reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Agateczka ale laska z Ciebie:szok::-) i brzusio śliczny:-)

wróciłam z pracki i teraz czas Michała wyprawić do wyjścia "uwielbiam" kiedy się tak mijamy:wściekła/y: dobrze,że chociaż kolację razem zjedliśmy i w ciągu dnia jakiś telefon, sms,bo bym osiwiała:-p

reklama
Agateczka tak to jest, że pod koniec ciąży czujemy się jak słonice, ale na serio nie masz się o co martwić, świetnie wyglądasz. A przy małym dziecku jest tyle roboty, że kilogramy same uciekną :)

Agateczka co Ty wygadujesz:-p to tylko brzusio, a tak jesteś super szczuplutka;-) i wampi ma rację, same kg wyparują;-)

Agateczka wow, fajna laska z Ciebie :tak: w ciąży też bardzo ładnie wyglądasz ;-) kilogramy na pewno zrzucisz szybko. Mi się niestety nie udało, ale teraz walczę, żeby jednak spadły :tak:

Heeeej Wam, prawie godz Was nadrabiałam:p

Eliza masz bombowe dzieciaki, zakochałam się!!:) Miki ma słodki śmiech a Hania tak fajnie się z nim bawi:)
Daffi brelok super!!
Agateczka taka ładna jesteś i tak długo się czaiłaś by wstawic foty? Poza tym gdzie Ty gruba jesteś? Nie obrażaj domku swojego dziecka:p, bo prócz brzucha nie masz niczego dużego.
Konniczynka ohoho ja już dawno o choinkach pozapominałam;D;D
Kaamaa gratulacje dla Juleczki!!:)) Pamiętam moją radośc jak moja córa nauczyła się chodzic a tu już miesiąc minął:) i już prawie biega:D

a ja okres dostałam dziś:)) prześcieradło do wymiany nie było, ale okres dostałam wraz z pierwszym porannym siusianiem hehe:) Cieszę się, bo mimo, że szalenie kocham dzieci to chciałabym aby nasze drugie Maleństwo było planowane. Planowane czyli wówczas kiedy jesteśmy pewni, że niczego mu nie zabraknie:) Martynka była planowana i super z wszystkim dajemy sobie radę, chcemy iśc na swoje, więc kasa jest niezbędna. Teoretycznie mamy prawie wszystko po Martynce, co mogłoby byc dla drugiego dzieciątka, ale w praktyce wygląda to inaczej. Więc jak będziemy na swoim to pewnie będziemy też myślec o drugim kochanym Bąbelku:)

Co do smoczka
- od poniedziałku Martynka dostaje smoczka tylko 2x dziennie. Na drzemkę - ma jedną w ciągu dnia, i na noc.

Co do nocnika - nasza Perła nie korzysta jeszcze z niego, nic na siłę, ale polubiła go. Jest obok zabawek i czasem siada na niego, bije sobie brawo /wcześniej ja jej biłam to zajarzyła/, wstaje, idzie gdzieś, potem znowu sobie siądzie na nocnik, w ubraniach. Nie traktuje go jak zło konieczne i o to mi chodziło:)

Co do picia - moja Perła od prawie miesiąca pije z kubka z rureczką. Jedynie przed snem kaszkę ze zwykłej butli ciągnie:) z kubeczka też już kiedyś piła, ale jak ja jej trzymałam ten kubeczek bo sama to by najchętniej na głowę zawartośc wylała;)

Nie pisałam za dnia bo
a) od rana obowiązki domowe plus czas z córeczką
b) czas z mężem i córeczką
c) jak mąż o 13 pojechał do pracy to Perłę położyłam spac a ja leciałam do księgarni po prezenty dla szwagierek bo urki miały, jutro jedna z nich odprawia
d) potem mąż wparował do domu i oznajmił, że ma dziś wolne bo czegoś do firmy nie dowieźli i praca stanęła w miejscu / dzień w 100% płatny /
e) byliśmy na zakupach w 3kę
f) był czas w 3kę, mąż pospał, jeszcze w sumie śpi, Mała usnęła o 19.18:)

Ostatnia edycja:
Witam. My po urodynamice. Maly był bardzo dzielny, jestem z niego na prawde dumna:-)!! pierwszy raz to badanie udało nam sie przeprowadzic prawie do konca:-) Pisze prawei bo małemu przeszkadzał cewnik i nie chciał sie wysiusiac a to była jedna z czesci badania.

Agateczka edytuj posty jesli chcesz cos dopisać

agateczka no i u mnie termin na kwiecień ;) i sie nie przejmuj u mnie co prawda jakies 5kg dopiero na plusie ale przed ważyłam 56 ;p
co do szkoły to u mnie ostatni semestr potem obrona wiec przenosić się teraz nie bardzo, zreszta finanse... ale cóż. Pomyślimy jeszcze nad tym, niedużo zajęc ma być :)

agateczka laska z Ciebie... że ho ho..

a teraz nie jesteś grubas tylko ciężarna a to różnica... :tak:

jakbyś była grubas to po prostu byś się utuczyła a ty nie masz tłuszczu tylko dzidziusia:tak:

Agateczka sliczna jesteś a brzunio tez cudny:-) i zgadzam sie z dziewczynami! nie jestes gruba! to ty 2 mies przed porodem wazysz 67kg a ja taka wage mam teraz po porodach... :dry: a na koncóweczce ciąż mialam kolo 80kg :/ ehh
Vegas super ze i u ciebie okres zagoscil, i dzien mialas calkiem rodzinny :-)

tutaj widze cisza... ;-p u mnie strasznie pada i wieje:/ ehhh nienawidze takiej pogody

reklama
Ja już normalnie mogę pisać a widzę Was gdzieś wywiało..:-p
Poćwiczyłam sobie- skakanka, hula hop, brzuszki i rowerek a teraz piję wodę i się relaksuję :-D:-)
Zuzia śpi od 19, coś czuję, że niedługo mi się obudzi, chociaż bardzo bym chciała, żeby spała już na noc :tak:
Mąż gra w Fife 11 na PS to ja mam czas na BB :-)

edit:
Vegas gratuluję okresu:-p jak dobrze, że przyszedł :tak:

Do góry