fikusek1988
Mama Alanka:)
paula no wlasnie ta kasa wywalona w ambasadzie to paranoja no i bitety tez drogie i najgorsze to ze trzeba od razu w dwie strony kupic
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
witaj!Widzę ze mamy tu same młode mamy! Ja urodze przed swoimi 21urodzinami
Fikusek- pewnie dlatego szybciej dostałaś ten zwrot. Ja niestety słałam pocztą ajjjj..
to zależy od Waszych miejscowych Urzędów Skarbowych, bo jak składasz przez neta, czy pocztą czy osobiście w US to i tak idzie to jednego konkretnego urzędu, do tego do którego składacie zeznanie i szybkość zwrotu kasy zależy ile oni tam mają wniosków, ja czekam już ponad miesiąc :/ moja koleżanka składała z końcem lutego i dostała dopiero 30 marca zwrot :/ a prawnie jest uregulowane że US ma czas na zwrot do 3 miesięcy :/witaj
paula ja slyszalam ze przez neta top w tydzien kase sie dostaje:/ tak na szafce wyczytalam i jednak to nei prawda
Fikusek- no właśnie najgorsza jest ta kasa wydana na wizytę w ambasadzie teraz ta opłata wzrosła do $150 .. więc w naszym przypadku 450zł x 3 + dojazd.. wychodzi jakieś 1500zł a jak nie dadzą wizy,to ta kasa wwalona jest w błoto
Daff- ale chodzi mi o wynajęcie waszego mieszkania komuś,jesli uda wam się wyjechać.. ;-)
Dziewczyny a co z patrycją?
Fikusek, Paula jakich rozmiarów Dady wy używacie? Zuzia to chudsza od Julki ale Alan to chyba podobny szerokościowo
paula ja slyszalam ze przez neta top w tydzien kase sie dostaje:/ tak na szafce wyczytalam i jednak to nei prawda
to zależy od Waszych miejscowych Urzędów Skarbowych, bo jak składasz przez neta, czy pocztą czy osobiście w US to i tak idzie to jednego konkretnego urzędu, do tego do którego składacie zeznanie i szybkość zwrotu kasy zależy ile oni tam mają wniosków, ja czekam już ponad miesiąc :/ moja koleżanka składała z końcem lutego i dostała dopiero 30 marca zwrot :/ a prawnie jest uregulowane że US ma czas na zwrot do 3 miesięcy :/
Fikusek, Paula jakich rozmiarów Dady wy używacie? Zuzia to chudsza od Julki ale Alan to chyba podobny szerokościowo