reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

P
Mamaa20- ciesz sie każda chwila, bo te dzieciaczki stanowczo za szybko rosną. :frown:
Mojemu D ostatnio mowialam żeby zmniejszyć jednego z dzieciaczkow żeby znowu było słodkim bobaskiem:rolleyes2:

Sasankaa- współczuje.. Tez miałam podobna sytuacje. Plus do tego moja rodzina w ogóle nie akceptowała D., wiec wieść o pierwszej ciąży była miażdżąca dla mojej matki. . Ja podekscytowany, po 6 miesiącach starań o dzidzie dzwonie do mamy z dobrymi wieściami a ona po minucie ciszy pyta" co ty teraz córcia sama zrobisz" . . No ale cóż... Nauczyłam się, ze nie żyje dla rodziców tylko dla siebie. Teraz najważniejsza jest moja rodzina, żeby.byli szczesliwi:rolleyes:
Moi rodzice widzieli moja córeczkę tylko raz jak miała rok, syna nie widzieli jeszcze a ma juz 2,5 roku. . :no2:
ja to właśnie czekam aż ona chociaż raczkowac zacznie heh już nie moge się doczekać

reklama
To okrutne.! Niemowlaki powinny byc niemowlakami chwile dłużej. . :tak:
U nas było spontanicznie xD Poznalismy się w maju, na boisku :sorry: W sierpniu juz oświadczyny, a w październiku wyprowadzilismy się do.. Anglii :-p
Miałam skończone 18lat, o ciąży nr 1 dowiedzialam się w marcu, miesiąc po moich 19- tych urodzinach ;) A o ciąży nr 2 w dzień pierwszych urodzin mojej corci ;)
Teraz tez się ucze, w college na piekarza. Wrocilam do edukacji jak młodszy miał 13m-cy. W Polsce szkole rzucilam.​

Klaudia95- podziwiam cie :) Fajna organizacja czasu i podział opieki nad maluszkiem :)

Jakie wg was są plusy i minusy wczesnego macierzyństwa? Czy tylko widzicie to w różowych barwach czy macie czasem wątpliwości?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Minusem jak dla mnie było to ze jak wróciłam do szkoły Karmienie piersią się skończyło stopniowo ale jednak stres, zaległości i latanie z laktatorem do pielegniarki co 3 h. Plusem jest to, że młodzi rodzice mają o wiele więcej energii do zajmowania się dzieckiem niż np po 35 roku i masę cierpliwości więcej ;)

zwariowanamama mój mąż jest Piekarzem właśnie :) dobrze, że Wrocilas do edukacji :)
Ja teraz czekam do matury jeszcze lekko ponad rok ;) po maturze pomyślimy nad rodzeństwem dla młodego bo nie chcemy mega dużej różnicy wieku chociaż już w tedy było by prawie 4 lata :)

Co do wątpliwości to ja nie mam żadnych, ale pewnie jakbym była sama z dzieckiem raczej było by mi ciężko. Ale jak się chce to da się pogodzić że sobą i szkołę/ prace z dzieckiem i prowadzeniem domu :)

To okrutne.! Niemowlaki powinny byc niemowlakami chwile dłużej. . :tak:
U nas było spontanicznie xD Poznalismy się w maju, na boisku :sorry: W sierpniu juz oświadczyny, a w październiku wyprowadzilismy się do.. Anglii :-p
Miałam skończone 18lat, o ciąży nr 1 dowiedzialam się w marcu, miesiąc po moich 19- tych urodzinach ;) A o ciąży nr 2 w dzień pierwszych urodzin mojej corci ;)
Teraz tez się ucze, w college na piekarza. Wrocilam do edukacji jak młodszy miał 13m-cy. W Polsce szkole rzucilam.​
ja też szkole rzuciłam i się wyprowadziłam do Angli

I mamy już za sobą kolejna noc nieprzespana. Dziewczyny co jej dać na zabkowanie bo ja już nie mam pomysłów

I mamy już za sobą kolejna noc nieprzespana. Dziewczyny co jej dać na zabkowanie bo ja już nie mam pomysłów

U nas mały nie daje oznak ząbkowania, przy czyszczeniu ząbków dowiaduje się o kolejnych ;p Ale bobodent jest dość dobry bo sobie smarowałam jak ósemki mi wychodziły ;)

ja też szkole rzuciłam i się wyprowadziłam do Angli

I jak wam tam się żyje?:) trudno o prace i mieszkanie?

reklama
Do góry