reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Magdaa- Jak ja leżałam po cc to Mały nie spał ze mną... nawet nie chciałam , bo za nim bym się podniosła z łóżka to chyba by się zapłakał.... Dlatego pielęgniarki zabierały na noc młodego.... Co do karmienia nie poddawaj się tak łatwo... Jak masz pokarm, to może postaraj sie=ę pokarmic jeszcze ... Chyba większośc kobiet po porodzie ma takie chwile kiedy chce przestać karmić.... Ja też tak miałam nie jednokrotnie.... I teraz cieszę się ,że jednak nie przestałam karmić...Nie które kobiety nie przeżywają ,że nie moga karmić bo pokarmu im brakuje.... Mój tez się denerwował przy piersi strasznie,ale jakoś to przetrwaliśmy i teraz jesteśmy oboje szczęsliwi:tak: Pomyśl,że karmiąc piersią dajesz małej wszystko to co najlepsze!:tak:;-) Może pogadaj z lekarzem bądz położną oni dadzą Ci jakieś rady....

reklama
Mala sie obudzila, zjadla i poszla dalej spac:-). Ktos mi podmienil dziecko:-p. Albo reaguje tak na ten kawalek pizzy ktory wczoraj zjadlam:-p:-p.

pola997 oj nawet nie mow ze nie zdrowe bo moja mala potrafi w takim przesiedziec pol dnia:dry:.
Maagda_ musialas spac z dzieckiem? po cc? To jakis dziwny szpital. U mnie pielegniarki braly dzieciaczki na noc do siebie i sie nimi zajmowaly zeby mamy po operacji mogly odpoczac. I nie daj sobie wmowic ze mała placze bo cos zjadlas. Ja przez takie myslenie ponad dwa miesiace jadlam tylko indyka i ziemniaki a wcale nie bylo lepiej. Po prostu musicie sie dograc. Na poczatku jest ciezko, brodawki bola, dziecko jeszcze nie do konca potrafi sie dobrze przyssac itd ale zobaczysz ze po 2-3 tygodniach obie polubicie karmienie. Ja tez mase razy chcialam sie poddac i tylko lenistwo mnie powstrzymywalo bo nie chcialoby mi sie wstawac w nocy i robic mieszanki:zawstydzona/y::-p.

poszlam na spacer ale wiatr tak mocno wieje ze wrocilam:baffled:i obiad teraz robie.....

Maagda-nie poddawaj sie,ja nie karmilam piersia i bardzo zaluje ze tak sie wszystko potoczylo,no ale niestety....dziewczyny maja racje ze nie dosc ze to starata czasu(na robienie mieszanki np.w nocy)to i kasy jakies 30.zl tyg to przedewszystkim dajesz malej to co najlepsze....badz cierpliwa i napewno nie rezygnuj z karmienia.....

Ale powiem wam to nie chodzi o to , że ona ma problemy ze złapaniem brodawki, bo nie ma je świetnie, jak się przyssa to nie można jej oderwać , tylko ten brzuszek.. Teraz nie śpi już ze 2 godziny, najedzona pielucha zmieniona, a ona nie śpi, tylko kwiczy, i jestem pewna że musiałam coś zjeść i jej zaszkodziło.

Kiedy mojej malej zaczna rosnac wloski? Bo ona ma tylko taki meszek...

Maagda_ a ma wysypke na buzi? Albo tak sie pręzy czy cos w tym stylu? Bo moze to jakies kolki? Zreszta jesli uwazasz ze lepiej sie bedzie czula po butli to moze sprobuj jej podac troszke sztucznego i zobaczysz jak zareaguje. Wazne zebyscie obie byly zadowolone.

Ostatnia edycja:
AdiLea ona tak prostuje się a później kuli nóżki, mam takie kropelki dla niej, ale słabo działają chociaż teraz śpi, wysypkę ma koło ust i szyi ale ta koło ust to może od smoczka . Nie wiem właśnie bo to są takie małe czerwone kropeczki to chyba nie potówki. ?

Magdaa- Tak jak pisze Adilea może ma kolki....Poobserwuj malutką....Może jak już czasem masz dosyć do podaj faktycznie butlę,ale zupełnie z piersi może też nie rezygnuj;-) Ja też mam krople na kolki ,ale też na razie jeszcze nie pomogły... Może kwesta dłuższego stosowania....

Adilea- Mi np zaczely rosnąć jak rok skończyłam:-p Mój młody urodził się z włosami i tak już mu zostało;-):-p Ale Hania ładnie wygląda z tym meszkiem:tak:;-)

Moje dziecko krzyczy:baffled:. Nie placze tylko krzyczy na zabawki:baffled::baffled:

Maagda_ Czerwone to nie wiem. Gdyby były brązowymi jakby strupkami to mialaby skaze bialkowa. Jesli prostuje i zgina nozki to moze byc kolka. Przynajmniej moja mala sie tak zachowywala.
pola997 aaa nawet nie mow ze po roku. Kurcze ja nie lubie łysych dzieci. W ciazy mialam taka straszna zgage i babcia mowila ze Hanka bedzie miec wlosy do ramion. Eh nigdy juz nie uwierze w takie bzdury:dry:.

Witam po weekendzie.

Umi2 - Też jestem ciekawa która pierwsza się rozpakuje :tak: Może razem, w tym samym dniu :tak: Jak bede jechala do szpitala to bede myslec o Tobie :tak:
Teraz odczuwam już skurcze, więc może mój Maluszek wyskoczy wczesniej.
A jak przygotowania do szpitala? :-p
Maagda_ - Pewnie, myśle cały czas czy włoski będzie miał po mnie, czy po Tacie :-p I wogole do kogo bedzie podobny :tak: Jeszcze miesiac, juz nie moge sie doczekac :tak:
Jejku, ale Twoja córeczka jest Malutka.... :-) Nie moge sie napatrzec na to zdjecie.
EWI44 - Biedne dzieciaczki. Moich znajomych Synek ma roczek i jest w szpitalu :-( Tez cos mu weszlo na plucka, te dzieci teraz tak choruja.

Wczoraj byłam na zakupach, chcialam kupic jakieś śliczne ubranko dla Maluszka - przy wyjsciu ze szpitala do domku :tak: I wszystko śliczne było różowe! :angry: A błękitnych to juz takich ładnych nie było! :angry: Jestem zła.
No i kupiłam cały komplecik jaki był kosmetyków NiveaBaby :tak: Zobaczymy czy sie sprawdza :tak: Ogólnie zostały mi tylko piżdzamki do kupienia do szpitala, bo dla siebie tez juz kupilam wszystko co potrzebne :tak:

reklama
Maagda-moj maly mial krostki na buzi takie malutkie czerwone i pediatra mowila ze to hormonalne....a moze corcia lyka duzo powietrza jak ssie piers,a odbija jej sie dobrze???jesli uwazasz na to co jesz to nie powinna miec takich ostrych kolek.

Dorom-jejku troche zazdroszcze Ci tego przedporodowego szalu:rofl2:ja od poczatku uzywam kosmwtykow NIVA i jest rewelacyjnie,tylko sprawdz pozadnie etykiety bo niektore zele mozna stosowac dopiero po pierwszym miesiacu....

AdiLea-moze tak byc jak pisze Pola ze wloski zacznac rosnac dopiero po roczku,Darek mial niezla czupryne,potem sie przezedzily i dopiero teraz znowu zaczely rosnac....

Do góry