reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej , coś cicho tu. U mnie dzień dosyć trudny, bo mała ciągle płakała, i ciągle chciała jeść, ale w końcu przystawiłam ją do cyca na dłuższy czas i poszła spać . :) z dnia na dzień je coraz więcej . ;) I zmienia się już powoli, dziś spała i dawałam jej buziaczki w usta to się śmiała. ;) Mam pytanie miej więcej w jakim okresie dziecko ma już sztywna główkę , i się śmieje? ;> A i jeszcze jedno po jakim czasie odpada pępek. ?

Łucja. ;* tak się wierciła, że zsunęła spodnie w krok . ;D

http://img21.imageshack.us/img21/8989/img0763yaa.jpg

reklama
Hej dziewczyny :blink:
Nie wiem czy któraś mnie jeszcze kojarzy ale kiedyś przez chwilę z wami pisałam a od tamtej pory to was nadal podczytuję i miło słyszeć jak wam rosną wasze kochane maluchy i jakie są urocze :-D Wiecie ale ja mam nadal problem. Ostatnio nie miałam okresu aż przez 58 dni (a dostałam 16marca) a nigdy wcześniej aż tyle się nie zdarzało. Brałam luteinę i okres dostałam dopiero po dwóch tygodniach mimo, że miał się pojawić w ciągu 4 dni. No i co się okazało mam torbiel na jajniku ale podobno ma się on wchłonąć bo nie jest aż taki duży. No i coś mi się z cyklem porobiło niedobrego mimo, że wcześniej brałam tabletki anty. A teraz mam znowu problem :/ Bo mi się znowu okres spóźnia. Nie wiem czy ja jakaś wadliwa jestem czy co :confused: Ale może nie byłoby w tym nic aż takiego złego, gdyby nie to, że sutki są coraz bardziej wrażliwe na dotyk (nigdy w życiu nie bolały mnie piersi przed okresem), wyskoczyły mi na nich żyły no i rozstępów mam coraz więcej :wściekła/y: Brzuch mam twardy i napięty i mam wrażenie, że moja macica jest taka powiększona i rozpulchniona. Nie wymiotuję ale czasami odczuwam nudności ale nie są one częste i uporczywe. A poza tym to jak na razie temp. 37 stopni.Jeden test zrobiłam w 30 dniu ale że mój cykl się tak rozregulował to nie mam pojęcia kiedy miałam owulację :crazy: Jak myślicie, czy według was to może być ciąża? :confused: Martwię się bo w chwili obecnej nie za bardzo układa mi się z chłopakiem, chociaż wiem, że zawsze mogę na niego liczyć. A wizytę u mojego ginekologa mam dopiero 10 kwietnia :-(
Pozdrawiam wszystkie mamy i ich szkraby :-)

Pola, Polna, Umi apropo naszego wesela to tylko tyle osób, bo zaprosiliśmy samą rodzinę. Generalnie było zaproszonych około 70 osób, ale część nie przyjedzie. No i impreza jest bezalkoholowa ;-)

Strasznie tu pusto:szok:.

Maagda Myszce pępek odpadł dopiero po miesiacu. Jak bedziesz przy kazdej zmianie pampersa smarowac go spirytusem i min raz dziennie suszyc suszarka to powinien odpasc wczesniej. Moja mala kilka dni temu zaczela sie smiac;-). A glowka to chyba w okolicy 3 miesiaca.
gumi$ jesli masz takie problemy z jajnikami i cyklem to niekoniecznie musi byc ciaza. Mysle ze test wszystko wyjasni.

Witam w niedzielny poranek. Nie miałam czasu ostatnio pisać bo S do roboty jeździł i siedziałam z dziećmi.
Wczoraj zaraziłam się od Umi i też zrobiłam ciasto. Pychota... Mareczek w nocy obudził się o 1 i spał do 7 praktycznie. Ostatnio przestawil się że spaniem tak że i ja mogę się wyspać.
BLACK 50 osób i sama rodzina? To niewielką masz rodzinę. Ja jak robiłam tylko dla rodziny to ponad 100 wyszło.
U mnie za oknem śnieg pada. A wczoraj tak ładnie było.
ADILEA GRATULUJĘ grzecznej Hani...
MAMAOLA BIEDNY darus. Bolało z pewnością. A co do lobuzowania to takie dzieci już tak mają. Szybko się z tym nie pożegnasz. A rady na to nie ma. Jedyne co mogę Ci życzyć to cierpliwości.
Gumis mIAŁAM IDENtyczne problemy. Też mam torbiele na jajnikach i też spóźnial mi się okres. Nawet o 2 miesiące. Teraz też tak mam te czasami muszę dodatkowo czekać jeszcze z tydzień lub dwa. No i też wrażliwe piersi mam itp. A jak oceniasz prawdopodobieństwo ciąży?

Witam z Rana ;-)

Black no to masz malutka rodzinke :tak: ja i tak najblizsza rodzine zapraszalam i wyszlo 120 osob ze strony P 80 i wyszlo 200 osob a i tak zaproszen wyslalismy 250 :szok::rofl2::-D

Pola no wlasnie pokaz lozeczko ktore wypatrzylas :tak:;-)

AdiLea taaaa za jakis tydzien juz Ja te zabwki nie bede interesowaly :-p:-)
a z suszarka to nie slyszalam zeby suszyc pepuszek :sorry2::rofl2::-p

Magda tak jak pisze AdiLea mniej wiecej w 3 miesiacu kazde dziecko powinno trzymac sztywno glowke ale sa wyjatki ze juz wczesniej trzyma glowke a co do smiania to nie mam pojecia - 2 miesiac , pierwszy :confused:
Ali kikut odpadl po 3 tygodniach :tak:

witam i ja ...odespałam już nocki mam czas więc moge trochę posiedzieć na BB ,w końcu internet chodzi i to doskonale ,mam nadzieje ze teraz już będzie a jak nie to włosy chyba z głowy sobie powyrywam...
POLNA pracuje przy produkcji ciastek ,narazie je pakuje ,ale od twgo tygodnia będe się uczyć zgrzewania ,cięzka robota jak cholera ale jakoś daje rade ,a poszłam tam z tego względu że są nocki i druga zmiana więc jest zawsze kto z dzieciakami posiedzieć....

Oliwka uuu przy ciastakach , a dobre sa ? :-) ja tez bym chciala pojsc do pracy i to wlasnie na nocki ale umnie nie mialby kto zostawac z Ala :sorry2::dry:

witam z rana:)

BLACK-My też w sumie zaprosimy ok 70 osób pewnie też nie wszyscy przyjdą....:-p Osobiście wolę takie "kameralne" przyjęcia;-) Jakoś głupio się czułabym gdyby było by dużo ludzi:-p Taka siarka:-);-):-p

Polna,umi- ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC ESPRIT FLYING EAGLE (577293833) - Aukcje internetowe Allegro

KOJEC - ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE LULU 2 - NOWOŚĆ (580179826) - Aukcje internetowe Allegro

*A* ŁÓŻECZKO GRACO CONTOUR ELECTRA DLX WYS W24H (578670826) - Aukcje internetowe Allegro

SS 2 kolory GRACO KOJEC ŁOZECZKO lampka melodie (581605401) - Aukcje internetowe Allegro

najbardziej podoba mi się to ostatnie,ale jest dla dzieci do 13 kg:dry:

myślałam nad takimi....Jeszcze jutro pojadę do jednej hurtowni i zobaczę co tam jest... Jak nic nie znajdę to kupię z allegro:-p

Magda- Mojemu właśnie tak na początku 3 miesiąca główka zaczęła sztywnieć jakoś tak... Teraz elegancko trzyma główkę;-):tak: śmiać zaczął się , jakoś jak miał nie całe 2 miesiące tzn śmiał się jak ktoś się uśmiechał do niego ;-);-)
Jakoś dwa tyg temu zaczął chichrać się w głos... Ale teraz cisza:-p

Właśnie jeszcze jedno małe pytanie czy warto kupić matę edukacyjną? bo zastanawiam się;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry