reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
23may- Tak chrzestna może być bez kierowania, wtedy jest tz. świadkiem chrztu a jak zrobi buerzmowanie automatycznie staje się matką chrzestna. tak powiedział nam ostatnio ksiądz
Milena-kawał dziewulski z ciebie byl jako niemowlę:)
Paulina12-nikołaj też nie mała jest:) mój Dennis ważył tak
9tyg. 5370g
12tyg. 5970g
4msc. 6100g
7, 5msc 8560g
9, 5msc 11400g
Papitkaa-dobrze że małemu mleczko pasuje i że nic mu nie dolega :)

mam nadzieję że wszystkim odpisalam

mój mały już śpi a ją mam wreszcie czas dla siebie

O jej. Ucałuj ja od cioci i dzidzi ze zdjęcia :* Kurczaki nie mogę sie doczekać aż moje tak będzie mówiło. Cudowna sprawa niby nie chcesz zeby niedorastało ale miło jest patrzeć jak ktoś kogo stworzyłaś i opiekujesz sie, sie rozwija u uczy nowych rzeczy od cb. :tak:

Happy a to wagi mojego szkraba
3860g-waga urodzeniowa i 57cm
5290g-5tyg.
5900g-6tyg.
7690g-3 m-ce
8480g- 4 m-ce
9760-7 m-ce i 75cm bo sama ostatnio mierzyłam bo u nas nie mierzą.

Ostatnia edycja:
to teraz ja :D waga urodzeniowa 3000g i 52cm (wyjsciowa ze szpitala 2880g)
9dni znow 3000g i tym razem49cm a ja :szok::szok::szok::szok::szok: ale pediatra wytlumaczyla ze dziecko zaraz po porodzie ma zwiotczale miesnie i jest "dluzsze", a oni do 6 msc nie prostuja na sile
15dni 3250g
5tyg 4800g 54cm
9tyg 6300g 56cm
15tyg 7350 i 61cm ale przed dlugoscia jest ~~ czyli byla niedokonca prosta :)

Papitka w trzeciej dobie miala 2770g i pediatra grozila mi ze nie wyjdziemy na drugi dzien.. No ale w czwartej dobie juz 2880g :)
Happy teraz rosnie ale przez pierwsze dwa tygodnie bardzo malo przybierala i sie martwilam tak samo pediatra sie zastanawiala czym to moze byc spowodowane bo Bebilon jest kaloryczny, a teraz jestem szczesliwa ze pieknie przybiera i kocham jej faldeczki :-):-)

Papitkaaa mojej sie wyrywaja słowa , a za chwile zapomina ;/

a wagi wam pisac nie bede bo by czasu brakło, teraz wazy 13,5 kg i ma 87 cm ;)

reklama
paulina12-mój Dennis przez jakiś czas kiepsko przebierał na wadze bo do 4 msc. codziennie wymiotowal później 2 m7miesiące spokoju z znowu wymioty jak miał 8 msc. przedstawiliśmy się na krowie mleko i narazie jest spokój i teraz mały jest chyba dosyć duży jak na swój wiek

Do góry