojawiły się suche (wręcz szorstkie plamy na plecach, łokciach i kolankach) i teraz nie wiem od czego. Od razu odstawiłam obydwie rzeczy i boję się użyć którejkolwiek.
Balsam zmieniłam:
z na
i płyn kąpieli:
z na
Może ktoś miał podobną sytuację? Dodam, że mała ma dość wrażliwą skórę :/
Aktualnie myję ją w zwykłym mydle Bambino,a smaruję ją kremem Nivea Soft (intensywnie nawilżający) i póki co jest OK
Dżem dobry:-)
Co tam laski??? widzę że u nas cisza jest piorunująca każda ma tyle czasu że hej
Co do proszków ja piorę w normalnym ubranka i nie żaluję że się zdecydowałam w końcu (wiecej kasy zostaje a małej nic nie dolega) co do płynu do kompieli, starszą myję w moim (najczęsciej coś z avonu) a młodasza johnson's baby bed time, na nivea reaguje nieciekawie i skóra jej się przesusza...
Co tam laski??? widzę że u nas cisza jest piorunująca każda ma tyle czasu że hej
Co do proszków ja piorę w normalnym ubranka i nie żaluję że się zdecydowałam w końcu (wiecej kasy zostaje a małej nic nie dolega) co do płynu do kompieli, starszą myję w moim (najczęsciej coś z avonu) a młodasza johnson's baby bed time, na nivea reaguje nieciekawie i skóra jej się przesusza...
Japaneczka
Doszłam do tego, że to jednak mleczko Nivea wysusza małej skórę :|
reklama
olant
Początkująca w BB
ja jestem zdecydowana zwolenniczką stosowania kosmetyków hipoalergicznych lub przeznaczonych specjalnie dla dzieci. Po co je testowac. wiadomo ze kremy czy balsamu przeznaczone dla nas maja inny sklad a skóra dziecka jest bardzo delikatna. Płyny dla dzieci nie muszą kosztowac wiecej. Np seria biały jeleń jest bezpieczna i tania. Uzywałam tego płynu dla swoich dzieci i było ok.
BIAŁY JELEŃ 750ml Płyn do kąpieli z kozim mlekiem, Do kąpieli w bdsklep.pl
kosztuje zaledwie 7 zł.
BIAŁY JELEŃ 750ml Płyn do kąpieli z kozim mlekiem, Do kąpieli w bdsklep.pl
kosztuje zaledwie 7 zł.
Załączniki