reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

eve nie martw się skup się na maleństwie bo ono teraz spokoju potrzebuje choć to trudne i cie rozumiem a z Lexa faktycznie siłacz mały :-)

fikusek zdrówka dla Alanka biedaczek sie meczy

lolak Majusia przybiera jak Alex ale on ma juz 6kg 60cm :-)mój pulpecik :-D hihi

Daff ja tak zaobserwowałam ze julka bierze wszystko na smak :rofl2: tak było z kupką i teraz ze śniegiem hihi smakosz mały :sorry2:

Elizka od kiedy ząbkowały ci dzieciaczki? bo zastanawiam sie czy od 3 miesiaca mogą ząbki jakoś sie wyrzynać bo Alex sie ślini ... cieknie mu z tej buźki hehe

sylcia ty to zabiegana jesteś ale dobrze ze Nadinka zdrowa :tak:

ja dzisiaj zrobiłam sobie wieniec adwentowy z 1 świeczką (modernistyczna wersja) kalendarz adwentowy wypchałam cuksami i odpoczywam psychicznie ... Alex jest aniołem w dzień aleostatnie2 dni to koszmar z zasypianiem :-( niby marudzi i zmęczony a jak go kładę to jest płacz dzisiaj to samo B musiał iść i jak ręką odjął spi ...ale dość niespokojnie :baffled: martwi mnie to bo raczej dbam o jego spokój rytm dnia i wogóle wrazenia mu dozuję hmm może kolejny skok ... ??

jak z IXI nie pokazuje sie na gg nie odpowiada:confused: wiecie co i jak?
Niee no mi sie wydaje ze to jeszcze nie ząbki:-) jak dziecko pcha raczki do buźki, no i zabawki dziąsełkami mocno zagryza + ślinienie to juz zabki, a samo slinienie to poprostu slinianki za dużo slinki produkuja:-)

cześć dziewczyny pewnie nie nie pamiętacie bo od wieko tu nie zaglądałam a jak pisałam to teznie dużo... to może tak dla przypomnienia mam na imie weronika urodziłam mając 17 lat córeczkę alicje.. potem byłam w drugiej ciąży ale poronilam teraz sytuacja sie polepszyła i dajemy sobie rade ze wszystkim

vegas jak wyjdziesz to odpoczniesz trochę każdemu się należy i może w końcu raz na miesiąc będziesz mogla poświecać czas tylko sobie warto uwierz dla swojego zdrowia psychicznego..sama tak robię i jestem bardzo zadowolona..
Hejka, fajnie za zajrzalas, co u Ciebie???:-)
oj Kochana mam ogromnego smaka, więc rzucaj=D

W ogóle to głodna jestem, ale nie chce mi się schodzic na dół do kuchni hehehe, lenistwo nie zna granic momentami=D
Oooo ja tez tak mam ze jak jestem na górze to mi sie nie chce isc, az wkoncu jest 20, dzieci spia, glodna na maxa to ide robie sobie kolacje i cherbatke.

hej dziewczyny ;)

melduję się, że żyję wraz z Kornelką :) mamy się dobrze:p raczkuje z prędkością światła i staje na nóżki ;) najchętniej to by poszła już sama :p
więcej szczegółów spróbuję WAm jutro zdradzić jak zajrzę do Was - postaram się :)

pozdrowionka ;* mamuśki, brzuchatki i dzieciątka :p
Witaj:-) ale mała rosnie.... jejku pamietam jak rodzilas jeszcze:-) czekamy na relacje to tam u was wiecej...:-)

Hej dziewczyny z rana,
u mnie średnio... ehhh.... maly marudzi chyba naprawde zabki go meczą.... tylko ciekawe czy dzis apteke bedzie otwarta....:-( ehhhhhhhhhhhhhhh

reklama
Witajcie ja na razie tylko sie witam, pedze zaraz z małym do sklepu po jakiś kombinezon zimowy:/ wczoraj przezyłam szok kombinezon na 92 i 2 kurteczki na ten sam rozmiar są na niego za duze:/ dosłownie masakra ale jestem zła a miesiac temu było dobre:/

Potem wasnadrobie albo raczej poodpisuje bo przez 2 dni jakos niemiałam weny do pisania a podczytywałam

Witajcie ja na razie tylko sie witam, pedze zaraz z małym do sklepu po jakiś kombinezon zimowy:/ wczoraj przezyłam szok kombinezon na 92 i 2 kurteczki na ten sam rozmiar są na niego za duze:/ dosłownie masakra ale jestem zła a miesiac temu było dobre:/

Potem wasnadrobie albo raczej poodpisuje bo przez 2 dni jakos niemiałam weny do pisania a podczytywałam

Alan ma kombinezon 92 i jest w sam raz na niego, moze masz jakis rozmiar zawyzony czy cus?

Alan przespal noc:) na glodniaka rano wypil mleko,pozniej zjadl troche zyupki no i narazie nie wymiotuje:)

eve nie martw się skup się na maleństwie bo ono teraz spokoju potrzebuje choć to trudne i cie rozumiem a z Lexa faktycznie siłacz mały :-)

fikusek zdrówka dla Alanka biedaczek sie meczy

lolak Majusia przybiera jak Alex ale on ma juz 6kg 60cm :-)mój pulpecik :-D hihi

Daff ja tak zaobserwowałam ze julka bierze wszystko na smak :rofl2: tak było z kupką i teraz ze śniegiem hihi smakosz mały :sorry2:

Elizka od kiedy ząbkowały ci dzieciaczki? bo zastanawiam sie czy od 3 miesiaca mogą ząbki jakoś sie wyrzynać bo Alex sie ślini ... cieknie mu z tej buźki hehe

sylcia ty to zabiegana jesteś ale dobrze ze Nadinka zdrowa :tak:

ja dzisiaj zrobiłam sobie wieniec adwentowy z 1 świeczką (modernistyczna wersja) kalendarz adwentowy wypchałam cuksami i odpoczywam psychicznie ... Alex jest aniołem w dzień aleostatnie2 dni to koszmar z zasypianiem :-( niby marudzi i zmęczony a jak go kładę to jest płacz dzisiaj to samo B musiał iść i jak ręką odjął spi ...ale dość niespokojnie :baffled: martwi mnie to bo raczej dbam o jego spokój rytm dnia i wogóle wrazenia mu dozuję hmm może kolejny skok ... ??

jak z IXI nie pokazuje sie na gg nie odpowiada:confused: wiecie co i jak?

no fakt jula ma bardzo dziwne gusta smakowe:D
dzis pojde z M na spacer jak wroci z pracy oczywiscie o ile wroci o 15 a nie o 17!
wkurza mnie juz jego praca bo nadgodziny codziennie robi wczoraj do 21 ale za to mu nikt dodatkowo nie placi a jak by sie cos odezwal to by mu podziekwoali! i wez tu sie teraz odezwij.

co do IXI to ja i Eliza pisalysmy ostatnio wiesci od niej. ma zmartwienia z ta zoltaczka Olisia i przeprowadzac sie bedzie.

hej dziewczyny ;)

melduję się, że żyję wraz z Kornelką :) mamy się dobrze:p raczkuje z prędkością światła i staje na nóżki ;) najchętniej to by poszła już sama :p
więcej szczegółów spróbuję WAm jutro zdradzić jak zajrzę do Was - postaram się :)

pozdrowionka ;* mamuśki, brzuchatki i dzieciątka :p

jaka sliczniutka:)
ma super pucate poliki i piekne rumience:D

witam nowa mame:D

a ja wam cos zadziwiajacego napisze.
wczoraj z racji tego ze od dzis drastyczna dieta... mialam zakupione krokiety.. w sumie zostaly mi 2... mysle sobie akurat 2 na kolacje na zakonczenie tych rozkoszy. caly dzien w domu bylam jedyne co to poszlam z Julka za blok na spacer zeby polatala w śniegu.

wracam i chcialam cos przekascic rzucilo mi sie w oczy pudelko od krokietow ze jest dziwnie ulozone nie po mojemu i w srodku tylko jeden krokiet.
M mowil ze nie byl w domu pozatym zimnego krokieta nie chcialby jesc a on za krokietami nie przepada a ze zostawil sniadanie i zapomnial wziac to powiedzial ze jakby sie wrocil to po sniadanie a nie po krokieta. w domu byla tylko kumpela w odwiedzinach no ale ona krokieta nie jadlaby przeciez :D:D:D:D:D
i z takich niewyjasnionych okolicznosci 1 krokiet zniknal i nie wiem jakim cudem?

juz do M powiedzialam ze moze wlasciciel mieszkania sie poczestowal jak mnie nie bylo myslac ze sie nie zorientuje ale co jak co ja krokiety zawsze mam policzone heheheh:D
bo zawsze je licze i rozkladam sobie porcje kiedy i ile moge zjesc:D

poodejrzewam wlascicela bo nie wiem czy wam ostatnio napisalam w poniedzialek tato wieczorem zadzwonil do mnie ze mam przyjsc do niego z julka na rosól. wiec poszlam a bylo jakos kolo 17....
wracajac spotkalam M wracajacego z pracy wiec poszlismy do domu razem. otwieram drzwi i widze list na podlodze w srodku w domu. to byla ta probka loveli z ta mala czapeczka i łapkami niedrapkami.
Wscieklam sie bo jakim prawem wlascicel otworzyl w tej chwili nasz dom?nie ma prawa tego robic gdy nas nie ma.. moglabym go posadzic ze zginely mi jakies rzeczy i du*pa!!!! by sie nie wytlumaczyl....
list nie zjac nie ucieknie. mogl zadzwonic do mnie i mi powiedziec czy jestem gdzies w poblizu bo ma list.a ten sobie kurde sam wlazł. ja rozumiem ze jakby cos sie dzialo i sasiedzi by mu zglosili to interweniuje bez naszej zgody itp.
no ale czy odwazyl by sie zjesc mi krokieta? dziwne to wszystko dla mnie....

Ostatnia edycja:
Hej...
całą noc byłam sama..... oh długa historia .... jestem tak potwornie wściekła nie wyobrażacie sobie ://
Kuba ładne spał obudził sie 3 razy ...
daff no to idz do niego i mu powiedz albo zmień zamki

DAFFI - to mnie rozwaliłaś tą historią z krokietem :-D :-p ale też bym się nieziemsko wkurzyła jak ktoś by mi do domu bez pytania właził :sorry:

KONICZYNKA - ja mam taką stara pediatrę więc ona może jeszcze starymi wykazami żyje hehe :-p moja siostra do niej chodziła jak była mała czyli 30 lat temu :-p :-p ale babka super jest :-) ...w ogóle teraz dopiero spojrzałam że ty z Gdańska jesteś :-) może nawet się znamy z jakiej dzielnicy jesteś ? :-)

geroland - witaj :-)

A ja w pracy się kiszę jeszcze :dry: do 13 a później szybko się ogarnę i lecę na Poznań :-D

Hej...
całą noc byłam sama..... oh długa historia .... jestem tak potwornie wściekła nie wyobrażacie sobie ://
Kuba ładne spał obudził sie 3 razy ...
daff no to idz do niego i mu powiedz albo zmień zamki

DAFFI - to mnie rozwaliłaś tą historią z krokietem :-D :-p ale też bym się nieziemsko wkurzyła jak ktoś by mi do domu bez pytania właził :sorry:

KONICZYNKA - ja mam taką stara pediatrę więc ona może jeszcze starymi wykazami żyje hehe :-p moja siostra do niej chodziła jak była mała czyli 30 lat temu :-p :-p ale babka super jest :-) ...w ogóle teraz dopiero spojrzałam że ty z Gdańska jesteś :-) może nawet się znamy z jakiej dzielnicy jesteś ? :-)

geroland - witaj :-)

A ja w pracy się kiszę jeszcze :dry: do 13 a później szybko się ogarnę i lecę na Poznań :-D

zamkow zmienic nie moge... zabil by mnie te gosc wtedy!
jak tylk przyjdzie to mu pwoiem o tym. tylko ze my prawdopodobnie juz 3 grudnia bedziemy na nowym mieszkaniu wiec 2 mu zadzwonimy ze mamy inne meiskzanie. jak przyjdzie to mu powiem ze ciesze sie nawet bo nikt tam mi nie bedzie wchodzil do meiszkania bez pytania i krecil sie wkolo moich rzeczy! kurcze a jakbym nie otwierala drzwi bo bym sie kapala albo np uprawiala sex z mezem to tez by mi wlazl? no co za bezczelny typ!
i tu juz nie chodzi o tego krokieta bo mi tam on wisi nie ma to nie ale chodzi o zasade!

fikusek nie mozliwe ze zawyzony bo 2 kurtki zimowe tez na niego za małe dodam ze to 3 różne firmy:/ i rozmiar 92 nawet mierzyłam wszystkie te rzeczy i sprawdzałam z rozmiarówką na necie i sie zgadza:/
daff :-D zadzwon do własciciela powiedz ze chyba ktos jeszcze ma klucze do waszego mieszkania i wam żarcie wyjada, na pewno zrobimu sie głupio:/
pati czemu sama byłas?
femme Nine sprzedasz mamie?

edit: snieg pada kurde:/ kominezon najwiekszy na 98 u nas:/ jak mierzyłam na Kacpra to był ok ale tak z 5 cm i znowu bym musiała kupowac nowy poza tym najtanszy to 153 zł:/ zyc nie umierac

Ostatnia edycja:
reklama
Kingusia maleńka cudowna! :-D

Umi to powodzenia żebyś znalazła pasujący kombinezonik :tak:

taka jestem zawalona coś mnie łapie:/ dziś ostatki :/ mają znajomi przyjść a najchętniej bym z łóżka nie wychodziła:/

Daffi masakra z tym krokietem :-D śmieszne ale też i nie do pomyślenia żeby facet tak łaził :no:

Do góry