reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

POrzeciez one jeżdzą,nawet nie wiecie jhaka to frajda dla dziecka,bo nie musi sie koncentrowac na pedałowaniu i utrzymaniu równowagi tylko sie odpycha i nogi w góre i jedzie,Tymek do dzisiaj by pojezdził ale juz za duzy jest hehe.
Nie bez przyczyny ktos to wymyślił;)

reklama
Torciki jak już pisałam sama robiłam, a co do Zusu to spoko tam pracują ludzie w przeciwieństwie do mojego byłego pracodawcy i boję się, że to przez niego mogę nie dostać macierzyńskiego, kuzwa mać nóż mi się w kieszeni otwiera, ale sytuację z nim jak mówiłam opiszę jutro bo to grubsza sprawa a z dzieckiem na ręku jedną ręką nie dam rady tego zrobić

Rox, moja siostra ma syna, który ma problemy z układem moczowym i z nereczkami... Jeździ z nim do jakiegoś profesora do Poznania. Naprawdę bardzo mu pomógł bo miałby nerke usuwaną. Jak będziesz chciała to mogę ci załatwić numer. Z tego co wiem on przyjmuje tylko prywatnie chyba...

Hej:-)

Mój dzieć już padł;-) Ale wymęczona nieziemsko;-)

gosdia- Wszystkiego najlepszego, zdrówka, spełnienia marzeń i wszystkiego NAJ, NAJ, NAJ:-D
No i dziękuję w imieniu Pyśki:-)
Trzymam kciuki za rozmowę o pracę!

karolina2302- a skąd jesteście? Prezenty na Roczek zakupione:-D?

umi2- dziękuję w imieniu córci:-)

Kaamaa- Tobie też dziękuję:-) Pochwal się, jakie łóżeczko zamówiłaś? Moja się rzuca w nocy jak pchła, jak pomyślę, że niedługo trzeba będzie wymienić łóżeczko na łóżko, to...:szok:
Śliczny torcik, reeeeeweeeeelaaaaacja:-)
Już zobaczyłam, super łóżeczko:-) A powiedz mi, czy córcia Twoja wierci się w nocy? Daj znać później, jak się spisuje, ok?
dorotar- mogę Ci wrzucić filmik Pyśki na zebrze, jakbyś chciała:-) Kosztuje coś koło 200zł nowa;-) Popatrz na allegro, wpisz zebra skoczek fisher price i będziesz miała:-)
A Pyśka mimo że starsza to budzi się w nocy co 40 minut na picie, czasem częściej, czasem rzadziej;-)
Śliczne torciki, wyglądają jak z cukierni;-)

Wampi- Współczuję:-( Na pewno byliście bardzo przywiązani do tego zwierzątka... Dzieciom musi byc smutno, ehh:-(

ViKamcia- jaki fajny tort:-) Ja dużo ciast piekę, lubię piec i gotować;-) Ale na tort się jeszcze nigdy nie odważyłam:-D
I fajne te rolki, jak Mała sobie w nich radzi:-)?

Malwina- widzę, że świetnie Ci idzie odchudzanie, dietę stosujesz?

EWI-100 lat dla Justynki:-) Wszystkiego najlepszego!!

Co do rowerków, to my chcemy kupić na wiosnę. Jak będziemy kupowac będę pytała o rady:-)
A co do urodzin, to ja robiłam Roczek Pyśki z obiadem i przystawkami sama i nigdy więcej... 4 dni stałam przy garach, na 18 osób ugotować, masakra... Wszystko się udało, nie było żadnej wpadki, ale i tak więcej sie nie porywam na takie imprezy;-)

A my pojechaliśmy dzisiaj na rehabilitację, wysiadam z samochodu, stoję czekam na M. i Pyśke i bym zemdlała:szok: Tak mi się zaczęło w głowie kręcić, że wsiadłam do samochodu i M. poszedł sam z Pyśką, bo ja nie dałam rady:-(Ale od czego to? Teraz już wsio ok:-)

Dorota cuda, zazdroszczę :tak: mój talent plastyczny jest równy zeru ;-)
Mam nadzieję że jednak uda Ci się wyegzekować to co Ci się należy.

Mała_Czarna hm... nawet nie wiem czy się kręci, śpi w swoim pokoiku, ale chyba nie tak strasznie bo nie budzi sie głową na miejscu nóg ;-) W tym łóżeczku które kupiłam zabezpieczenie boczne jest tak długie że chyba nie ma szans żeby dziecko spadło, ale to juz wyjdzie z czasem, na pewno zdam relację :tak:

Kaamaa- no to moja budzi się głową w miejscu nóg i potrafi tak się przekręcać po 15 razy w tą i tamtą:szok: Do tego potrafi spać w poprzek łóżeczka wciśnięta w róg w nogach:szok: Więc mimo, że ta barierka długa, to Pyśka by sobie z nią chyba poradziła:-)
Jejku, jak mi przyjdzie łóżeczko kupić, to chyba kupię sam materac:-D

Mała_Czarna w sumie jak sobie przypomnę co Julka wyprawiała rok temu to podobnie :-D mam zdjęcie z września 2011, do tej pory mnie śmieszy ;-) ale teraz już chyba z tego wyrosła.
SAM_0286-1.jpg

Hej Wam.
Ja dziś ćwiczyłam godzinę, wzięłam się wreszcie za siebie. 250 półbrzuszków, sporo z hula hopem ćwiczyłam, jakieś skłony, nożyce, biegi w miejscu, itp. Młodej się to podobało i mnie naśladowała po swojemu
laugh.gif

Justynko zdrówka i radości Ślicznotko!
biggrin.gif
biggrin.gif

Gosdia zdrówka, radości i pociechy z Twoich Skarbów:-):-) A no i powodzenia na rozmowie:-)
Mała Czarna a zjadłaś coś przed rehabilitacją? Martynka też się tak wierci w wyrku a już ma 2 lata z hakiem:-) Mam nadzieję, że wyrośnie z tego i nie będę się o nią bała jak dostanie normalne łóżeczko dla większych dzieci:-)
ViKamcia świetnie Viki wygląda na rolkach hehe. I super rowerek. Zresztą rolki tak samo:tak:
Kaamaa dopiero teraz zauważyłam, że Martynka ma też z tej firmy łóżeczko, tyle, że jeszcze to szczebelkowe i identyczne jak na fotce w nagłówku, jedynie kolor pościeli inny. Super pomysł na torta:tak:
Wampi przykro mi z powodu szczurka.. Nie tak dawno odeszły od nas moje kanarki, więc wiem co czujesz..
Dorota masz talent:tak: U nas torty robi mężuś bo z wyuczenia jest cukiernikiem:tak:
rox witaj po długiej nieobecności. Niestety nie jestem w stanie Ci pomóc:-( Ale trzymam kciuki za zdrówko Boo, niech szybko wyzdrowieje.
Liza mniam, pysznie brzmią takie ziemniaczki:-)

A co się dzieje z Lolkak?

kaamaa- wyrosła? To jest nadzieja:-) Bo ta moja to dosłownie jak pchła się rzuca:szok: Jak miała 6 miesięcy to łóżeczko drewniane na turystyczne wymieniliśmy, bo się budziła z siniakami mimo ochraniacza:-(

Vegas- tak, zjadłam normalne śniadanko;-) Trochę się wystraszyłam jak tak mi się zrobiło, ale nie wiem, może za szybko wstałam... Jak się powtórzy do maszeruję do lekarza;-)

reklama

dziękuje dziewczynki że o mnie nie zapomniałyście ;-)
troszkę czasu minie zanim poznam wszystkie nowe mamusie i znów wkręcę się w temat ;-)

problem o którym pisałam to COFAJĄCE SIE JĄDERKO ....
tylko tak "montsze" napisałam...

jak mi się ułożylo życie osobiste ? hmm a co to jest życie osobiste :eek: tak serio jest pokręcone jak paczuszka dropsów ... ale je "ujeżdżam czy tam ujarzmiam"

dziękuje za życzonka zdrowia dla Boryska
:tak:

Rox, moja siostra ma syna, który ma problemy z układem moczowym i z nereczkami... Jeździ z nim do jakiegoś profesora do Poznania. Naprawdę bardzo mu pomógł bo miałby nerke usuwaną. Jak będziesz chciała to mogę ci załatwić numer. Z tego co wiem on przyjmuje tylko prywatnie chyba...

na razie nerki to tylko nieprawidłowość, sama nie wiem jaka bo nic nie chcą powiedzieć .. w ciągu miesiaca mamy 2 zapalenie układu moczowego bardzo wysoka liczba leukocytów stale się utrzymuje no i okresowo podwyższone CRP ...

a na dokładkę sama mam zapalenie pęcherza i cewki moczowej .... jest bardzo przyjemnie sikam co chwile ( pisząc ten post byłam w wc 4 razy :cool2: )

Do góry