reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Nasza córa od 19.35 śpi.
Poza tym rodzice zaproponowali abyśmy Martynkę im jutro zostawili a sami poszli się dobrze bawic na imprezę u szwagierki. To ta z okazji chrzcin. Z początku byłam przeciwna bo uzależnienie od Małej swoje robi, no ale ostatecznie zgodziłam się a mąż na to przystał. Pomyślałam wreszcie o sobie, cud=P Bo zawsze jak jeździmy z Małą to pilnuję jej, nawet czasem nie mam jak zjeśc u kogoś bo mi Mała nie daje. Mąż się zbytnio nie przejmuje bo albo zaszyje się u brata i sobie gra, a ja kawę w gościach to zimną piję. Cóż, Mała jeszcze sama nie chodzi to trzeba na nią uważac. No i to taka mamusina klejka, tylko mama i mama.
Mam nadzieję, że jutrzejsza impreza mi się spodoba, będę się dobrze bawic. Na pewno myślami będę z Małą, ale damy radę. Trzeba zaufac rodzicom.

reklama
cześć dziewczyny pewnie nie nie pamiętacie bo od wieko tu nie zaglądałam a jak pisałam to teznie dużo... to może tak dla przypomnienia mam na imie weronika urodziłam mając 17 lat córeczkę alicje.. potem byłam w drugiej ciąży ale poronilam teraz sytuacja sie polepszyła i dajemy sobie rade ze wszystkim

vegas jak wyjdziesz to odpoczniesz trochę każdemu się należy i może w końcu raz na miesiąc będziesz mogla poświecać czas tylko sobie warto uwierz dla swojego zdrowia psychicznego..sama tak robię i jestem bardzo zadowolona..

Vegas ja jak Wiki musialam zostawic z nasza lokatorka (starsza kobitka 46lat) bo akt urodzenia bylismy latwic to nie moglam wysiedziec na krzesle juz chcialam do niej biec bo sie martwilam ;) a moja Wiki chyba sie przeziebila wczoraj jak bylismy na badaniach cos mi katarek ma zobaczymy jak bedzie jutro jak sie nie poprawi to idziemy do lekarza

Clio Jaki fajny golasek:-)
Spróbuj może na razie z mokrymi recznikami na kaloryferze
lolkak a próbował ktoś inny niż ty karmić małą z butli?
Trzymaj małą na brzuchu do czasu, aż zacznie marudzić. Na razie to bardzo krótko, ale z czasem się wzmocnią mięśnie i coraz dłużej będzie chciała tak leżeć.:tak:
Femme Dużą dziewczynkę masz:tak: Choć nie za dużą, pewnie pediatra nie uwzględniła, że teraz dzieci coraz większe rosną. Moja siostra teraz przyjechała ze swoją prawie 2letnią córeczką, to ona jest ponad 4kg lżejsza i 11cm niższa:szok: ale to chyba konusik po matce, bo moją siostrę w podstawówce podejrzewali o niedożywienie:-D
A skierowanie do poradni leczenia zeza dostałaś?

fikusek
mam nadzieję, że z Alankiem już jest lepiej
Hejka!
Ale Mikuś jakiś taki nie wyraźny. Boję się z nim wyjść, żeby się nie doprawił. Wystarczy, że ja ledwo chodzę, bo tak mi brzuszek ciąży.
Jakie macie buty na zimę? Ja mam tylko kozaki i to na bardzo wysokim obcasie. Nie lubie mieć płaskiej podeszwy. Ale w związku z ciążą chyba będę musiała się wybrać na zakupy ;-)
Zdrówka dla Mikusia:tak:
Przypomniałaś mi, że nie mam butów na zimę:no: A ja nawet nie mam, kiedy iść na zakupy, bo z małą w wózku nie mam szans na przymierzanie czegokolwiek:no:
vegas udanej imprezki:-)
eve współczuję sytuacji...
Byłam dzisiaj z małą na kontrolnym usg główki i wszystko ok:tak: A przy okazji miałyśmy dłuuugi spacerek. Śniegu nie ma, ale mróz już chwycił i bardzo przyjemne powietrze się zrobiło:-)
Jutro znajomi przychodzą i czeka mnie mnóstwo sprzątania i prasowania (dziś znowu tynk na klatce szlifowali:wściekła/y:), a rano mam znowu bardzo nudny fakultet i muszę o 6 z domu wyjść, żeby małą zdążyć dziadkom podrzucić przed zajęciami.
Hehe, żeby nabrać sił właśnie zjadłam ok.10 mini marsów:szok: I ja się dziwię, że mam duży brzuch?!:dry:

ooo widze że nie tylko ja jeszcze nie śpie....
Pizza dajcie kawałek hehehe... ja zjadłam dziś tylko bułke suchą ( nie chciało mi sie robic a z kakaukiem była pyszna) i troche ryzu z warzywami....
kolacji już pewnie jeść nie bede bo na noc to nie bardzo....
Geroland pamietam Cie.. Jak tam u Ciebie jak sie układa????

Mój polazł gdzieś i sama jestem dzieci spią a ja sie nudze.... :(:( doła łapie :(:(

reklama
hej dziewczyny ;)

melduję się, że żyję wraz z Kornelką :) mamy się dobrze:p raczkuje z prędkością światła i staje na nóżki ;) najchętniej to by poszła już sama :p
więcej szczegółów spróbuję WAm jutro zdradzić jak zajrzę do Was - postaram się :)

pozdrowionka ;* mamuśki, brzuchatki i dzieciątka :p

Załączniki

• DSC_0030malke.jpg
    DSC_0030malke.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC_0014malef (2)33.jpg
    DSC_0014malef (2)33.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC_0013male.jpg
    DSC_0013male.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 38
Do góry