reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Milena a Natalcia nadal nie chce ani smoczka ani butli??

edit:
A co do lania sie z cycow, ja ponad miesiac zatrzymywalam laktacje, oproznilam dwie puszki Bromergonu..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Paulina12- nam ksiądz nie robił problemów że nie mamy ślubu... nie robił nawet problemów z tego ze ja nie jestem ochrzczona a matka chrtzesna nie ma bierzmowania...wiec pewnie zalezy na jakiego trafisz

Heeeej;))))
Paulina niezle przeboje z tym ksiedzem.. robią łaske ze dziecko ochrzcić muszą..;/ powalone to jest..
Milena ja bym chciala karmic cycem.. tymbardziej ze bede w domu siedziec takze i wygodniej i taniej jakby nie patrzeć..
Papitka i jak z tym mlekiem? Jak mały?
Renata mój tato też ma takie problemy jak ty.. z tym jelitem i czestymi wizytami w wc..

Ja sobie siedze, zaraz wybieram sie na miasto do funciaka bo dziś towarek, a siostry kolezanki zlozyly zamowienia na kosmetyki;-)
Dzis na obiadek kotleciki mielone, ziemniorki i kupie buraczki w słoiku do tego;)
Kurcze fajne promocje są w markecie na pampersy ale nie ma rozm 1.. tylko 3 i w zwyż.. lipka troche..
Może jeszcze beda;)

Narazie uciekam, wpadne zobaczyc pozniej co u was;)

Paulina Coś ty silikon bleeee ;)
Magda Ja też chciałam karmić , karmie ... ale tak mi leci z tych cyców , że nie wyrabiam ...

Witajcie,
Bartek co prawda zaczal spac w nocy ale dzien zaczyna o 4:wściekła/y:przed chwila poszedl spac, skonczylam pomidorowa i mam chwile dla siebie;-)
Mirabelka, Bartek wstaje od pazdziernika na kilka godz zwykle od 2 do 4 i nie chce spac, teraz 3 noce przespal ale jak pisalam wstaje na dobre o 4 rano:sorry2:buty musisz rozchodzic bo moze byc nieciekawie, nienawidze butow na obcasie
Paulina, moj maly mial prawie 3 mies gdy go chrzcilismy, tez mszy nie bylo. Chrzcilismy w parafi do ktorej mamy najblizej bo mieszkamy ponad 35 km co mojej a tam ksiadz by nie ochrzcil a do Łukasza parafii nie chcialo nam sie jezdzic. Maly chrzczony byl w sobote bo dzieci ktorcyh rodzice nie maja slubu nie moga niby byc ochrzczone na mszy, mi to pasowalo i tak maly plakal, z nami chrzcilo jeszcze z 5 rodzin. Znajoma chrzcila w innej parafii w miescie na mszy

Anula ja bym chciala zeby Nikola miala msze.
Milena a probowalas z innymi butelkami?? Moja na poczatku pila mleczko z Lovi i Avent, ale po miesiacu cos jej nie pasowala ta Lovi i teraz pije z niej herbatki tylko.

Spadam na zakupy.. Odwiedze rossmanna moze jakies promocje beda, a potem pojde do sklepu dzieciecego.

Kurcze fajne promocje są w markecie na pampersy ale nie ma rozm 1.. tylko 3 i w zwyż.. lipka troche..
Może jeszcze beda;)

Rzeczywiscie czasem cieżko dostać pampersy dla noworodka w marketach. Jak moje dzieci byly male zawsze zamawiałam z internetu chuba z bdsklep.pl Raz ze bylo taniej a dwa ze kurier przyniósł do drzwi wiec nie musiałam ciagać się z dziecmi po hipermarketach. Ja dzis zrobiłam dzieciom gofry z owocami. Radocha byla nie z tej ziemi. Sama tez lubię wszystko co słodkie. Coś mi robota dziś nie idzie, nie moge sie skupic. Chyba cza sna 2 kawe. :tak:

milena no właśnie szkoda ze mała nie chce butki takbyś odciagala sobie co jakiś czas pokarm i wsio. moja córcia za nic nie chciała smoczka jak byla mała, teraz smoczek słuzy jej tylko i wyłącznie do spania. nie które dzieci nie rozstaja sie ze smoczkiem na krok a ta nie lubi za bardzo smoczka
anula w zasadzie to i ja nie lubie obcasów, wogoóle moje nogi nie sa nawet skłonne do takich butów, bolą mnie i wgl a zawsze tyle se odciskow narobie ze szok. no ale to bliska rodzina to trzeba jakoś wyglądać, załoze te co kupiłam a potem zmienie na baleriny, wygodniej mi bedzie zwłaszcza ze nikola z nami tez idzie...
paulina dla mnie to też chore z tymi księżmi, wielka łaske robią ze ochrzczą i jeszcze kasiore za to biorą co im tak na tych ślubach zależy za mało kasy mają czy co
magda u mnie nikola jak się urodziła to nie miesciła sie w pampersy 1 odrazu na 2, kupiłam duzo 1 i musiałam oddać kolezance, a potem na 3 szybciutko przeszła, mozę twoja dzidzia też urodzi sie duza i nie bedzie chodzic w 1

ale mi sie dziś nikola rozpłakała az wiszczała szok. mówi ze spac chce to idziemy na gorę, zdjęłam jej panpersa zeby zmienic do spania na suchego a ta w wisk normalnie pół godziny mi wyła i za siuśke sie łapała i nogi podkurczala, tylko sie uspokoi ja ją położe a ta znowu w wisk, nie chciała wcale z rak moich zejsc i tak zasneła z tego placzu mina rekach z gołym tyłkiem. później jak po cichu pampersa założylam i spi se, zobaczymy jak bedzie sie zachowywac jak wstanie

Ostatnia edycja:
magda-a patrzyłaś w asda? ją od urodzenia małego używam tych z aldiego bo są najbardziej chłonne i mały przy nich się nie odparza:)

Milena-Dennis po urodzeniu pił tylko z tych butelek tommy tipee

reklama
Paulina, moj maly mial prawie 3 mies gdy go chrzcilismy, tez mszy nie bylo. Chrzcilismy w parafi do ktorej mamy najblizej bo mieszkamy ponad 35 km co mojej a tam ksiadz by nie ochrzcil a do Łukasza parafii nie chcialo nam sie jezdzic. Maly chrzczony byl w sobote bo dzieci ktorcyh rodzice nie maja slubu nie moga niby byc ochrzczone na mszy, mi to pasowalo i tak maly plakal, z nami chrzcilo jeszcze z 5 rodzin. Znajoma chrzcila w innej parafii w miescie na mszy

To jest tylko zdanie niektorych ksiezy. Tak jak to ze rodzice zyjący w grzechu ( ze bez slubu ) nie mogą w wierze dziecka wychowywac. Zapytalam raz ksiedza czy jego dzieci tez nie ochrzczone byly, czy ktoś im problemy robił.
Nam przy Filipie nikt problemów nie robił. Nie mielismy slubu, nie planowalismy w najblizszym czasie. Ksiądz o tym wiedzial.

Obecny nasz proboszcz to swinia, kanalia i tepak jakich malo.Jak juz z Łaski swojej ochrzci nieslubne dziecko to wymaga zeby mu dziekowac dosyc dlugo. a i cennik wtedy sie zmienia.

MILENA mi tez pokarm leciał z cyców niemilosiernie. Karmilam jednym a z drugiego lalo sie jak z fontanny. tylko konewke podstawiac :) Na spacery musialam brac wkladki laktacyjne na zapas i bluzke i stanik na zmiane. Koszmar to byl.

Ale dziś jakis taki senny dzien. ;/ pije kawe z energetykiem na zmiane ale mimo wszystko spac mi sie chce.

Do góry