reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
anula a dlaczego on tak wcześnie wstaje tak bez powodu czy coś mu dolega, moja mała wstawała wcześnie i budziła sie w nocy jak np. gardlo miala chore albo zeby szły wspołczuje ja tez mam problem z chrapaniem P. mnie to jego chrapanie wprost draźni okropnie
milena gaduła ci mała rosnie hehe. moja nikosia tez w tym wieku nie przewracała sie na brzuszek, nie chciała wcale lezec na brzuszku, główke ślicznie podnosiła ale na brzuchu poprostu sie nudziła, nawet nie raczkowała. nauczyla sie chodzic najpierw a potem zaczela raczkowac teraz biega wszedzie jej pełno
paulina u nas z wit d tak samo było najpierw mowila ze nie trzeba podawac a później z mor*ą wyskakuje ze jak to nie jak trzeba, zmienia zdanie szybko:). a ja teraz ze nikolka mleczka juz nie je podaje jej dodatkowe witaminki, multisanostol dwa razy dziennie, teraz nawet mi tak nie choruje jak przedtem (oby nie zapeszyć).
moja mała tez byla pulchniutka i okraglutka, mi to nie przeszkadza co ja bede dziecku jesc zabraniala, ma apetyt niech je.

a ja dzis na zakupach byłam bo w sobote wesele mamy u meża siostry ciotecznej, kupiłam nikolce sukieneczke i buciki i sobie buty kupiłam też:) jeszcze tylko krawat zostalo dokupić

Heja.

Paulina lekarz to lekarz. ja tam rodzinej nie sluchalam. Ona swoje o rozwoju dziecka ja swoje. wiec tylko przytakiwalam.
Moi chlopcy na brzuch przewracali sie ok 4-5 miesiąca.Obaj nie nawidzili lezec na brzuchu.Oskar za to siedzial ok 4 m-ca. Nie siadał, a posadzony sztywno siedzial :) pamietam zdziwienie lekarki kiedy na wizycie posadzilam go na lezance a on wyprostowany, lepek zadarty siedzial i podziwiał gabinet :D

u nas zimnica straszna. glowa mi boli strasznie cisnie na czy. Pizze na obiad pieke :) kij z dietą :)

Renata ta lekarka co teraz mamy jest naprawde dziwna.. To jest nasza druga pediatra niestety bo pierwsza byla w ciazy i teraz ma macierzynskie, mam nadzieje ze szybko wroci i zwiewamy do niej :)) z czego ty sie odchudzasz?? Przeciez chudzinka z ciebie :))
Wampi ona trzyma glowe ale w domu, w gabinecie za cholere nie chciala podniesc tylko lizala pieluche no i ona uwaza ze to problem bo nie chciala w gabinecie podniesc.
Mirabelka cos laczy te nasze Nikolki hehee :))

Za dwie godziny jade do ksiedza... Ehh, trzymajcie kciuki

witam,
Milena myśle ze to zależy od dziecka tak jak pisaly dziewczyny. Moj Antek nie protestował w pozycji brzusznej natomiast Ola grymasiła kiedy ją tak kładłam. W koncu dorosli tez maja ulubione pozycje do spania. Ja jestem jak najbardziej "brzuszna" a moj małż "boczny" :) Dzieciory mi dzis caly dzien marudzily na sanki ale przy -18 nie skora byłam wychylac nos z domu.:no: U was tez tak zimno?

Ostatnio na forum brak czasu, co zasiadam do kompa to albo któreś z dzieciaków domaga się czegoś albo ktoś przyjdzie i tak w kółko a wieczorami ostatnio padam razem z Damianem

Damian niestety znów kaszle i ma mocno zawalone gardełko:-( dostał antybiotyk. Jest tak marudny, że już nie mam siły do niego

a najlepsze jest to, że w piątek z K pojechaliśmy do miasta na większe zakupy i wracając ok 21 pieszy wyszedł na drogę tak, że nie mogliśmy go wyprzedzić. Chcąc nie chcąc zatrzymaliśmy się a gościu prosi nas by dać mu tel bo musi zadzwonić na policję bo widział jak biją i gwałcą dziewczynę:szok: no więc dzwonimy, gliny każą nam go podrzucić do najbliższej miejscowości ( czyli do tej w której mieszkamy) i poczekać z nim na radiowóz. Jak się później okazało facet był pod wpływem narkotyków i sobie to uroił:szok: aż strach pomyśleć co mogło mu odwalić gdy siedział w aucie

Ostatnia edycja:
asik to niezle z tym gosciem ;//
Milena moja sie obracała własnie kolo 5 miesiaca, ale dzieci sa rózne ;)

ja dzis padam , tyle co ze szkoly wrócilam .. mała spi teraz to wieczorem kolo 23 pojdzie wrrr.

papieska on ma 82cm wzrostu więc jest też wysoki
Oj tak wysoki to jest wiec sie wagą nie martw ;D

Moja nie umie TATA:-D:-D a P zamiast ją ''uczyć'' TATA , to uczy ja MAMA :-D:-D Dla mnie lepiej .

Powinnam się martwić że Natka nie obraca się na brzuszek ? Dodam że nie lubi leżeć na brzuszku.
Mój czasami sie dopiero teraz przewróci ale zaraz płacze bo to przypadkiem sie zawsze stanie. Nie lubi na brzuszku też i nie nalegam na to zeby sie przekręcał i go nie kłade bo zaraz płacz aż sie zanosi wiec nie martw sie niektóre dzieci jak nie lubią leżeć to nie bedą i tyle za jakis czas sama zacznie jak bedzie chciała. Mój Kuba kończy 2 lutego 8 miesięcy dopiero teraz sam zaczął siedzieć dzieci mają swój czas. Zazwyczaj takie dzieci co nie lubia na brzuszku to nie raczkują tylko od razu na nogi. :-D Chociaż lekarze są świecie przekonani ze każde dziecko raczkuje niech spadają. Mój na nogi sie rwie a jak postawiłam go na czworaka to klapnął jak żaba i płacz ze na brzuchu sie znalazł.

No dzisiaj hipp mam nadzieje że wszystko dobrze będzie ;D

papitkaa-powodzenia z mleczkiem:)
asik24-zdrowia dla Damianka:) a przygoda straszna, dobrze że nic się wam nie stało
milenijną-ją uważam że ni powinnas martwić, tak jak dziewczyny piszą jazdę dziecko rozwija sue w swoim tempie
olant-u mnie +5 od rana slonecznie ale teraz lekko pada i jest szaro.
my już po obiedzie, Dennis zjadł większą prochem niż ja , żarłoczek mój kochany...
mnie chyba choroba rozkłada bo id rana katar , ból głowy i oczy mi łzawią

reklama
Renata z czego ty sie odchudzasz?? Przeciez chudzinka z ciebie :))

a zawsze znajde jakis kawalek siebie do odchudzenia. :D

nie no zartuje. Dla chudniecia nie dietuje tylko dla utrzymania zolądka w normie. Mam problemy jelitowe, podchodzące pod zespol jelita drazliwego. I aby jesc normalnie musze czAsami sie przeglodzić.Odstawiac na stale pieczywa, smazonego i wszystkiego innego co mogloby mi otencjalnie zaszkodzić niechce, bo zaczne znikac a wadze.

Do góry