reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

paula no wlasnie ta kasa wywalona w ambasadzie to paranoja no i bitety tez drogie i najgorsze to ze trzeba od razu w dwie strony kupic

reklama
Fikusek trzeba w dwie strony bo przecież wracasz s powrotem :-D:-D śmiech na sali!

Paula ja Ci mogę swoją wizę oddać :-p mi do niczego nie potrzebna ;-)

Patrzyłam opinie pieluchomajtek, najlepsze ma pampers oczywiście, babydream więcej złych jak dobrych, że odparzają sztywne itp. jeszcze lillte walkersy z huggisa też dobre mają tylko nigdy ich w sklepie nie widziałam.

Widzę ze mamy tu same młode mamy!:) Ja urodze przed swoimi 21urodzinami;)
witaj!
Fikusek- pewnie dlatego szybciej dostałaś ten zwrot. Ja niestety słałam pocztą :baffled: ajjjj..
witaj:)

paula ja slyszalam ze przez neta top w tydzien kase sie dostaje:/ tak na szafce wyczytalam i jednak to nei prawda:p
to zależy od Waszych miejscowych Urzędów Skarbowych, bo jak składasz przez neta, czy pocztą czy osobiście w US to i tak idzie to jednego konkretnego urzędu, do tego do którego składacie zeznanie i szybkość zwrotu kasy zależy ile oni tam mają wniosków, ja czekam już ponad miesiąc :/ moja koleżanka składała z końcem lutego i dostała dopiero 30 marca zwrot :/ a prawnie jest uregulowane że US ma czas na zwrot do 3 miesięcy :/

Fikusek- no właśnie najgorsza jest ta kasa wydana na wizytę w ambasadzie :baffled: teraz ta opłata wzrosła do $150 .. więc w naszym przypadku 450zł x 3 + dojazd.. wychodzi jakieś 1500zł :confused: a jak nie dadzą wizy,to ta kasa wwalona jest w błoto :dry:

Daff- ale chodzi mi o wynajęcie waszego mieszkania komuś,jesli uda wam się wyjechać.. ;-)

Dziewczyny a co z patrycją?

paula gdybym ja tu miala wlasne meiszkanie to bym na pewno sie nie ruszyla nigdzie.. a to my wynajmujemy kawalerke.. 1 pokoj musimy sie gniezdzic na tym bo tylko na to nas stac i jeszcze ejst ciezko.

jesteśmy dzięki za pozytywne komentarzyki kochane ;*
Daffi zapraszam do Walii tutaj jest lepiej jak w anglii bo więcej można dostać na dziecko nawet jeśli nie jest urodzone na wyspach a w anglii to dużo nie dostaniesz z tego co wiem to minimalne kwoty ;)
Vegas polecam ten kolor wogóle mi się nie zmienia tzn.nie rudzieje od słońca ;)
dziewczyny a czy któraś z was brała hormony?? bo ja pierwszy raz będę brała i się strasznie boje ,że coś może mi się stać ;(

paula3 zapraszam hotel mamy na tej wsi jeszcze hehe i nawet kilka fajnych sklepów polskie też są ;) mam nadzieje,że jak zacznę brać hormony to już na stałe przytyje do 72kg mogę nawet 80kg ważyć ,żeby tylko się lepiej czuć bo padam na twarz jak wpycham w siebie jedzenie co 20min jeszcze ten mój kupuje takie jedzenie którego ja bym do ust za Chiny ludowe nie wzięła np.lazanii blllleee ochyda Wiki mi śpi więc ide umyć włosy a jak Marcin wstanie to wezmę prysznic bo u nas skwar a muszę z Wiki na spacer iść po coś polskiego do jedzenia bo ten mój wrak to tylko mięcho a ja to wole flaczki ,czarnine itd.jestem takim zupo jadem bardziej i jak sobie gotuje to on mi wyżera ;/

dziewczyny co do pieluchomajtuś to ja jestem zadowolona z babydrym są tanie ale moja Wiktoria na oryginalnych pampersach tutaj ciągle jedzie i zero odparzeń od urodzenia bałam się jej zmieniać pampersy bo w hagisach miała odparzoną pupkę ale w babydrymach nawet zaczerwienienia nie miała super są są takie jak pampersy oryginalne tylko troszkę szorstką mają zewnętrzną stronę z obrazkiem

Ostatnia edycja:
reklama
paula ja slyszalam ze przez neta top w tydzien kase sie dostaje:/ tak na szafce wyczytalam i jednak to nei prawda:p

tere fere... my już ponad miesiąc czekamy :dry: wcale się z tym nie spieszą...

to zależy od Waszych miejscowych Urzędów Skarbowych, bo jak składasz przez neta, czy pocztą czy osobiście w US to i tak idzie to jednego konkretnego urzędu, do tego do którego składacie zeznanie i szybkość zwrotu kasy zależy ile oni tam mają wniosków, ja czekam już ponad miesiąc :/ moja koleżanka składała z końcem lutego i dostała dopiero 30 marca zwrot :/ a prawnie jest uregulowane że US ma czas na zwrot do 3 miesięcy :/

to i tak dobrze, my też końcem lutego składaliśmy... wkurzam się, bo tu już wszyscy znajomi dostali, nawet ci co później składali, a nam te 1500 zł do samochodu trzeba, grrrr...

Fikusek, Paula jakich rozmiarów Dady wy używacie? Zuzia to chudsza od Julki ale Alan to chyba podobny szerokościowo :-D

my mamy 4 i są dobre, w 5 by się utopił także myślę, że na Julkę 4 też będą dobre ;-)

Do góry