reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kurcze napisałam i wszystko mi skasowało.
POLA ZAWSZE lepiej że specjalista się skonsultować. Mareczek też miał coś podobnego ale ortopeda powiedział że niemowlęta mają prawo mieć takie problemy i że nie trzeba nic z tym robić. A ta metoda to chyba polega na uciskaniu pewnych miejsc i to mocno. My tak justynkę rehabilitowalismy i co? Tak się po tym zbuntowała że już nic ćwiczyć nie chciała.
DOROOM No jak na razie nie bardzo. Jak już pisałam mały na biegunkę i walczymy z nią. Jak do poniedziałku nie przejdzie to znów do lekarza. No i zauważyłam że małemu coś tam na płuckach chrzęsci. Mam nadzieję że go doleczyli bo jak wypisywali nas do domu mówili że czysto na płucach.
UMI Potem pochwal się jak smakowało te ciasto.

reklama
Maagda_ ja niestety ci nie pomoge bo nie mam na ten temat zielonego pojecia, ale mam pytanie co ile musisz ją przwijac tak mniej wiecej?
mamaola szkoda ze nie mieszkam blizej to bym z wami pospacerowała bo samej to tak smutno:-p a co do placka to nie wiem jak smakuje ale nawet sie upiekł i pachnie kuszaco wiec moze cos z niego bedzie:-p
EWI44 dzis go jesc nie bedziemy ale zapach ma całkiem całkiem:-p wiec jestem dobrej mysli

Maagda z tego co mi wiadomo dla dziecka kobiece mleko jest łatwostrawne i może robic kupki nawet po każdym karmieniu. I mogą być rzadkie. U Julki nie raz leciała prawie sama woda, tak dokładnie wszystko trawiła.

Witam Wszystkie mamy:)

co do kupek jesli dziecko nie robi kup wodnistych i ze sluzem o zielonkawym zabarwieniu to nie ma się czym martwić
jeżeli jednak będziesz się niepokoiła że z kupkami coś nie tak zróoob małej badania na posiew trochę kupki zanieś do przychodni do zbadania

Maagda_O ludzie:-p to zwariuje z przewijaniem:-p masakra:-p
BlackWizard mam pytanko czy wy bedziecie robbic wesele? a jesli tak to na ile osób:-p aha i masz kogos kto zajmie sie małą bo chyba ta kruszyna do konca nie wytrzyma. A pytam dlatego ze chce sie przygotowac tak mniej wiecej nie ze wscipstwa:-p

MAGDA Tak jak Black mówi. Gdy karmi się piersią dziecko może robić kupki po każdym karmieniu więc nie masz co się martwić.
UMI No to pewnie i się udało te ciasto. Ja chyba jutro też zrobię bo smaka mi narobiłas.

Witam, jakoś nie miałam natchnienia do pisania tutaj, zresztą dzis mnie wiekszośc dnia nie było w domu.

pola - Moja córcia jak była mała też ciągle leżała na jednej stronie i miała troche zniekształconą główkę ale mnie pediatra nie wysyłał nigdzie tylko kazał właśnie podkładać wałeczki pod główkę i co i rusz przekładac w łóżeczku.

AdiLea - Super te ubranka dla Małej. Zwłaszcza ta różowa bluzeczka.

oliwka - Witaj po przerwie :)

umi - I jak tam ciasto? Dobre?

Mi raczej pieczenia ciast idzie tak średnio, ale za to gotowanie trochę lepiej choc tylko czasem gotuję. W tym tygodniu robiłam np krupnik :D

reklama
Ale jestem padnieta. W nocy zamiast spac ogladalam filmy i teraz mam:dry:. Usiluje sie zdecydowac na jakie studia zloze papiery i jakos w ogole nie potrafie podjac decyzji:-(.

Oliwka gratuluje pracy
Dorom tez uwielbiam storczyki. Szczególnie te jasnoróżowe
Mamaola jeszcze jej nie przeszlo bycie aniołkiem (tfu tfu). Strasznie ladnie mi dzisiaj spi.
Pola997 moja mala tez ma mnóstwo spodenek ale jakos niechętnie jej zakladam bo mam wrazenie ze ja w brzuszek cisną.
Maagda przy karmieniu piersia to normalne.
Umi i co z tym ciastem?

Do góry