Heeeej Wam, prawie godz Was nadrabiałam
Eliza masz bombowe dzieciaki, zakochałam się!!
Miki ma słodki śmiech a Hania tak fajnie się z nim bawi
Daffi brelok super!!
Agateczka taka ładna jesteś i tak długo się czaiłaś by wstawic foty? Poza tym gdzie Ty gruba jesteś? Nie obrażaj domku swojego dziecka
, bo prócz brzucha nie masz niczego dużego.
Konniczynka ohoho ja już dawno o choinkach pozapominałam;D;D
Kaamaa gratulacje dla Juleczki!!
) Pamiętam moją radośc jak moja córa nauczyła się chodzic a tu już miesiąc minął
i już prawie biega
a ja okres dostałam dziś
) prześcieradło do wymiany nie było, ale okres dostałam wraz z pierwszym porannym siusianiem hehe
Cieszę się, bo mimo, że szalenie kocham dzieci to chciałabym aby nasze drugie Maleństwo było planowane. Planowane czyli wówczas kiedy jesteśmy pewni, że niczego mu nie zabraknie
Martynka była planowana i super z wszystkim dajemy sobie radę, chcemy iśc na swoje, więc kasa jest niezbędna. Teoretycznie mamy prawie wszystko po Martynce, co mogłoby byc dla drugiego dzieciątka, ale w praktyce wygląda to inaczej. Więc jak będziemy na swoim to pewnie będziemy też myślec o drugim kochanym Bąbelku
Co do smoczka - od poniedziałku Martynka dostaje smoczka tylko 2x dziennie. Na drzemkę - ma jedną w ciągu dnia, i na noc.
Co do nocnika - nasza Perła nie korzysta jeszcze z niego, nic na siłę, ale polubiła go. Jest obok zabawek i czasem siada na niego, bije sobie brawo /wcześniej ja jej biłam to zajarzyła/, wstaje, idzie gdzieś, potem znowu sobie siądzie na nocnik, w ubraniach. Nie traktuje go jak zło konieczne i o to mi chodziło
Co do picia - moja Perła od prawie miesiąca pije z kubka z rureczką. Jedynie przed snem kaszkę ze zwykłej butli ciągnie
z kubeczka też już kiedyś piła, ale jak ja jej trzymałam ten kubeczek bo sama to by najchętniej na głowę zawartośc wylała
Nie pisałam za dnia bo
a) od rana obowiązki domowe plus czas z córeczką
b) czas z mężem i córeczką
c) jak mąż o 13 pojechał do pracy to Perłę położyłam spac a ja leciałam do księgarni po prezenty dla szwagierek bo urki miały, jutro jedna z nich odprawia
d) potem mąż wparował do domu i oznajmił, że ma dziś wolne bo czegoś do firmy nie dowieźli i praca stanęła w miejscu / dzień w 100% płatny /
e) byliśmy na zakupach w 3kę
f) był czas w 3kę, mąż pospał, jeszcze w sumie śpi, Mała usnęła o 19.18