reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam!
Nie bylo mnie troche bo mi sie internet popsuł:angry: ale juz jest ok. w koncu moge Was poczytac i troche popisac bo wiele sie wydarzyło u Was;-)

reklama
Cześć dziewczyny ;) u mnie noc super, mała poszła spać ok 22 i wstała o 5 :) także się wyspałam . :) zobaczymy jak dziś będzie. Mam zamiar od następnego tyg nosić pas poporodowy, czy któraś z was nosiła, jeśli tak to niech napisze czy jest z niego zadowolona .
Co do pępuszka , to myje go przynajmniej 3-4 razy dziennie i on się już rusza. Mała dziś uśmiechnęła się do mojej mamy ;). Kurcze powiem wam ,że dziecko szybko się zmienia. ;) Moja mała od dnia narodzin dużo się zmieniła.

Maagda racja, dzieci zmieniają się w oka mgnieniu. Julce kikut odpadł chyba po 7 dniach. Zazdroszczę Ci, że Twoja córcia tak ładnie śpi :tak:

Ej, dziewuszki, a Was gdzie wszystkie wywiało? :confused:

czesc mamuski:)

Maagda-:szok::szok:szok ze Twoja mala tak duzo spi.....tzn,gratuluje takiej grzecznej corci:tak:ja pierwsze 3 mce to wygladalam jak zombi bo Darus to jak w zegarku budzil sie co 3 h i nie ma zmiluj 3 w nocy karmienie,przewijanie i sciaganie pokarmu-jakies 1.5h,wyspalam sie dopiero jak skonczyl 6 mcy...naprawde gratuluje oby jak najdluzej.....amojemu pepol odpadl po 3 tyg

Pola-pozwol ze sie spytam...czy oplaca Ci sie kupowac takie luzeczko turustyczne?w sumie mozna je pozniej odsprzedac ale wiesz tak patrze na Darusia i on ma 13 mcy i wazy wlasnie 13 kg,to na te kilka miesiecy nie wiem czy opyla sie taki zakup poza tym jak sa szczebelki to latwiej jest dziecku podnosic sie,siadac bo ma sie czego chwycic....tylko sie pytam....a mate edukacyja kupilismy Darusiowi na "roczek"tylko taka duza co moze sobie z niej budowac tory przeszkod,domki i takie tam....ale taka mala podobno sie sprawdza gdzies tu na forum czytalam i mamy bardzo chwalily te maty.....

Black-ja co prawda po cywilnym jestem,ale jak skladalismy przysiege to glos mi drzal strasznie i wogole prawie sie poplakam,dla mnie to bylo przezycie bo po prawie 10 latach mowilismy sobie "tak"a pierwszy taniec napewno wam wyjdzie nic sie nie martw.....

Oliwka-rany jak ty dajesz rade,dwoje maluchow i pracka nocna,podziwiam ja to bym chyba pakowala te ciacha na spiocha....ja niestety do pracy narazie nie mam opcji pojscia a nawet gdybym cos znalazla to Darek nie chce oddawac Malego do zlobka....o....wiec w domu kwitne....

Ostatnia edycja:
Witam z rana. Hanka poszla spac po 23 a obudzil nas o 6 grad:szok:. Wzielam ja do siebie do lozka, dalam cyca i od razu zasnela. Jest taka cieplutka i tak milo sie do niej przytulic ale boje sie z nia spac bez monitora oddechu:dry:. Jeszcze bym jej cos zrobila.

pola997 to ostatnie lozeczko najladniejsze;-).My mamy taka FISHER PRICE SUPER MATA BIEDRONKA 20% taniej (585820861) - Aukcje internetowe Allegro mate i mala jest nia zachwycona.Klade ja na brzuszku i mam pol godziny spokoju:-p.
Maagda_ cudne masz dziecko.Slicznie Ci spi.Ja na poczatku niewiele spalam.Faktycznie aluszki strasznie szybko sie zmieniaja.Wczoraj przegladalam zdjecia Hanki, jeszcze ze szpitala i teraz zupelnie inaczej wyglada;-).

witam:)

BLack- ja to w ogóle sobie nie wyobrażam pierwszego tańca:baffled: Zwłaszcza że Grzesiek nie umie tańczyć:baffled:;-) Także zapisaliśmy się na kurs tańca....:-p On mówi że nogi sobie połamie zeby nie tańczyc:-p;-)

mamaola- Niby tak ,ale są łóżeczka do 20, 25 i 30 kg.... JA mam takie normalne,ale i tak byśmy musieli jeszcze jedno kupić,bo jak bedziemy jeździć do Grześka to też tam będzie potrzebne łóżeczko.... Więc uważam ,że lepiej kupić drugie turystyczne...:tak:;-) To nie wiedziałam, że są takie maty... Ale taka mata jest dla dzieci od roczku, czy dla młodszych też?

Adilea- W takim razie muszę zainwestować w matę;-) No pogoda u nas straszna:dry: Teraz trochę słonko wyszło....

Ostatnia edycja:
Moje dziecko nadal spi:szok::szok:. Zaanektowała moje łóżko cwaniara. Nie wiem co jej sie dzisiaj stało ale mam nadzieje ze tak zostanie.:-p:-p:-p

Pola-rzeczywiscie jak bedziecie podrozowac to takie luzeczko jest potrzebne,sama sie mam ale znajomi nasi jak jezdzili z synkiem na zloty klubowe to zabierali takie wyrko i maly mial czastke domu ze soba.....a mata to dla takich ciut starszych dzieciakow powyzej roku do 3-4 lat....

AdiLea-jeju,to super ze Haneczka tyle spi ja uspilam Darusia o 9.40 a 10.15 juz nie spal,obudzili go robotnicy co remontuja drogi:baffled:

mamaola- no dlatego właśnie chce kupić takie do 25 kg....;-) Może nam troche posłuży :-p Fajna sprawa taka mata,ale Ludwik na razie jest za mały....:dry: Ale zaopatrzę nas w taką zwykłą,żeby teraz się bawił,jego interesują zabawki,grzechotki i takie tam., więc mata mam nadzieję,z się sprawdzi:-p Po za tym pani doktor ,która u nas ostatnio była ,powiedziała żeby wyrzucić wszystkie leżaczki , bujaczki itp:dry: Powiedziała,że są brdzo nie zdrowe dla niemowlaków.... Ale np mój mały uwielbia się kiwać w bujaczku, jedyna rzecz która go uspokoji jak płacze... No i jeszcze gondola od wózka ma płozy i też sie kiwają,ale leżaczek bardzo lubi...:dry:

Adilea- Mój właśnie teraz się obudził, chyba taka pogoda do spania:-p;-)

reklama
Hej wychwaliłyście mi dziecko ;P dziś poszła spać po 22 wstała przed 2 później o 5 i spala ze mną ,bo nie chciała w łóżeczku.

AdiLea
ja w szpitalu musialam spac z małą na jednym łóżku i to już w dzień po cesarce. Były takie łóżeczka dla dzieci i chcialam ją tam włożyć to położne nie pozwałały. :dry: Dobrze, że w dzień kiedy rodziłam na noc była położna znajoma, to wzięła małą do siebie, bo nie wiem jak miałabym z nią spać , takie waskie łóżka.
mamaola współczuję , mam nadzieje że moja mała będzie spała w nocy i budziła się co jakies 5-6 godzin. ;)

Wiecie co , ja już nie moge chyba przestane karmić piersią, jak patrze jak mała płacze i nie wiem co zrobić to mnie już krew zalewa, i moja mama mówi , że pewnie coś zjadłam i ją brzuszek boli, a tak naprawde to nic nie jem takiego co mogłoby jej zaszkodzić.Nie mam już siły myśleć co takiego zjadłam i że to moja wina.. Dlatego chyba przestane karmić piersią, bo strasznie mi jej szkoda.

Do góry