reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

jestem:):-) a dokladniej ----jestesmy:D

25 pazdziernika o godzinie 8 35 urodzilam coreczke :) waga 3 530 i 51 cm:)
dzis wypuscili nas ze szpitala -mala musila brac antybiotyk...bo wymaz mialam zly...teraz kornelka przyzwyczaja sie do swojego nowego lozeczka:) czy femme lub madzic lub oliwka sie rozdwoily??

Ostatnia edycja:
reklama
KASKA - tak myślałam że się rozpakowałaś :-) OLENKA wczoraj w nocy się rozpakowała :-) a ja i MADZIK jeszcze czekamy :dry: ... dawaj zdjęcia jakieś :-)

CHWILAMI - a który ty raz już to prawko zdajesz ? ... jej jak ja się ciesze że mi się udało za 1 razem ... współczuje tej bieganiny :-/ :dry:

Kaska gratulacje, tez tak czulam ze juz jestes po wszystkim, ale Ci zazdroszcze
Chwilami tak to jest z tym prawkiem powalone, ja z moim instruktorem zagadalam i wypisal mi zaswiadczenie na drugi dzien po oblanym egzaminie, a godziny wyjezdzilam przed nastepnym egzaminem i tylko 2, wiec mialam taniej, wiec pewnie u Ciebie tez sie tak da

Ale tu dzisiaj pusto ...
Kuba właśnie pojechał po jedzenie do kfc :-p a co :-p później nie będę mogła to teraz najem się świństw :-p

a i CHWILAMI nie wiem listopad taki smutny mi się wydaje :-p zresztą ja jestem z października i chciałam żeby Nina też była :-p ... no ale najważniejsze że też skorpion będzie :-p

Kaskanoprosze... spodziewałam sie :tak: gratulacje tylko zdjęć brakuje... ale wiem wiem, ja też tak od razu zdjęć nie wstawiłam (chyba :sorry2::dry:)
Chwilami nie powiem ci... ale ty teraz zdajesz to jak później mój M bedzie miał jakieś pytanie to do ciebie udeże :tak:
Mika współczuje... ty sie dziewczyno zadręczysz... a nie możesz tak bo Alan czuje napięcie...

Anam dzisiaj w kuchni z kanalizy wybiło :no::wściekła/y::szok::crazy::angry: fajki i kawa... a u mnie nikt kawy nie pije i w domu nie pali :angry::no::crazy::szok::wściekła/y: piep**eni sąsiedzi!!! nie dość że są głośno to jeszcze takie akcje... i meble kupione w styczniu całe zalane i nowa wykładzina!!! zaj**ać tylko!!!

Femme no dzisiał było 3 podejście :-) Kursze miałam zaraz przed egzaminem zaliczenie z ćwiczeń u ostrego doktorka i jak zaliczyłam to całe napięcie uleciało i na egzaminie byłam całkowicie rozluzowana i przez to poległam.

Mi też listopad kojarzy się z deprechą :baffled: Jak byłam mała to mi się lepiej kojarzył niż teraz :happy: Jak się mnie ludzie pytali w jakim miesiącu się urodziłam moją odpowiedzią było "kiedy liście spadają" :-D

Kasia strasznie współczuję :baffled: ja to bym pierw się poryczała a potem zamordowała tych sąsiadów :wściekła/y: Kurcze starych rzeczy szkoda a co dopiero nowych. Mam nadzieję, że chociaż nie capi bardzo bo wiem jaki smród może być z kanalizacji.

Kaska Gratuluje ;-):tak:

Femme jak bedziesz tylko cos wiedziala co z synkiem Olenki to napisz nam ;-)
Trzymam kicuki za Nich :tak:

Chwilami nastepnym razem zaliczysz :-)
a tak wogole prosze pomoz mi bo nie wiem jaki kupic cisnieniomierz :sorry2:
dobre sa takie na nadgarstki czy takie na ramieniu ?
najlepiej jakbys podala mi jakis link z paroma aparatami :-) najlepiej by bylo gdyby kosztowaly do 100 zl -gora 200 zl :sorry2:

ZRESZTA JAKBY KTORAS TEZ COS WIEDZIALA TO PROSZE DORACZCIE MI ;-):tak:

reklama
Polna

POMIAR CIŒNIENIA tutaj masz stornkę o ciśnieniomierzach.

Cechy dobrego ciśnieniomierza:

- został poddany walidacji (ma odpowiedni certyfikat),
- jest produkowany przez sprawdzoną firmę,
- elektroniczny ponieważ rtęciowy i zegarowy wymaga dobrego słuchu, rozróżniania tonów i praktyki,
- automatyczne naramienne zwłaszcza jeśli wyposażone są w system FUZZY LOGIC, czyli system sztucznej inteligencji pozwalający mierzyć ciśnienie nawet u osób z arytmią

"Jeśli chodzi o aparaty nadgarstkowe, to dedykowane są one raczej dla młodszych użytkowników, bez miażdżycy naczyń krwionośnych. Najlepiej porównać wynik pomiaru aparatu nadgarstkowego z naramiennym lub manualnym. Jeżeli wynik różni się mniej niż 10 mmHg, możemy śmiało zakupić "nadgarstek". Natomiast aparaty mierzące ciśnienie tętnicze na palcu, możemy kupić milusińskim do zabawy w doktora..."

Podobno chiński ciśnieniomierz manometrowy firmowany przez szwajcarskiego Microlife'a jest naprawdę niezły i to za cenę ok. 60-70 PLN. Podobnie polskie aparaty INCO.

NARAMIENNE
Tutaj jest z firmy Microlife ==> Cisnieniomierz Microlife automat+termometr- kurier (466370360) - Aukcje internetowe Allegro

Ciśnieniomierz OMRON M3 NIE W KOPERCIE NAJTANIEJ (469384638) - Aukcje internetowe Allegro

CIŚNIENIOMIERZ TECH-MED MÓWIĄCY ZAS+TERM GRATIS (468939092) - Aukcje internetowe Allegro

NADGARSTKOWE
Tutaj z Microlife ==> Cisnieniomierz Microlife nadgarstkowy-wys.kurierem (465031718) - Aukcje internetowe Allegro

JEDYNY NADGARSTKOWY CIŚNIENIOMIERZ Z FUNKCJĄ IHB (469766772) - Aukcje internetowe Allegro

Takie rzuciły mi sie w oczy na Allegro. Chyba wszystkie mają funkcję wykrywania arytmii. A wszystkie (jeśli dobrze pamiętam) mają atesty. Estetycznie wyglądają (jestem estetką i nie kupię czegoś co wizualnie mi się nie podoba :-)) i powinny być proste w użyciu. Wszystkie w przedziale cenowym 100-200zł ale chyba oscylują bliżej 200 niż 100zł :-D;-).

Do góry