reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamcia ale Twoja zdolniacha na prawdę śmiga na tych rolkach? Super:)

Dorotar współczuję ale każdej nowej mamie powtarzam że po 3 miesiącu powinno się wszystko ustabilizować:) Cierpliwości:) Mnie też wkurzał dotyk jak karmiłam;/

Anetka Twoja też zdolniacha moja na rowerze chyba by nie umiała ale hulajnoga może może :) Są takie śliczne 3 -kołowe pomyślę przy dniu dziecka :) Zawsze masz genialne pomysły:)

Kamma śliczny torcik:)

Liza a co to za ziemniaczki rzuć przepis:)

Wampi oj współczuję na pewno dzieciaczkom strasznie przykro szczególnie córci jak tak przeżywała;/

Malwina gratuluję:)

Ewi wszystkiego najlepszego dla Justynki!!!:*
Idź może z tym bo huk wie co to;/

A ja malowałam paznokcie Barbie bo Domka sobie tak zażyczyła....

reklama
anetka pyszny pyszny :-) jak nie lubie czekoladowych polew i wogóle .. tak ten mi smakował i zamierzam jeszcze na jakąś okazję zrobić :-p
rolki też mają regulowaną rozmiarówkę:tak: od rozmiaru 27 do 32(chyba 32) i normalnie naciągam za"palce" i sie zmienia rozmiar:tak:
a że Vi ma teraz 26 to do wiosny akurat 27 będzie pasował na nią :-)

kama przepis jest prosty
rozrabiasz galaretki po kolei np najpierw niebieską , dzielisz ją na pół i połowę wlewasz do formy i wkładasz do lodówki a do połowy dodajesz łyżkę lub dwie rzadkiej śmietany i czekasz aż tamta zastygnie (nie musi mocno ztęzeć , ale wystarczająco żeby się nie zlały , wtedy zalewasz tą białą ze śmeitana , i rozrabiasz kolejna galaretkę w ten sam sposób , na przemian dajesz część białą i część przeźroczystą
ja robiłam tak że nie czekałam tak długo ąz stężeją obie części jednego koloru tylko już w międzyczasie robiłam kolejny kolor żeby się chłodził i żeby było szybciej ;-) i to wszystko :-p
niby proste ale czas oczekiwania na stężenie trochę długi :-)
a Vika to miała jasia z tyłu w rajstopkach :-D hehe no i jeden upadek na dupkę(poduszkę) zaliczyła :p a tak po dywanie sobie radzi ale po panelach to nie umie się ruszyć ;-) poczekam aż będzie ciepło i pojedziemy na dwór :-)

kasiekk pisałam już wyżej , na wykładzinie jej idzie ale na panelach jest za ślisko , a na dworze wyprubujemy dopiero jak będzie ładna pogoda .. :-) więc pewnie dopiero w lutym:-p

Ewi 100 lat dla solenizantki :-)

Ostatnia edycja:
Malwina, . Gratuluje tych 1,5 kg ;) i podziwiam za wytrwalość..;)
Ewi, Wszystkiego najlepszego dla córci! Niech rośnie zdrowo. Fajnie, że torcik jej się podobał :)
Vikamcia, Mała słodko wygląda w tych rolkach. :) A Ten tort też mnie kusi, żeby Zosi zrobić na roczek.
mała_czarna, fajną masz córcie ;). I też będę trzymać kciuki.
wampi,. Przykro mi z powodu szczurka.... :(
kaama, torcik bardzo fajny ;)Jej Jula niedługo 2 latka ;)
Liza, . To ten co sobie strzelił w głowe, ale się nie zabił... ? Nie komentuje, bo nie rozumiem tego wszystkiego :|
anetka, śliczną masz Zuzię taka duża panienka już.
Burzowata, Adaś sliczny, gratuluje samochodu. I matura ładnie, matma jest głupia ;) Fajnie, że chrzciny udane ;) i jak jchcesz mogę ci oddać pare kg ;P

Malwina, Liza, Vikamcia, wampi, dorotar, anetka551, kaama, umi, fikusek, kasiek, dziękuje za życzenia:**

Więcej nie dam rady nadrobić ;). W cwartek ide na rozmowe w sprawie pracy więc 3majcie kciukasy!!! ;) Dziisaj sie wkurzyłam na uczelni. Ludzie zachowują się dosłownie jak dzieci.. Zaczyna się jakaś walka o oceny nic sobie nie mówią... Szkoda słów po prostu... Ide zrobić łososia bo mam fajny przepis na taką przekaske z almette póki Zosia śpi. No i muszę sie pochwalic, że dostałam od niej i D. śliczny bukiet aż się nie spodziewałam. Wy tak wszystkie o urodzinach piszecie moja Gwiazdka ma za miesiąc z haczykiem... już sie doczekać nie mogę ;)

kasiek moja na takim 3kołowym małym pedaluje, ale to ma pedały z przodu przy kole i trochę jej ciężko, myślę, że na takim zwykłym lepiej by sobie radziła.

ViKamcia oo nie wiedziałam, że rolki też można regulować, w takim razie chyba o takich pomyślę :tak:

Malwina a tak na słodko, nie chcę przestać przy garach całe przyjęcie Julki a poza tym nie ma co się oszukiwać obiad dla 20stu osób to kolosalne koszty, wolę jej droższy prezent kupić, a obiad każdy w swoim domu może zjeść :tak:

Ewi WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA JUSTYNKI! :-)

A co do rowerków to JUlka też ma plastikowy, wiosną chcemy jej kupić już większy, jeśli jej się nie odmieni :tak:

Kamcia ale i tak super że daje radę:)

Anetka ja w sumie nie wiem bo jak było ciepło to jeszcze 2 lat nie miała a jak zrobi się ciepło na wiosnę to może nauczy się bo ma taki 3 kołowy z 1 urodzin co się prowadza. A o takim większym to może pomyśle jak będą zbliżać się jej 3 urodziny w końcu całe wakacje mamy na naukę:)

Kama ja tez robie tylko na słodko , nie wyobrazam sobie tez bym musiała juz w sreode zaczac gotowac a jeszcze w piatek do lekarza ma isc. A po drugie nie mam miejsca wogóle

anetka są , sa .. właśnie szukałam czy nie widac na zdjęciu tej regulacji ale niestety nie :-(

ja miałam w domu imprezę i wąłśńie 2 dni i dzięń wcześniej wszystko przygotowaliśmy , mięsko było ... ale zrobione dzień wcześńiej wiec jak przyszo do imprezyt to wsadziłam wszystko do piekarnika żeby się podgrzało..
obiadu jako tako nie było .. ale mięsa zagryzali chlebkiem ;-)no i sałatki , i też słodkości były
a osób... hmmm 14 +nasza 2 i dzieci 9 wliczając Vi i Emmę :-) nie stawiła się tylko jedna osoba z dzieckiem

Ostatnia edycja:
Julka latem odziedziczyła po bracie ciotecznym trójkołowy rowerek, na początku tylko stawiała nogi na pedały a ja ją "pchałam" pedały są połączone z przednim kołem, wiec pedały same się kręciły ;-) (rowerek ma fajną opcje z tyłu jest miejsce na rurkę z rączką dla rodzica która była już w komplecie) teraz jeszcze czasami jeździmy, jak już się "rozkręci" to pomału sama pedałuje, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, jesli nie będzie gotowa jeździć na dużym to dostanie na następne urodziny :-)

reklama
kasiek88kasiek- tatuś jest z nami juz od 2 lat i zapowiada sie na wiecej choć jest tylko rok starszy ode mnie wykazuje sie duża odpowiedzialnością wiec tylko sie cieszyć :)
a na urodzinki cos niedużego bo ten sam dzien mam ostatnie egzaminy w tym semestrze w szkole ;)

Do góry