reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ja tak cały czas na szybko jakoś :szok:
Co do chrztu nie było tak tragicznie u nas że bez ślubu . Normalnie ze wszystkimi dziećmi była chrzczona , była msza ... i nie zabrał od nas ani grosza :-D:-D Nikt nie wspomniał o pieniądzach , a ja na nich nie śpię więc nie dałam :-D:-D Ale i tak na mszy musiał z tacą obejść gości :-)

Mirabelka Moja to smoczka nie wkładała do ust . Ledwo jej włożyłam od razu wyskakiwał jak armata . A dziś przypomniało mi się że mam od siostry z DISNEYA różowy z kubusiem +6m , wielki dyndol i on jakoś jej lepiej podszedł , tylko nie umie go ssać , tylko go tarmosi, gryzie :)
Happy Ja Natalii dawałam każdą butle, każdy smoczek do butelki i nic ... a kiedyś jadła normalnie:no: Mam jeszcze taki gumowy szpitalny wielki smoczek:-D może jego załapie ;P aż spróbuje :-D:-D
Renata no to ja mam identycznie ... jednego je , a z 2-go fontanna :szok: W domu ręcznik to mój przyjaciel od 5 miesięcy . a jak wychodzę to też wszystko na zapas trzeba zabrać , nie dość że Natalii pampki ubrania itd na zmianę to jeszcze sobie

No i wstała księżniczka .

reklama
milena ze smoczkiem u nas tak samo było nie chciala za nic smoka, nawet juz jej go nie dawałam tylko tesciowa ciagle go jej wpychala i tak po ok miesiącu niunia przekonala sie do smoczka, ale potrafi zyć bez niego nie przepada za nim zbytnio.
alez ta twoja niunia juz duza, jeszcze nie dawno odliczałas dni do porodu i nad imieniem sie zastanawialaś a tu juz 5miesiecy natalka ma ehh, długo mnie tu nie było a czas leci

Mirabelka No troszkę cię nie było . A czas pędzi :-) Nie wiem kiedy to zleciało , a czuje jakbym z tydzien temu urodziła a tu jutro 5 mies . :szok:

My tez z chrztem bez problemu, ochrzcil nam nawet w sobote a zawsze chrzci w niedziele i nic nie mówil , pytał tylko kiedy chcemy i jaka godzina ;)

Milenaaa a co do karmienia.. może spróboj szałwie pić zeby zmniejszyc ilosc pokarmu ;) a to że Natalka nie chce smoczka to nawet lepiej, nie bedziesz miała problemu z odzwyczajeniem :)

happy - a chrzesta moze byc bez bierzmowania?.

Ostatnia edycja:
U mnie chrzestna musiała mieć bierzmowanie ..

Tak sobie patrzałam w moją książeczkę zdrowia . Natka 4,5 miesiaca ważyła 6800 a ja 8500 :-D:-D

U mnie chrzestni musza miec zaswiadczenie o bierzmowaniu, ze sa praktykujacymi katolikami i jesli sa malzenstwem to musza miec zaswiadczenie ze jest to slub koscielny... Więc ja stwierdzilam ze chrzestnych to chyba nie znajde bo sa katolikami ale wsumie nie praktykujacymi.. Mi co niedziele tez sie do kosciola chodzic nie chce :-D Ale moja kolezanka zostala chrzestna majac 15lat a dopiero rok pozniej byla bierzmowana.
Ja juz po zakupach. Kupilam malej polspiochy i body, kleik ryzowy i kukurydziany bo mam zamiar nie dlugo jej zagescic mleczko ale tylko na noc zeby dluzej pospala, sobie spodnie. A i jeszcze chusteczki w Rossmannie Pampers Baby Fresh za 32,99 :) zaraz ide sobie zrobic kolacje, cwiartki ziemniaczkow z frytkownicy z majonezem.

Milena kurcze, nie wiem jak ci pomoc.. Musisz jej chyba probowac dawac az do skutku ta butle.. A Natalcia duuuuuza dziewczynka :) Moja na 3miesiace 2 tygodnie i 6dni wazy 7350g :D:D

edit
gdzie jestescie?????? Przeciez nie weekend :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej.. U ksiedza do dupy!!!! Burak moze nam w sobote ochrzcic az dwie godziny wczesniej ale BEZ MSZY. Bo on tak nie moze, ale gdybysmy mieli slub to on by mogl sie zastanowic ale w takim przypadku NIE. Teraz sie zastanawiamy czy zmieniac kosciol czy lokal czy poprostu chrzcic w wielkanoc... Ehh, wkurza mnie to ze wszedzie trzeba miec ten pieprzony slub.
U mnie to samo nie wiem czy w ogole w mojej Parafii ochrzcimy koleżanka chrzciła córke jak miała trzy latka bo sie nie chciał zgodzić wcześniej ale z litości ochrzcił bo duże już dziecko było.:angry:

Milena a Natalcia nadal nie chce ani smoczka ani butli??

edit:
A co do lania sie z cycow, ja ponad miesiac zatrzymywalam laktacje, oproznilam dwie puszki Bromergonu..
Ja nie karmie od poczatku a za 4 dni Kuba bedzie miał 8 m-cy a mi z jednego nadal leci. Piłam szałwie ale nie pomogła wiec przestałam po jakimś czasie bo ile można. Moja siostra urodziła ostatnie dziecko 8 lat temu a nadal czasami jak przycisnie to pokarm wypływa.

Papitka i jak z tym mlekiem? Jak mały?
A bardzo dobrze tylko mniej zjada najada sie 120 ml ;-)

Paulina Coś ty silikon bleeee ;)
Magda Ja też chciałam karmić , karmie ... ale tak mi leci z tych cyców , że nie wyrabiam ...
Moja koleżanka ma roczną córeczke i nadal co trzy h musi karmić bo inaczej to z cycnika jej wypadają i ze szkoły sie zwalnia na karmienie jej chłopak podjeżdża z mała pod szkołe a ona karmi i wraca w ogóle mała nie chce nic innego jak już to w małych ilościach. Nawet sie położyć obok niej nie moze bo mała myśli ze karmienie i podnosi jej bluzke do góry;D

ja tak cały czas na szybko jakoś :szok:
Co do chrztu nie było tak tragicznie u nas że bez ślubu . Normalnie ze wszystkimi dziećmi była chrzczona , była msza ... i nie zabrał od nas ani grosza :-D:-D Nikt nie wspomniał o pieniądzach , a ja na nich nie śpię więc nie dałam :-D:-D Ale i tak na mszy musiał z tacą obejść gości :-)
U mnie bez płacenia sie nie obejdzie :angry:

Mirabelka No troszkę cię nie było . A czas pędzi :-) Nie wiem kiedy to zleciało , a czuje jakbym z tydzien temu urodziła a tu jutro 5 mies . :szok:
To samo mam. Kurczaki Kuba już na nogi próbuje wstawać a ja pamietam nawet jak na pierwszym usg nózkami machał i jak mi go na brzuszek położyli cieplutkiego jak go urodziłam.

U mnie chrzestna musiała mieć bierzmowanie ..

Tak sobie patrzałam w moją książeczkę zdrowia . Natka 4,5 miesiaca ważyła 6800 a ja 8500 :-D:-D
Mój Kuba był ważony tydzień temu i ważył 9760g a ja jak miałam roczek to ważyłam 8 kg.:-D

Misio śpi po południu wcale nie spał mleko odpowiada szybko sie najada wcześniej jadł 150 ml z miarką kaszki a teraz 150 ml z pół miarki robię a on zostawia ok 30 ml. muszę chyba kupić smoczek 3-ke bo przez 2-ke słabo leci dosyć gęste jest to mleko.:-D

Papitka super ze mleko posmakowalo Kubusiowi i nie ma problemu z brzuszkiem ;)

ojj leci ten czas strasznie ;/
A zrobil małej filmik od urodzenia do teraz ze zdjeciemi .. mała sie tak zmienia ze szok ;)

reklama
Do góry