reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hejka pisalam tu juz kiedys, jeszcze jak bylam w ciazy, ale nigdy nie bylo czasu by zajrzec, tak duzo tutaj roznych watkow:-) przedstawialam sie, ale przypomne sie jeszcze raz: mam na imie Ada i mam 20 lat, teraz moj synus ma prawie 5 miesiecy, urodzil sie 24 kwietnia:happy:od 14 lutego jestem mezatka i mieszkamy z mezem razem w UK. moj synek Konradek jest juz taki duzy wazy 7760:-) normalnie rece zaczynaja bolec:-D jak dowiedzialam sie o ciazy to z jednej strony bylam zalamana(glownie z powodu rodzicow, bardzo balam sie powiedziec) a z drugiej cieszylam sie bo po czesci czulam sie gotowa by miec dzidzie:-)a teraz nie moge sie doczekac kiedy moj maly powie do mnie "mama":happy:
sephora ja tez mam starszego brata i mama nie byla zadowolona gdy uslyszala ze bedzie babcia:-p

reklama
kamusia mija mala ma to samo a zabkow ani widu ani slychu :)) Mojej znajomej syn mial w wieku 3 miesiecy pierwszy zabek A moja siostrzenica jak miala ponad roczek :)) I nie zawsze pierwsze wychodza zabki na dole :))

Dobrej nocyy kochaneczki :)))))

kamusia185 mojego Krzyśka mama urodziła się z zębem ;D Moje kuzynki córka ślini się odkąd miała 2 miesiące i gryzła wszystko teraz ma 5 i nadal nie ma ząbków. :tak: macaj jej dzisiąsełka co jakiś czas i jak poczujesz pagórki to możliwe że to ząbek . ;)

Kamusia Dziecko od ok 1,5-2 miesiaca zaczyna sie slinic. Zabki wychodzą dopiero po kilka tygodniach lub miesiacach.

Nie masz co sie martwic. Sprawdzaj jej buzie codziennie i zakup sobie w aptece żel na bolące dziąsła i taką "szczoteczke" do masowania dziasełek. Dodatkowo proponuje wczesniej kupic czopki przeciw bólowo-przeciw gorączkowe.

Z maluszkami nigdy nie wiadomo kiedy zacznie się ząbkowanie a lepiej byc przygotowanym na wszystko.

Powodzenia

hejo mamy :))
diora zgodze sie zawsze miec lepiej wszystko przygotowane :) Ja tez mam juz wszystko syrop na goraczke czopki specjalny smoczek do gryzienia na zimno i gryzaki zwykle i do mrozenia no i mam zel bobo-dent :))

A u nas pogoda mroczna ;/ wiec spacerek odpada jedynie wyjscie na ogrodek :) Dzis juz nie mam co sprzatac wiec zupke pomidorowa tylko zrobie wieczorkiem pojde na fintess a tak to mam luuuzy :))

Milego dnia mamki:)

czesc dziewczyny:-) jestem pelna podziwu dla tych z was ktore sa mlodziutkie i sie nie poddaja :tak:tak trzymajcie:-) posluchajcie mojej historii:tak:ja w pazdzierniku skoncze 28lat,od prawie 6 lat mieszkam w irlandii,jestem samodzielna i nawet pomagam rodzinie w polsce.z moim narzeczonym jestesmy juz prawie4 lata:-) w ubieglym roku sie zareczylismy,a 2.5 roku staralismy sie o dziecko:)chcielismy najpierw zostac rodzicami pozniej sie pobrac.bylam zalamana kiedy kolejne testy byly negatywne,leczylam sie i tez nic:no::no::no:az w koncu postanowilam ze przestaje brac tabletki i zobaczymy moze adopcja bedzie wyjsciem:tak:
i po 2 miesiacach BUUUUM!!! zaszlam w ciaze!!!nie moglismy uwierzyc;-) hehe nawet3 testy zrobilam zeby byc pewna:tak::tak::tak: a dzisiaj 27 tydzien ,hurrrra,czekamy na nasze malenstwo z niecierpliwoscia.ale....moja mama jak sie dowiedziala to sie zalamala,bo nie ma slubu,bo uwaza ze moj narzeczony to duzy chlopiec i nie jest dobrym kandydatem na ojca,buehehehe,nawet nie udawala ze sie cieszy,mimo to ze to nie byla WPADKA:-)tylko swiadomy nasz wybor:tak:ale coz ,jej sprawa ,mam nadzieje ze jej sie odmieni,jak nie jej strata ,jestesmy dorosli ,nie musimy nikogo prosic o pomoc,i nie musimy prosic o akceptacje:tak:moj ojciec nie zyje,ale jeszcze jak byl z nami to caly czas sie dopytywal kiedy mu wnuka przywioze:))nie pytal o slub tylko o to male nowe zycie:))wiem ze dzisiaj patrzy z gory i zaciera rece z radosci bo bedzie mial nowa istotke nad ktora bedzie czuwal:)))))
TAK WIEC WIDZICIE:-) NIGDY NIE WIADOMO JAK ZAREAGUJA BLISCY:tak:NIEZALEZNIE OD WIEKU MATKI I OD TEGO CZY JEST SAMODZIELNA CZY NIE:tak:HEHE:-)MNIE BAWI CALA TA SYTUACJA,BO JA W KONCU ZOSTANE MAMUSIA A TO CZY KTOS TO AKCEPTUJE CZY NIE....MAM W NOSIE:tak::tak::tak: TRZYMAJCIE SIE WSZYSTKIE CIEPLO:tak:TRZEBA WIERZYC ZE BEDZIE DOBRZE A NA PEWNO TAK BEDZIE!!!!!!POZDRAWIAM:-):-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
Witajcie! A więc tak. Mam pierwszą pracę :) Co prawda to tylko umowa zlecenie, ale zawsze :)
Jestem przedstawicielką w Providencie. Zobaczymy jak będzie. Ale z kim bym nie rozmawiała, każdy chwali sobie tą pracę. Tzn. jeśli nie traktuje jej jako jedynego źródła utrzymania, wiadomo. Wczoraj byłam na szkoleniu, dostałam służbowy telefon, alarm, itp. i niedługo zaczynam.
Od dziś postaram się Was śledzić i pisać częściej. Buziaki!

Hejo babki :)

Karolina ja tez znam kilka osob ktore sobie chwala prace :)) Tylko casem dziwnych klientow maja :( Ale gratulacje w sprawie pracy :))

A u mnie dzis slonko wychodzi, ogarne domek obiad juz mam i zmykam na kawke po-plotkowac sobie z babkami :))

Milego dnia kochane :))

reklama
Witam wszystkie Mamusie :) , Ciesze się że tutaj trafiłam i będę mogła się podzielić z wami radością związaną z Ciążą :) Mam 17 lat ( niedługo skoncze 18) Jestem w 3 tyg ciąży Nie mogę się doczekać ! Mam nadzieje że te 9 mies. to będzie najpękniejszy okres w życiu :) Pozdrawiam ;*;*;*

Do góry