reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No wiadomo jak bym miała taką możliwość też bym wolała wziąć kredyt ... płacisz tak samo tyle że kiedyś mieszkanie będzie Twoje ;-) no ale nam kredytu nie dadzą :-p

reklama
no własnie ja mam nadzieje, ze nam dadza kredyt...:zawstydzona/y:tak marzy mi sie, zeby jakis bank nam dał taki kredyt, zeby 700zł miesiecznie max spłacac... ale co tam...
najpierw to ja musze zobaczyc to mieszkanie:-)

Femme: Ja takze po stosunku z mezczyzna ma taka galaretkie biala lub przezroczysta... to normalne w trzecim trymestrze i pod koniec ciazy szczegolnie bo sie pytalam lekaza mojego. A czop moze byc kolory jasno zoltego, wpadajacy takze w zielen, brazowy, a takze z krwia ... wiec moze ci pomoze drugie baraszkowanie z twoim mezczyzna:p:-)I bedziesz miala mala przy sobie :-)...

Asiowo : My takze z A marzymy o wlasnym mieszkanku :-) tylko ze w toruniu to za mieszkanie trzeba placic prawie jak w warszawie:-(masakryczne ceny by kupic... a wynajem tez sie nie oplaca bo to jest tylko strata pieniedzy... Zycze powodzenia wam by sie wszystko ulozylo i mezulek dostal ten awans:)

A u mnei dzis masakra maluch coraz wiekszy w brzuszku to i waga jego wzrasta.. plecki strasznie bola... i zaczal mnie dziwnie brzuch ciagnac do dolu...a do porodu mam jeszcze troszkie ... najpozniej z was :( juz sie doczekac nie moge:) ajjj...

Hej babeczki :)

Oliwce serdecznie pogratuluję jak się pojawi bo na bank nie bedzie miała ani ochoty ani tym bardziej czasu na czytanie wypocin wstecz ;-)

Next...teraz uczem siem rozwoju dziecka do 12 miesiąca życia na brzuszku, plecach i kontaktów społecznych. Ciekawe rzeczy ale kucie ich zmniejsza ich atrakcyjność :-D

Asiowo ja to panicznie boję się kolosalnych kredytów na kilkadziesiąt lat. Wolałabym tak jak Polnej ukochany za granicę na parę lat (choć pewnie bym już tam została :-D). Chyba nie potrafiłabym się zdecydować na kredyt :baffled:.choć wynajęcie mieszkania kosztuje więcej niż raty...grrrrr :wściekła/y: My to pewnie wyemigrujemy do Norwegii bo tam rynek nie jest jeszcze zapchany Polakami a zarobki przy składaniu mebli potrafią utrzymać 4-osobową rodzinę, albo Szwecja gdzie dotacja na jedno dziecko potrafi utrzymac całą rodzinę :tak:

Życie jest brutalne. Stwierdzam. :baffled::-:)angry::no::wściekła/y::crazy:

PS
Heh dlatego zaczynam zbierać kupony z Echa Dnia w konkurcie "Mieszkanie za czytanie" do wygrania mieszkanko 40 m kw :))))))

Witam z rana ;-) ale Wy sie rozpisujecie :-):-D
wczoraj wyprasowalam te nieszczesne firanki i musialam je powiesic - juz cos mnie trafialo :angry: mialam dzis wyprac druga ale ta to dopiero jest trudna do zawieszania :sorry2: dzis pobudka o 6 ,Ala tez budzila sie pare razy wnocy wiec troche jestem niewyspana :blink:

Asiowo no ja jak najbardziej Trzymam kciuki za awans i mozliwosc kredytu :tak:;-) no a Paulinka swoje wazy :-) nie martw sie bo Ala tez miala duzyyyy brzuszek -zreszta nadal ma :rofl2::-)

Basia a ja takie bole mialam jak zaszlam w ciaze :tak:wiec moze cos sie zmajstrowalo ;-):-D:-D:-D

Kasia wiesz Ala tez miala podobne chrostki ale zadnej skazy nie miala :sorry2:
lekarka przepisala nam taka masc z antybiotykiem (robiona na zamowienie a nie kosztowala nawet 20 zl) a tylko takie cos moglo poskutkowac i po 2 dniach zmalaly a pozniej to znikly :tak: jak znajde ulotke to Ci napisze jaki byl sklad tej masci

Chwilami ano ja tez mialam zbierac kupony :-) no ale wsumie po co ? :sorry2:
a ten suwaczek z urodzinami to tak specialnie zebysmy nie zapomnialy ? :-D:-D:-D

Oliwka no a Ty umylas te okna czy jeszcze nie ? :-)

Polna ja tez sie nie wysypiam.. przez pierwsze dwa dni spac nie moglam jak Lenka miala taka wysoka goraczke a do tego spala z namiw lozku.. teraz jest ok ale musze wstawac wlasnie o 6 bo antybiotyk a dobudzic ta marude to koszmar istny.. masakra..
A ciaza to Ty mnie nie strasz:-D 4 listopada mam dostac @.. zobaczymy wtedy.. Moj A tez mnie straszy - nie wiem czemu.. mam chyba na czole cos wypisane:-D

hej mamusie:tak:
u nas juz troszke lepiej:tak:pobudka o 2 i 5 i wstawanko dopiero o 7:tak:
ale i tak nie umiem sie doczekac kiedy wróca przespane nocki:-D

Chwilami... bylismy w Irlandii jakis czas i nie wyobrazam sobie zebysmy mieli wyjechac... okropnie sie meczyłam, czułam, ze to nie moje i jestem tam obca, ja sie nie nadaje do takich wyjazdów, wole wziac ten kredyt i byc Szczesliwa z rodzina tutaj w Polsce:tak: Na szczescie mój M. uwaza tak samo!

Dzieki dziewczyny... dam znac co i jak sie sprawa z mieszkaniem rozkreci:tak:
Bo nie ma jak to miec w koncu cos swojego:-) a z autem poczekamy przez to ładnych pare lat, ale co tam, wazne ze wogole jakiekolwiek autko mamy:-D

Malej musze fotelik zmienic i mam dylemat... mała juz sie nie miesci w zwykłym nosidełku 0-13kg, nornalnie jeszcze nie siedzi, a nie wiem czy opłca mi sie kupowac ten 0-18kg... na jak długo bedzie go miec:zawstydzona/y:
No i juz chyba wybrałam krzesełko do karmienia (chyba zółte):
Krzesełko ALICE COSMO 2 ARTI + wkladka NAJTANIEJ (466895126) - Aukcje internetowe Allegro

Basia bo Twoj A wie ze My kobiety jestem podstepne i spiskujemy i pewnie dlatego tak mowi :tak::-D:-D:-D
czyli Lenka juz nie goraczkuje ?

Asiowo a nie lepiej kupic takie krzeselko ?http://allegro.pl/item461376011_drewniane_krzeselka_kamar_adas_sosna_teak.html
ja takie mialam i polecam !! wiem tamto co pokazalas jest fajniejsze i jakos lepiej wyglada no ale pomyslimy logicznie przy tym bedzie mogla sama siadac i jesc albo sie bawic gdy juz bedzie miala roczek :tak:
a fotelik taki jest chyba bardziej lezacy http://allegro.pl/item464979687_fotelik_samochodowy_sprint_lux_0_18_kg.html a jest niedrogi !! zreszta jak Paulinka skonczy rok to bedzie taki okres ze przez pol roku bedzie stala z waga :tak: i powinno sluzyc do 3 roku !!

Ostatnia edycja:
Asiowo fotelik fajny:tak:ja sama mam taki 2 czesciowy i sprawdzil sie u nas rewelacyjnie:-)
A co do fotelika do samochodu to nie wiem co Ci doradzic - moja Lena jezdzila w takim do 10 m-ca i gdyby nie to, ze glowka wystwala to pewnie by w nim jeszcze pojezdzila:-Dmy mamy teraz maxi cosi Priori i jest w nim taka opcja, ze mozesz fotelik ulozyc w pozycji pollezacej.. musialabys sie przesc do sklepu oni Ci powinni doradzic:tak:a krzeselko do karmienia mam takie i wlasnie z podobnych wzgledow jak Polna, potem Lena bedzie miala swoj stoliczek i krzeselko:-)
http://allegro.pl/item465284132_krzeselko_do_karmienia_stolik_mamalove_2_w_1.html
Polna na szczescie Leni juz od wczoraj nie ma goraczki - pediatra moiwla, ze jakby sie utrzymywala taka wysoka to by ja do szpitala wziela ale na szczescie spadlo.. tylko migdal powiekszony no i Lenka ma takie "chore oczka" :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Basia to dobrze ze juz nie goraczkuje ;-):tak:a migdalki szybko wroca do normalnej wielkosci i dalej bedzie wariowac :-)
a co do fotelikow takich malych to Ala nie lubiala jezdzic w nim od 5 miesiaca :sorry2: no ale jakos trzeba bylo przeczekac i kupilam Jej fotelik juz do 32 albo 34 kg , siedzi w Nim jak krolowa :-):-D
Dzieci to wzrokowy i jak czegos sproboje raz to chca wiecej , zreszta nie wiem czemu ale Ala jest bardziej za samochodami :sorry2: :rofl2::-D

Do góry