reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Agateczka ale laska z Ciebie:szok::-) i brzusio śliczny:-)

wróciłam z pracki i teraz czas Michała wyprawić do wyjścia "uwielbiam" kiedy się tak mijamy:wściekła/y: dobrze,że chociaż kolację razem zjedliśmy i w ciągu dnia jakiś telefon, sms,bo bym osiwiała:-p

reklama
Agateczka tak to jest, że pod koniec ciąży czujemy się jak słonice, ale na serio nie masz się o co martwić, świetnie wyglądasz. A przy małym dziecku jest tyle roboty, że kilogramy same uciekną :)

Agateczka co Ty wygadujesz:-p to tylko brzusio, a tak jesteś super szczuplutka;-) i wampi ma rację, same kg wyparują;-)

Agateczka wow, fajna laska z Ciebie :tak: w ciąży też bardzo ładnie wyglądasz ;-) kilogramy na pewno zrzucisz szybko. Mi się niestety nie udało, ale teraz walczę, żeby jednak spadły :tak:

Heeeej Wam, prawie godz Was nadrabiałam:p

Eliza masz bombowe dzieciaki, zakochałam się!!:) Miki ma słodki śmiech a Hania tak fajnie się z nim bawi:)
Daffi brelok super!!
Agateczka taka ładna jesteś i tak długo się czaiłaś by wstawic foty? Poza tym gdzie Ty gruba jesteś? Nie obrażaj domku swojego dziecka:p, bo prócz brzucha nie masz niczego dużego.
Konniczynka ohoho ja już dawno o choinkach pozapominałam;D;D
Kaamaa gratulacje dla Juleczki!!:)) Pamiętam moją radośc jak moja córa nauczyła się chodzic a tu już miesiąc minął:) i już prawie biega:D

a ja okres dostałam dziś:)) prześcieradło do wymiany nie było, ale okres dostałam wraz z pierwszym porannym siusianiem hehe:) Cieszę się, bo mimo, że szalenie kocham dzieci to chciałabym aby nasze drugie Maleństwo było planowane. Planowane czyli wówczas kiedy jesteśmy pewni, że niczego mu nie zabraknie:) Martynka była planowana i super z wszystkim dajemy sobie radę, chcemy iśc na swoje, więc kasa jest niezbędna. Teoretycznie mamy prawie wszystko po Martynce, co mogłoby byc dla drugiego dzieciątka, ale w praktyce wygląda to inaczej. Więc jak będziemy na swoim to pewnie będziemy też myślec o drugim kochanym Bąbelku:)

Co do smoczka
- od poniedziałku Martynka dostaje smoczka tylko 2x dziennie. Na drzemkę - ma jedną w ciągu dnia, i na noc.

Co do nocnika - nasza Perła nie korzysta jeszcze z niego, nic na siłę, ale polubiła go. Jest obok zabawek i czasem siada na niego, bije sobie brawo /wcześniej ja jej biłam to zajarzyła/, wstaje, idzie gdzieś, potem znowu sobie siądzie na nocnik, w ubraniach. Nie traktuje go jak zło konieczne i o to mi chodziło:)

Co do picia - moja Perła od prawie miesiąca pije z kubka z rureczką. Jedynie przed snem kaszkę ze zwykłej butli ciągnie:) z kubeczka też już kiedyś piła, ale jak ja jej trzymałam ten kubeczek bo sama to by najchętniej na głowę zawartośc wylała;)

Nie pisałam za dnia bo
a) od rana obowiązki domowe plus czas z córeczką
b) czas z mężem i córeczką
c) jak mąż o 13 pojechał do pracy to Perłę położyłam spac a ja leciałam do księgarni po prezenty dla szwagierek bo urki miały, jutro jedna z nich odprawia
d) potem mąż wparował do domu i oznajmił, że ma dziś wolne bo czegoś do firmy nie dowieźli i praca stanęła w miejscu / dzień w 100% płatny /
e) byliśmy na zakupach w 3kę
f) był czas w 3kę, mąż pospał, jeszcze w sumie śpi, Mała usnęła o 19.18:)

Ostatnia edycja:
Witam. My po urodynamice. Maly był bardzo dzielny, jestem z niego na prawde dumna:-)!! pierwszy raz to badanie udało nam sie przeprowadzic prawie do konca:-) Pisze prawei bo małemu przeszkadzał cewnik i nie chciał sie wysiusiac a to była jedna z czesci badania.

Agateczka edytuj posty jesli chcesz cos dopisać

agateczka no i u mnie termin na kwiecień ;) i sie nie przejmuj u mnie co prawda jakies 5kg dopiero na plusie ale przed ważyłam 56 ;p
co do szkoły to u mnie ostatni semestr potem obrona wiec przenosić się teraz nie bardzo, zreszta finanse... ale cóż. Pomyślimy jeszcze nad tym, niedużo zajęc ma być :)

agateczka laska z Ciebie... że ho ho..

a teraz nie jesteś grubas tylko ciężarna a to różnica... :tak:

jakbyś była grubas to po prostu byś się utuczyła a ty nie masz tłuszczu tylko dzidziusia:tak:

Agateczka sliczna jesteś a brzunio tez cudny:-) i zgadzam sie z dziewczynami! nie jestes gruba! to ty 2 mies przed porodem wazysz 67kg a ja taka wage mam teraz po porodach... :dry: a na koncóweczce ciąż mialam kolo 80kg :/ ehh
Vegas super ze i u ciebie okres zagoscil, i dzien mialas calkiem rodzinny :-)

tutaj widze cisza... ;-p u mnie strasznie pada i wieje:/ ehhh nienawidze takiej pogody

reklama
Ja już normalnie mogę pisać a widzę Was gdzieś wywiało..:-p
Poćwiczyłam sobie- skakanka, hula hop, brzuszki i rowerek a teraz piję wodę i się relaksuję :-D:-)
Zuzia śpi od 19, coś czuję, że niedługo mi się obudzi, chociaż bardzo bym chciała, żeby spała już na noc :tak:
Mąż gra w Fife 11 na PS to ja mam czas na BB :-)

edit:
Vegas gratuluję okresu:-p jak dobrze, że przyszedł :tak:

Do góry