reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mamma20 u nas mąż pracuje od 17 do ok 2 w nocy w cukierni :p a ja chodzę na 8 rano do szkoły i wracam o 15:30, więc mijamy sie troche w ciągu tygodnia ale weekendy mamy wolne ;) mieszkamy w domu rodzicow mojego męża, oddali nam dwa pokoje pomieszczenie na kuchnie i łazienkę, więc na razie siedzimy jak siedzimy do matury ;p

reklama
@Mamaa20 No co ty.! Ja tez.! 19 urodziny już miałam w Liverpool.!
A na ząbki to Ambesol uzywalam przy obu. I naszyjnik z bursztynowy przy młodszym. Może śmieszne, ale wydaje mi się ze działał. 8 zębów z męka okrutną jak i dla nas tak i dla mlodego. Kupilam burszyny i nie zauwazylam kiedy wyszły wszystkie zabki- do piątek ;)
@klaudia95 - ty to masz luksus ;) Chciałabym miec teściów pod nosem. .
Ogólnie wczesne macierzyństwo jest bardzo ok :tak: aczkolwiek minusy pojawiają się gdy cos się dzieje. Miałam atak wyrostka, był problem co z dziećmi jak ja byłam w szpitalu. . albo jak któreś chore. . muszę zrywać szkole i ciężko mi nadrobić. . Mój D. Tez sam Narazie pracuje, od 7 do 18 nie ma go w domu, wraca zmęczony i tyle z czasu razem...
Gdyby nie to, ze nie mam tu żadnej rodziny to podejrzewam ze minusów by nie bylo:blink:

Ej dziewczyny nerw mnie zzera. . . Od roku marzy mi się kolejne bejbi. Mój D. był bardzo na nie. W grudniu powiedział mi ze zaczyna po malu myśleć o dzidzi, ale bez tych staraniowych ceregieli, typu kiedy owu i kupa testów co miesiąc. Jakoś tydzień temu się poklucilismy więc szanownemu D. Się dzieci od widziało. Okres mam dostać jutro-pojutrze. . ciekawe czy w ogóle dostane. . . Jutro z rana robię chyba testa. .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ej dziewczyny nerw mnie zzera. . . Od roku marzy mi się kolejne bejbi. Mój D. był bardzo na nie. W grudniu powiedział mi ze zaczyna po malu myśleć o dzidzi, ale bez tych staraniowych ceregieli, typu kiedy owu i kupa testów co miesiąc. Jakoś tydzień temu się poklucilismy więc szanownemu D. Się dzieci od widziało. Okres mam dostać jutro-pojutrze. . ciekawe czy w ogóle dostane. . . Jutro z rana robię chyba testa. .
Teściow sobie lepszych wymarzyć nie mogłam, to prawda:)

Nam też się chce dzieciątka :) ale blokuje mnie fakt ze matura za rok i mój T nie naciska na bobasa z tego względu ze wie, jak mi na tym zależy aczkolwiek nie zabezpieczamy się przed ciążą, a opanowalismy naturalne metody i w sumie mały ma 15 miesięcy, a ja w ciąży nie jestem więc działa, ale jak się przydazy to i tak będziemy kochać :) znajomi mówią ze jesteśmy dziwni, bo nie imprezy a rodzinka nam w głowie, ale my jesteśmy z tego dumni :)
@Zwariowanamama daj jutro znać jak zrobisz test :)

Ostatnia edycja:
Ja właśnie byłam rok na antykoncepcji bo nie chcieliśmy a ja do końca tego naturalnego planowania nie ogarniam. :rolleyes2:
Dam wam znać jutro co tam wyszło na teście :huh:

To mnie tez naucz, poprosze :) Tempke tez mierzysz? Bo ja to mam różne nocki- błąd wychowawczy, ot co :rolleyes2:
Oboje na cycu i oboje ze mną spali. Za leniwa byłam na odkladanie dzieciątka po karmieniu :cool2: Cora skończyła 4 w listopadzie i cały czas budzi się w nocy. Czasem tylko cos pogada i idzie spać dalej. I to zawsze kolo 3-3.30 od urodzenia ;)
A mały potrafi do 3 razy się budzić po to, żeby sprawdzić czy pod ręką jestem ;)

@Zwariowanamama tak, mierze tempke codziennie o 6.30 :) Mój mały całą noc śpi w swoim łóżeczku sam :) Przeważnie po owu temperatura rośnie mi o 0,3 do góry akurat w moim przypadku tak jest bo u każdego inaczej :) i od skoku czekam 2 dni dla pewności że już po :) Ale pamiętam jak było mi ciężko, uregulować rytm dnia na wstawanie o stałej porze :) Dla pewności 3 pierwsze obserwowane cykle chodziłam do gin na potwierdzenie owu, a no i badam sluz jak jest go nawał jest śliski i mokry to jest właśnie dzień szczytu czyli dzień owu :) i tak to u nas działa aż od nauk ;p

Ej a tak z ciekawości zapytam słyszałyście o środkach anty dla facetów? bo ostatnio w szkole babka na edukacji seksualnej coś o tym gadała ;p

@klaudia95 mój to wychodzi z samego rana i kończy robotę dopiero koło 19 więc sama siedzie w domu całymi dniami. @Zwariowanamama mój też całymi dniami w robocie heh ja to też tu nie mam żadnej rodziny wkoncu normalnie przespalysmy noc co prawda wstałyśmy o 5 ale ważę że chociaż w nocy nie było płaczu ;)

Ostatnia edycja:
reklama
@Mamaa20 a gdzie w Anglii mieszkacie :)
Super ze udalo ci sie pospac :) Moja mala wstawala na siku tysiac razy dzis wiec rano typowo zmartwychwstawalam. :p

Robilam testa, bo okres nie nawiedzil mnie jeszcze. Co prawda z czwartego siku ale negatywny. Czekam do jutra, jak malpa nie przyjdzie zatestuje znowu.

Do góry