reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamcia ale Twoja zdolniacha na prawdę śmiga na tych rolkach? Super:)

Dorotar współczuję ale każdej nowej mamie powtarzam że po 3 miesiącu powinno się wszystko ustabilizować:) Cierpliwości:) Mnie też wkurzał dotyk jak karmiłam;/

Anetka Twoja też zdolniacha moja na rowerze chyba by nie umiała ale hulajnoga może może :) Są takie śliczne 3 -kołowe pomyślę przy dniu dziecka :) Zawsze masz genialne pomysły:)

Kamma śliczny torcik:)

Liza a co to za ziemniaczki rzuć przepis:)

Wampi oj współczuję na pewno dzieciaczkom strasznie przykro szczególnie córci jak tak przeżywała;/

Malwina gratuluję:)

Ewi wszystkiego najlepszego dla Justynki!!!:*
Idź może z tym bo huk wie co to;/

A ja malowałam paznokcie Barbie bo Domka sobie tak zażyczyła....

reklama
anetka pyszny pyszny :-) jak nie lubie czekoladowych polew i wogóle .. tak ten mi smakował i zamierzam jeszcze na jakąś okazję zrobić :-p
rolki też mają regulowaną rozmiarówkę:tak: od rozmiaru 27 do 32(chyba 32) i normalnie naciągam za"palce" i sie zmienia rozmiar:tak:
a że Vi ma teraz 26 to do wiosny akurat 27 będzie pasował na nią :-)

kama przepis jest prosty
rozrabiasz galaretki po kolei np najpierw niebieską , dzielisz ją na pół i połowę wlewasz do formy i wkładasz do lodówki a do połowy dodajesz łyżkę lub dwie rzadkiej śmietany i czekasz aż tamta zastygnie (nie musi mocno ztęzeć , ale wystarczająco żeby się nie zlały , wtedy zalewasz tą białą ze śmeitana , i rozrabiasz kolejna galaretkę w ten sam sposób , na przemian dajesz część białą i część przeźroczystą
ja robiłam tak że nie czekałam tak długo ąz stężeją obie części jednego koloru tylko już w międzyczasie robiłam kolejny kolor żeby się chłodził i żeby było szybciej ;-) i to wszystko :-p
niby proste ale czas oczekiwania na stężenie trochę długi :-)
a Vika to miała jasia z tyłu w rajstopkach :-D hehe no i jeden upadek na dupkę(poduszkę) zaliczyła :p a tak po dywanie sobie radzi ale po panelach to nie umie się ruszyć ;-) poczekam aż będzie ciepło i pojedziemy na dwór :-)

kasiekk pisałam już wyżej , na wykładzinie jej idzie ale na panelach jest za ślisko , a na dworze wyprubujemy dopiero jak będzie ładna pogoda .. :-) więc pewnie dopiero w lutym:-p

Ewi 100 lat dla solenizantki :-)

Ostatnia edycja:
Malwina, . Gratuluje tych 1,5 kg ;) i podziwiam za wytrwalość..;)
Ewi, Wszystkiego najlepszego dla córci! Niech rośnie zdrowo. Fajnie, że torcik jej się podobał :)
Vikamcia, Mała słodko wygląda w tych rolkach. :) A Ten tort też mnie kusi, żeby Zosi zrobić na roczek.
mała_czarna, fajną masz córcie ;). I też będę trzymać kciuki.
wampi,. Przykro mi z powodu szczurka.... :(
kaama, torcik bardzo fajny ;)Jej Jula niedługo 2 latka ;)
Liza, . To ten co sobie strzelił w głowe, ale się nie zabił... ? Nie komentuje, bo nie rozumiem tego wszystkiego :|
anetka, śliczną masz Zuzię taka duża panienka już.
Burzowata, Adaś sliczny, gratuluje samochodu. I matura ładnie, matma jest głupia ;) Fajnie, że chrzciny udane ;) i jak jchcesz mogę ci oddać pare kg ;P

Malwina, Liza, Vikamcia, wampi, dorotar, anetka551, kaama, umi, fikusek, kasiek, dziękuje za życzenia:**

Więcej nie dam rady nadrobić ;). W cwartek ide na rozmowe w sprawie pracy więc 3majcie kciukasy!!! ;) Dziisaj sie wkurzyłam na uczelni. Ludzie zachowują się dosłownie jak dzieci.. Zaczyna się jakaś walka o oceny nic sobie nie mówią... Szkoda słów po prostu... Ide zrobić łososia bo mam fajny przepis na taką przekaske z almette póki Zosia śpi. No i muszę sie pochwalic, że dostałam od niej i D. śliczny bukiet aż się nie spodziewałam. Wy tak wszystkie o urodzinach piszecie moja Gwiazdka ma za miesiąc z haczykiem... już sie doczekać nie mogę ;)

kasiek moja na takim 3kołowym małym pedaluje, ale to ma pedały z przodu przy kole i trochę jej ciężko, myślę, że na takim zwykłym lepiej by sobie radziła.

ViKamcia oo nie wiedziałam, że rolki też można regulować, w takim razie chyba o takich pomyślę :tak:

Malwina a tak na słodko, nie chcę przestać przy garach całe przyjęcie Julki a poza tym nie ma co się oszukiwać obiad dla 20stu osób to kolosalne koszty, wolę jej droższy prezent kupić, a obiad każdy w swoim domu może zjeść :tak:

Ewi WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA JUSTYNKI! :-)

A co do rowerków to JUlka też ma plastikowy, wiosną chcemy jej kupić już większy, jeśli jej się nie odmieni :tak:

Kamcia ale i tak super że daje radę:)

Anetka ja w sumie nie wiem bo jak było ciepło to jeszcze 2 lat nie miała a jak zrobi się ciepło na wiosnę to może nauczy się bo ma taki 3 kołowy z 1 urodzin co się prowadza. A o takim większym to może pomyśle jak będą zbliżać się jej 3 urodziny w końcu całe wakacje mamy na naukę:)

Kama ja tez robie tylko na słodko , nie wyobrazam sobie tez bym musiała juz w sreode zaczac gotowac a jeszcze w piatek do lekarza ma isc. A po drugie nie mam miejsca wogóle

anetka są , sa .. właśnie szukałam czy nie widac na zdjęciu tej regulacji ale niestety nie :-(

ja miałam w domu imprezę i wąłśńie 2 dni i dzięń wcześniej wszystko przygotowaliśmy , mięsko było ... ale zrobione dzień wcześńiej wiec jak przyszo do imprezyt to wsadziłam wszystko do piekarnika żeby się podgrzało..
obiadu jako tako nie było .. ale mięsa zagryzali chlebkiem ;-)no i sałatki , i też słodkości były
a osób... hmmm 14 +nasza 2 i dzieci 9 wliczając Vi i Emmę :-) nie stawiła się tylko jedna osoba z dzieckiem

Ostatnia edycja:
Julka latem odziedziczyła po bracie ciotecznym trójkołowy rowerek, na początku tylko stawiała nogi na pedały a ja ją "pchałam" pedały są połączone z przednim kołem, wiec pedały same się kręciły ;-) (rowerek ma fajną opcje z tyłu jest miejsce na rurkę z rączką dla rodzica która była już w komplecie) teraz jeszcze czasami jeździmy, jak już się "rozkręci" to pomału sama pedałuje, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, jesli nie będzie gotowa jeździć na dużym to dostanie na następne urodziny :-)

reklama
kasiek88kasiek- tatuś jest z nami juz od 2 lat i zapowiada sie na wiecej choć jest tylko rok starszy ode mnie wykazuje sie duża odpowiedzialnością wiec tylko sie cieszyć :)
a na urodzinki cos niedużego bo ten sam dzien mam ostatnie egzaminy w tym semestrze w szkole ;)

Do góry