reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej , coś cicho tu. U mnie dzień dosyć trudny, bo mała ciągle płakała, i ciągle chciała jeść, ale w końcu przystawiłam ją do cyca na dłuższy czas i poszła spać . :) z dnia na dzień je coraz więcej . ;) I zmienia się już powoli, dziś spała i dawałam jej buziaczki w usta to się śmiała. ;) Mam pytanie miej więcej w jakim okresie dziecko ma już sztywna główkę , i się śmieje? ;> A i jeszcze jedno po jakim czasie odpada pępek. ?

Łucja. ;* tak się wierciła, że zsunęła spodnie w krok . ;D

http://img21.imageshack.us/img21/8989/img0763yaa.jpg

reklama
Hej dziewczyny :blink:
Nie wiem czy któraś mnie jeszcze kojarzy ale kiedyś przez chwilę z wami pisałam a od tamtej pory to was nadal podczytuję i miło słyszeć jak wam rosną wasze kochane maluchy i jakie są urocze :-D Wiecie ale ja mam nadal problem. Ostatnio nie miałam okresu aż przez 58 dni (a dostałam 16marca) a nigdy wcześniej aż tyle się nie zdarzało. Brałam luteinę i okres dostałam dopiero po dwóch tygodniach mimo, że miał się pojawić w ciągu 4 dni. No i co się okazało mam torbiel na jajniku ale podobno ma się on wchłonąć bo nie jest aż taki duży. No i coś mi się z cyklem porobiło niedobrego mimo, że wcześniej brałam tabletki anty. A teraz mam znowu problem :/ Bo mi się znowu okres spóźnia. Nie wiem czy ja jakaś wadliwa jestem czy co :confused: Ale może nie byłoby w tym nic aż takiego złego, gdyby nie to, że sutki są coraz bardziej wrażliwe na dotyk (nigdy w życiu nie bolały mnie piersi przed okresem), wyskoczyły mi na nich żyły no i rozstępów mam coraz więcej :wściekła/y: Brzuch mam twardy i napięty i mam wrażenie, że moja macica jest taka powiększona i rozpulchniona. Nie wymiotuję ale czasami odczuwam nudności ale nie są one częste i uporczywe. A poza tym to jak na razie temp. 37 stopni.Jeden test zrobiłam w 30 dniu ale że mój cykl się tak rozregulował to nie mam pojęcia kiedy miałam owulację :crazy: Jak myślicie, czy według was to może być ciąża? :confused: Martwię się bo w chwili obecnej nie za bardzo układa mi się z chłopakiem, chociaż wiem, że zawsze mogę na niego liczyć. A wizytę u mojego ginekologa mam dopiero 10 kwietnia :-(
Pozdrawiam wszystkie mamy i ich szkraby :-)

Pola, Polna, Umi apropo naszego wesela to tylko tyle osób, bo zaprosiliśmy samą rodzinę. Generalnie było zaproszonych około 70 osób, ale część nie przyjedzie. No i impreza jest bezalkoholowa ;-)

Strasznie tu pusto:szok:.

Maagda Myszce pępek odpadł dopiero po miesiacu. Jak bedziesz przy kazdej zmianie pampersa smarowac go spirytusem i min raz dziennie suszyc suszarka to powinien odpasc wczesniej. Moja mala kilka dni temu zaczela sie smiac;-). A glowka to chyba w okolicy 3 miesiaca.
gumi$ jesli masz takie problemy z jajnikami i cyklem to niekoniecznie musi byc ciaza. Mysle ze test wszystko wyjasni.

Witam w niedzielny poranek. Nie miałam czasu ostatnio pisać bo S do roboty jeździł i siedziałam z dziećmi.
Wczoraj zaraziłam się od Umi i też zrobiłam ciasto. Pychota... Mareczek w nocy obudził się o 1 i spał do 7 praktycznie. Ostatnio przestawil się że spaniem tak że i ja mogę się wyspać.
BLACK 50 osób i sama rodzina? To niewielką masz rodzinę. Ja jak robiłam tylko dla rodziny to ponad 100 wyszło.
U mnie za oknem śnieg pada. A wczoraj tak ładnie było.
ADILEA GRATULUJĘ grzecznej Hani...
MAMAOLA BIEDNY darus. Bolało z pewnością. A co do lobuzowania to takie dzieci już tak mają. Szybko się z tym nie pożegnasz. A rady na to nie ma. Jedyne co mogę Ci życzyć to cierpliwości.
Gumis mIAŁAM IDENtyczne problemy. Też mam torbiele na jajnikach i też spóźnial mi się okres. Nawet o 2 miesiące. Teraz też tak mam te czasami muszę dodatkowo czekać jeszcze z tydzień lub dwa. No i też wrażliwe piersi mam itp. A jak oceniasz prawdopodobieństwo ciąży?

Witam z Rana ;-)

Black no to masz malutka rodzinke :tak: ja i tak najblizsza rodzine zapraszalam i wyszlo 120 osob ze strony P 80 i wyszlo 200 osob a i tak zaproszen wyslalismy 250 :szok::rofl2::-D

Pola no wlasnie pokaz lozeczko ktore wypatrzylas :tak:;-)

AdiLea taaaa za jakis tydzien juz Ja te zabwki nie bede interesowaly :-p:-)
a z suszarka to nie slyszalam zeby suszyc pepuszek :sorry2::rofl2::-p

Magda tak jak pisze AdiLea mniej wiecej w 3 miesiacu kazde dziecko powinno trzymac sztywno glowke ale sa wyjatki ze juz wczesniej trzyma glowke a co do smiania to nie mam pojecia - 2 miesiac , pierwszy :confused:
Ali kikut odpadl po 3 tygodniach :tak:

witam i ja ...odespałam już nocki mam czas więc moge trochę posiedzieć na BB ,w końcu internet chodzi i to doskonale ,mam nadzieje ze teraz już będzie a jak nie to włosy chyba z głowy sobie powyrywam...
POLNA pracuje przy produkcji ciastek ,narazie je pakuje ,ale od twgo tygodnia będe się uczyć zgrzewania ,cięzka robota jak cholera ale jakoś daje rade ,a poszłam tam z tego względu że są nocki i druga zmiana więc jest zawsze kto z dzieciakami posiedzieć....

Oliwka uuu przy ciastakach , a dobre sa ? :-) ja tez bym chciala pojsc do pracy i to wlasnie na nocki ale umnie nie mialby kto zostawac z Ala :sorry2::dry:

witam z rana:)

BLACK-My też w sumie zaprosimy ok 70 osób pewnie też nie wszyscy przyjdą....:-p Osobiście wolę takie "kameralne" przyjęcia;-) Jakoś głupio się czułabym gdyby było by dużo ludzi:-p Taka siarka:-);-):-p

Polna,umi- ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC ESPRIT FLYING EAGLE (577293833) - Aukcje internetowe Allegro

KOJEC - ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE LULU 2 - NOWOŚĆ (580179826) - Aukcje internetowe Allegro

*A* ŁÓŻECZKO GRACO CONTOUR ELECTRA DLX WYS W24H (578670826) - Aukcje internetowe Allegro

SS 2 kolory GRACO KOJEC ŁOZECZKO lampka melodie (581605401) - Aukcje internetowe Allegro

najbardziej podoba mi się to ostatnie,ale jest dla dzieci do 13 kg:dry:

myślałam nad takimi....Jeszcze jutro pojadę do jednej hurtowni i zobaczę co tam jest... Jak nic nie znajdę to kupię z allegro:-p

Magda- Mojemu właśnie tak na początku 3 miesiąca główka zaczęła sztywnieć jakoś tak... Teraz elegancko trzyma główkę;-):tak: śmiać zaczął się , jakoś jak miał nie całe 2 miesiące tzn śmiał się jak ktoś się uśmiechał do niego ;-);-)
Jakoś dwa tyg temu zaczął chichrać się w głos... Ale teraz cisza:-p

Właśnie jeszcze jedno małe pytanie czy warto kupić matę edukacyjną? bo zastanawiam się;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry