reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Violett super poród:-) w sumie tak jak mój z danielem, ja od odejscia wód do zobaczenia Daniela tylko rodzilam 2h40min ;) a tak naprawde najgorsze to bylo pol godziny przed partymi ale rodzilam w wannie , w wodzie wiec bylo super!!! ;-) polecam swoją drogą taki poród :tak:
W czym masz problem z ang?

Witam nową mame - kasiek

No u nas juz chrzestna byla, dala skromny prezent Mikiemu i tak dzien zlecial, zalatwilam pismo o dowód i za 3tyg do odbioru :p Ehhhh
Zdjęcie sobie zrobilam do dowodu, jejku ale mi sie zdaje ze sie zminilam ogolnie, od ostatnich 5 lat, do tego taka opalona na nim wyszlam :DDDD

reklama
My byłyśmy na placu zabaw, ale się Mała wyszalała. Nie chciała do domu wracać:p Nie płakała, ale wolała wchodzić na plac, wychodzić, wchodzić, wychodzić:) Potem do sklepu poszłam i samymi złotkami zapłaciłam za Lifta bo mi się pić chciało jak diabli a nie miałam innej kasiory przy sobie:D:D Dobrze, że to niecałe 3zł:D Teraz Mała tańczy. A jakie ma fazy ostatnio fajne bo ciągle pokazuje jakie coś jest malutkie:) Do tego taka słodka minka, że padam:D

Klaudix u nas panowała świńska grypa jak rodziłam i był zakaz odwiedzin i mój J niestety nie mógł być przy mnie choć planowaliśmy rodzinny poród.

1. wersja Polska
Na zdjęciu widać starszego pana i panią. Wydaję mi się że ludzie na zdjęciu to malżeńswo.
Siedzą w ogrodzie wspominając swą młodość oglądając album ze zdjęciami.
Ogólna atmosfera na zdjęciu jest pozytywna ponieważ ludzie wyglądaja na szczęśliwych

2. wersja angielska
In this picture I can see old man and woman.
It seems to me that the people in the picture are marriage.
They are sitting at the garden, to mention youth to look album photo.
The general atmosphere in the picture is positive because people look happy

Jak sa bledy to prosze niech ktoras kto umie angielski niech poprawi, bede baaardzo wdzieczna

Violett Kaamaa dobrze ci radzi choć u nas tez sie nie raz spotykałam np z "In this picture I can see" Opis obrazka po angielsku Masz tu sporo fajnych zwrotów przydadzą ci sie nie raz . Ty jestes w LO?
Vegas na placu zabaw a to u was ładnie? u nas dzis tak zimno ze masakra
Liza A dowód po co wyrabiałas? pokarz jak wyszłaś!!

Mały dzis mi grzmotną płasko na podłogę. Wywalił sie na prostej drodze, a tak rypnęło ze myslałam ze zebra połamał. Nie wiem jak on to robił szedł spokojnie i nagle gleba:zawstydzona/y::no:. Głową na milimetry wyladował od grzejnika. Mam dosc serdecznie tgo tygodnia. Wiecznie cos mu sie dzieje:/

Violett
1. In this picture can be seen... itd.
2. dobrze
3. zle ale nie wie co dokladnie bo sie tutaj dwa czasy mieszaja.
4. ma byc "looks" reszta ok.

Po konsulatacji z kolegą :p :)

umi wyrabialam bo waznosc mi sie jego skonczyla 7ego :p a pokaze sie moze jutro dzis juz mi sie nie chce :p :)

Ostatnia edycja:
Jakos doszlam juz chyba do ladu. Chcoaz wszytsko mi sie juz pomieszalo;/

W pierwszym takie zdanie uzylam bo w ksiazce bylo tak napisane pod zdjeciem jakie poczatki zdan warto uzyc wiec jest napewno dobrze :)
2 zdanie to podobno przed marriage ma byc jakis przedimek i ja kompletnie nie wiem co wpisac;/ - It seems to me that the people in the picture is are .... marriage
3. Tu fakt pomieszały mi sie czasy ale dobrze jest tak " They are sitting at the garden to mention youth to look album photo.
4.In this picture I can see an old man and an old woman.
It seems to me that the people in the picture is are .... marriage ( nie wiem nadal co tu wpisac)
They are sitting in the garden, to mention youth to look album photo. ( Tutaj moze bym zamiast look zmienila na watching the photo album )
The general atmosphere in the picture is positive because people looks ( seem to be) happy - nie wiem czy to co jest w nawiasie pisac czy nie.

Umi dziękuje za strone fajna. Tak jestem w LO

Umi nie jest ciepło, ale ja z nią chodzę codziennie na spacery, nawet jak mżawka jest /jak leje to nie:p/. Ona kocha spacery, ja też, więc czego chcieć więcej:) Było z 16/17 stopni, zachmurzone niebo, ale humor Małej idealny:D

reklama
Do góry