reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Elwirka a sprobuj na dole na pasku po prawej wcisnąć na ikonkę klawiatury i zmień sobie klawiature z 214 na programisty ;-)

reklama
Hej :)
Ale dzisiaj pogoda beznadzieja, niestety udziela sie to Marice bo od rana marudzi, nic jej nie pasuje i wogole maruder straszny.
Gosia a moze sie jakos spotkamy ktoregos dnia ??:)
Klaudix ja do szpitala pojechalam 15 listopada z plamieniami a ze termin mialam na 17 to mnie zostawili. Ordynator powiedzial mi tylko ze polozy mnie na porodowce bo moze cos sie zaczac dziac a jak nie to rano na patologie mnie przeniosa. Zrobili lewatywe, podlaczyli pod KTG i kazali isc spac. Skurcze na KTG sie zapisywaly a ja ich nie czulam wcale :) Polozna az sie dziwila ze skurcze co 3-4 minuty a ja spie. O 1 poszlam do lazienki, poszlam dalej spac i o 5 odeszly mi wody. Skurczy nadal nie czulam a juz byly co chwila. Polozna powiedziala zebym zadzwonila do P, zbadala jeszcze raz kazala sie polozyc na boku zeby jeszcze przetrzymac az P przyjedzie, ale za chwile zbadala kolejny raz i powiedziala ze nie mozem czekac i ze zaczynami rodzic. Ja zdzwiona ze nic mnie nie boli wiec jak ja mam rodzic. I ona mi mowila kiedy mam przec bo nic nie czulam. I dopiero po chwili poczulam juz skurcze parte. 20 minut i Marika byla na brzuszku :)

Hej. U nas od zeszłej soboty zimno, tęsknię za upałami bo chcę się opalać:D

Violett o rety, Ty to miałaś super expresowy poród. Fajnie:) Pamiętam jak jeszcze w ciąży chodziłaś, bałaś się przedwczesnego porodu a tu już Marika ma pół roku!! Szok:)

Klaudix po porodzie na ogół wpierw wywożą na korytarz a jak Cię zapiszą do odpowiedniej sali do wzium na salę. No bynajmniej tak mi się wydaje, że to na ogół tak się dzieje.. Mnie po 2h wywieźli na salę:) Miałam aż 6 osobową, było nas 5, ale cóż:p

ja od rana miałam wenę i wysprzątałam swoją i męża szafę, szuflady w biurku, barek, kuchnię;)

Może któraś chce kupić wózek wielofunkcyjny firmy Matrix? Niedrogo:-) Po Martynce. Stan bardzo dobry.

Vegas u nas jest inaczej.. Tak jak u mnie, po porodzie z mężem mieliśmy czas dla siebie, a oni w międzyczasie przygotowali salę..Jak tylko pożegnałam się z K to od razu na sale poporodową mnie zawieźli...

Violett o matko...Wygrałaś:-D!!! to naprawdę jestem w szoku, że tego nie czułaś.... Jak po znieczuleniu... tak to można rodzic non stop:-D Kochana nie wiem na co czekasz, hihihi:p:-D

Klaudix, dobrze że tak szybko ci minął czas,a Filipek jest już z Tobą
wink2.gif
wink2.gif

Elwirka, oby wam się pogoda polepszyła
biggrin.gif
mi ten ctrl i shift pomagał...
Violett, super że poród miałam taki szybki i bezbolesny... no nawet twoim postem jakoś się pocieszyłam
biggrin.gif

Vegas, ja dzisiaj też takie powera dostałam na sprzątanie, hehe
laugh.gif

Hej jestem nowa i chciałbym się przedstawić nazywam się Kasia mam 23lata i mam 20 miesięczną córkę Dominikę.
Widzę że dużo tu porodów gratuluje z całego serca i troszkę zazdroszczę:D

Lana tu daję fotki tego wózka

w wersji z gondolą
k,MzUzNDg2NDQsODY4NDA0,f,DSCN5025.jpg

z nosidełkiem zamiast gondoli
k,MzUzNDg2NDQsODY4NDA0,f,DSCN5027.jpg k,MzUzNDg2NDQsODY4NDA0,f,DSCN6082.jpg

spacerówka /można w dwie strony ją obracać by widzieć dziecko i by nie widzieć/
k,MzUzNDg2NDQsODY4NDA0,f,DSCN5031.jpg k,MzUzNDg2NDQsODY4NDA0,f,3333333333333333.jpg

oczywiście nosidło/fotelik też do kompletu i torba
k,MzUzNDg2NDQsODY4NDA0,f,DSCN0005.jpgDSCN5789.jpg

tutaj stronka przykładowa to dokładniej widać ten wózek - my mamy bordowy w koła, akurat go tam nie ma, ale to przedstawiłam wyżej koloryt:-)

http://allegro.pl/darex-matrix-na-piankowych-kolach-fotelik-i1647294164.html
pencil.png

aha, folia i moskitiera też na sprzedaż do kompletu

Ostatnia edycja:
jakby coś to ja za 300zł będę go na allegro dawać, tzn z licytacją od 300zł, ale pewnie więcej nikt nie da:p zobaczymy. Więc jak któraś chętna z Was to 300zł plus kurier. Zależy nam by go sprzedać bo nam strasznie dużo miejsca zajmuje a od września mamy już spacerówkę normalną.

reklama
Vegas ja tez pamietam ten czas, jak lezalam w szpitalu i sie wynudzilam jak cholera, a potem w domu a wkoncu sila rzeczy urodzilam terminowo i ekspresowo :)
A cd lezenia po porodzie to ja lezalam 2 godziny jeszcze na porodówce z malutka na cycku i z P u boku a po 2 godzinach na porodowce zmienialam koszule bo byla cala brudna przenioslam sie na lozku zabrali mi mala do lozeczka jej, i razem przewiezli nas na sale :) I u mnie sale 2 osobowe :)
Klaudix a nawet nie wiesz jak sie balam tego porodu a tutaj taka niespodzianka :)

Jest ktoras z was dobra z ang?? mam problem a jutro mam egzamin..

Kasiek88kasiek witaj :)

Ostatnia edycja:
Do góry