reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Milena a Natalcia nadal nie chce ani smoczka ani butli??

edit:
A co do lania sie z cycow, ja ponad miesiac zatrzymywalam laktacje, oproznilam dwie puszki Bromergonu..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Paulina12- nam ksiądz nie robił problemów że nie mamy ślubu... nie robił nawet problemów z tego ze ja nie jestem ochrzczona a matka chrtzesna nie ma bierzmowania...wiec pewnie zalezy na jakiego trafisz

Heeeej;))))
Paulina niezle przeboje z tym ksiedzem.. robią łaske ze dziecko ochrzcić muszą..;/ powalone to jest..
Milena ja bym chciala karmic cycem.. tymbardziej ze bede w domu siedziec takze i wygodniej i taniej jakby nie patrzeć..
Papitka i jak z tym mlekiem? Jak mały?
Renata mój tato też ma takie problemy jak ty.. z tym jelitem i czestymi wizytami w wc..

Ja sobie siedze, zaraz wybieram sie na miasto do funciaka bo dziś towarek, a siostry kolezanki zlozyly zamowienia na kosmetyki;-)
Dzis na obiadek kotleciki mielone, ziemniorki i kupie buraczki w słoiku do tego;)
Kurcze fajne promocje są w markecie na pampersy ale nie ma rozm 1.. tylko 3 i w zwyż.. lipka troche..
Może jeszcze beda;)

Narazie uciekam, wpadne zobaczyc pozniej co u was;)

Paulina Coś ty silikon bleeee ;)
Magda Ja też chciałam karmić , karmie ... ale tak mi leci z tych cyców , że nie wyrabiam ...

Witajcie,
Bartek co prawda zaczal spac w nocy ale dzien zaczyna o 4:wściekła/y:przed chwila poszedl spac, skonczylam pomidorowa i mam chwile dla siebie;-)
Mirabelka, Bartek wstaje od pazdziernika na kilka godz zwykle od 2 do 4 i nie chce spac, teraz 3 noce przespal ale jak pisalam wstaje na dobre o 4 rano:sorry2:buty musisz rozchodzic bo moze byc nieciekawie, nienawidze butow na obcasie
Paulina, moj maly mial prawie 3 mies gdy go chrzcilismy, tez mszy nie bylo. Chrzcilismy w parafi do ktorej mamy najblizej bo mieszkamy ponad 35 km co mojej a tam ksiadz by nie ochrzcil a do Łukasza parafii nie chcialo nam sie jezdzic. Maly chrzczony byl w sobote bo dzieci ktorcyh rodzice nie maja slubu nie moga niby byc ochrzczone na mszy, mi to pasowalo i tak maly plakal, z nami chrzcilo jeszcze z 5 rodzin. Znajoma chrzcila w innej parafii w miescie na mszy

Anula ja bym chciala zeby Nikola miala msze.
Milena a probowalas z innymi butelkami?? Moja na poczatku pila mleczko z Lovi i Avent, ale po miesiacu cos jej nie pasowala ta Lovi i teraz pije z niej herbatki tylko.

Spadam na zakupy.. Odwiedze rossmanna moze jakies promocje beda, a potem pojde do sklepu dzieciecego.

Kurcze fajne promocje są w markecie na pampersy ale nie ma rozm 1.. tylko 3 i w zwyż.. lipka troche..
Może jeszcze beda;)

Rzeczywiscie czasem cieżko dostać pampersy dla noworodka w marketach. Jak moje dzieci byly male zawsze zamawiałam z internetu chuba z bdsklep.pl Raz ze bylo taniej a dwa ze kurier przyniósł do drzwi wiec nie musiałam ciagać się z dziecmi po hipermarketach. Ja dzis zrobiłam dzieciom gofry z owocami. Radocha byla nie z tej ziemi. Sama tez lubię wszystko co słodkie. Coś mi robota dziś nie idzie, nie moge sie skupic. Chyba cza sna 2 kawe. :tak:

milena no właśnie szkoda ze mała nie chce butki takbyś odciagala sobie co jakiś czas pokarm i wsio. moja córcia za nic nie chciała smoczka jak byla mała, teraz smoczek słuzy jej tylko i wyłącznie do spania. nie które dzieci nie rozstaja sie ze smoczkiem na krok a ta nie lubi za bardzo smoczka
anula w zasadzie to i ja nie lubie obcasów, wogoóle moje nogi nie sa nawet skłonne do takich butów, bolą mnie i wgl a zawsze tyle se odciskow narobie ze szok. no ale to bliska rodzina to trzeba jakoś wyglądać, załoze te co kupiłam a potem zmienie na baleriny, wygodniej mi bedzie zwłaszcza ze nikola z nami tez idzie...
paulina dla mnie to też chore z tymi księżmi, wielka łaske robią ze ochrzczą i jeszcze kasiore za to biorą co im tak na tych ślubach zależy za mało kasy mają czy co
magda u mnie nikola jak się urodziła to nie miesciła sie w pampersy 1 odrazu na 2, kupiłam duzo 1 i musiałam oddać kolezance, a potem na 3 szybciutko przeszła, mozę twoja dzidzia też urodzi sie duza i nie bedzie chodzic w 1

ale mi sie dziś nikola rozpłakała az wiszczała szok. mówi ze spac chce to idziemy na gorę, zdjęłam jej panpersa zeby zmienic do spania na suchego a ta w wisk normalnie pół godziny mi wyła i za siuśke sie łapała i nogi podkurczala, tylko sie uspokoi ja ją położe a ta znowu w wisk, nie chciała wcale z rak moich zejsc i tak zasneła z tego placzu mina rekach z gołym tyłkiem. później jak po cichu pampersa założylam i spi se, zobaczymy jak bedzie sie zachowywac jak wstanie

Ostatnia edycja:
magda-a patrzyłaś w asda? ją od urodzenia małego używam tych z aldiego bo są najbardziej chłonne i mały przy nich się nie odparza:)

Milena-Dennis po urodzeniu pił tylko z tych butelek tommy tipee

reklama
Paulina, moj maly mial prawie 3 mies gdy go chrzcilismy, tez mszy nie bylo. Chrzcilismy w parafi do ktorej mamy najblizej bo mieszkamy ponad 35 km co mojej a tam ksiadz by nie ochrzcil a do Łukasza parafii nie chcialo nam sie jezdzic. Maly chrzczony byl w sobote bo dzieci ktorcyh rodzice nie maja slubu nie moga niby byc ochrzczone na mszy, mi to pasowalo i tak maly plakal, z nami chrzcilo jeszcze z 5 rodzin. Znajoma chrzcila w innej parafii w miescie na mszy

To jest tylko zdanie niektorych ksiezy. Tak jak to ze rodzice zyjący w grzechu ( ze bez slubu ) nie mogą w wierze dziecka wychowywac. Zapytalam raz ksiedza czy jego dzieci tez nie ochrzczone byly, czy ktoś im problemy robił.
Nam przy Filipie nikt problemów nie robił. Nie mielismy slubu, nie planowalismy w najblizszym czasie. Ksiądz o tym wiedzial.

Obecny nasz proboszcz to swinia, kanalia i tepak jakich malo.Jak juz z Łaski swojej ochrzci nieslubne dziecko to wymaga zeby mu dziekowac dosyc dlugo. a i cennik wtedy sie zmienia.

MILENA mi tez pokarm leciał z cyców niemilosiernie. Karmilam jednym a z drugiego lalo sie jak z fontanny. tylko konewke podstawiac :) Na spacery musialam brac wkladki laktacyjne na zapas i bluzke i stanik na zmiane. Koszmar to byl.

Ale dziś jakis taki senny dzien. ;/ pije kawe z energetykiem na zmiane ale mimo wszystko spac mi sie chce.

Do góry