reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
@pomyluna2 witamy w naszym gronie ;) Kochana glowa do gory. Wszystko się pouklada. Wiesz juz czy synus czy córka? Masz wsparcie od rodzicow?
Kurde, sorki.. Jak detektyw z tymi pytaniami.

Ale miałam zakręcony dzień. . :)
Z rana ogarnac obiad dla D. Do pracy, później dom i dzieci, do urzędu pomoc sąsiadce w po załatwianiu spraw. Szybkie zakupy, zajęcia dla rodziców i znów szybkie zakupy. Padam na cyce. W sumie nie tyle przez tępo a przez marudzenie malej. . cały dzień piszczy zamiast mówić i była rozdrazniona. . Narazie podpinam to pod grypę, która dopiero co przechorowala. Na szczęście mój dzień uwazam za zakończony. Czas na mały chill z D. :)
Miłego wieczoru kobietki ;)

Hej dziewczyny, mam pytanie.. co prawda do maja mam jeszcze czas jednak z powodu powikłań z gory przesadzaja ze czeka mnie cesarka. Bardzo sie boje, poniewaz bedac w szpitalu lezalam z dziewczynami ktore wyczekiwaly rozpakowania " z dwupaku" i troche sie osłuchałam z tematem
. Czy orientujecie sie jak to jest ze znieczuleniem (czy mozna wywalczyc ogolne) oraz w pozniejszym zyciu?

@Lola1009 Ja jestem po Cc :) Ja miałam znieczulenie podpajęczynówkowe w kręgosłup, byłam przytomna, słyszałam pierwszy krzyk mojego maluszka to było piękne <3 Byłam znieczulona od pasa w dół, i po 10godzinach wstałam.. od znieczulenia ogólnego robi sie nie dobrze, chce się wymiotować i bardziej boli Cię brzuch i przy ogólnym potem boli gardło od rurki... PO szwie mam cieniutką kreseczkę niczym nitka która chowa się w majteczkach i jest prawie niewidoczna :) Ogólnie jestem za znieczuleniem w kręgosłup, odpuszcza po kilku godzinach... Obok mnie leżała mama po ogólnym wymiotowała i wyła z bólu na przemian... Minie zaraz 16 miesięcy ja po 3 tygodniach od CC wróciłam do szkoły i dałam rade łazić po schodach. Obecnie nic mnie nie boli, na nic nie narzekam, obeszło się bezproblemowo, ale pamiętaj, że w dużym stopniu jest to sprawa indywidualna.. znieczulenie w kręgosłup nie boli, i zawsze jest przy Tobie anastezjolog,więc porozmawiaj z nim lub z położnymi na szkole rodzenia czy też w szpitalu :) Dodam, że miałam na prawde duże dzieciątko bo 4780g ważył :)

Zwariowanamama mam 21 lat i córeczkę Leny która ma 4 miesiące [emoji4] jestem na macierzyńskim oraz mieszkam w Poznaniu [emoji4] macie jakieś pytania to śmiało [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Lola1009 ja tak ze miałam cc ale wstawiłam się ze skierowaniem bo miałam ułożenie pośladkowe dziecka dostałam znieczulenie podpajeczynowkowe wszystkiego byłam świadoma od pasa w dół nic nie czułam niestety żeby mnie znieczulic kluli mnie igła 11 razy w kręgosłup.. dlatego tak ważne jest aby bardzo rozluźnić mięśnie placów do dziś mam mrowienie dolnej części pleców ale cc wspominam bardzo dobrze pierwszy płacz mojej Leny i pocalowanie jej to było piękne . Ogólne jest straszne kobieta po ogólnym leżała to masakra wymioty ciśnienie jej skakalo a tak miałam po 8 h moje dziecko koło siebie [emoji4] rana po cc po wyjściu ze szpitala mnie bolała jeszcze tydzień a potem sie przyzwyczailam i prawie jej nie widać [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry