reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja juz po dentyście:) Nie było zle:)
happymum mam nadzieję że nie będziecie się z tego powodu kłócić i dojdziecie do jakiegos kompromisu:) Może Twój S. potrzebuje troche czasu, może przerosła go myśl o drugim dziecku?
renata powodzenia u logopedy, fajnie że synek robi postępy:) Ostatnio jak byłam z małym u lekarza to powiedział w gabinecie ,,mamo wez mnie na kojanka,, i pediatra mówiła żeby z nim ćwiczyć i trochę go pomęczyłam i wymawia juz ładnie ,,l,, ładnie powie słowo lala:) a może warto wybrac się z ni do logopedy? ,,r,, nie potrafi wymówić albo nie wiem może ma jeszcze na to czas:)

reklama
Madzialena spokojnie P ma czas na r. Nawet do 6-7 urodzin mogą seplenic i ;ogopedzi nie panikują. No ale cwiczyc rozciąganie jezora mozna w domu.
Filip ma 9 lat i r nie mowi. Jest takie bezdzwieczne. L dawno wywolane, a r nie. Nie rozpaczam. wazne ze mowi.

booooooooooooooZiU deszcz pada. za jakie grzechy taka pogoda jak ja jade do miasta?? za jakie??

Happy : A może mu tak jest teraz wygodnie ? I to jest powód albo nie dorósł do kolejnego dziecka . Trzymam && żeby zmienił zdanie :*
chociaż ja też długo się wachałam czy chce się pakowac w drugie , jak sie zdecydowałam to nie było dane mi je mieć ale po 3 miesiącach stwierdziłam że spróbować można jak już zaczełam to dokończę i tak o o to proszę zostało mi 6 tyg .
A boję się jak nie wiem , a najlepsze że nie wiem czeo bardziej porodu czy tego co będzie po nim jak sobie poradzę nie pamiętam jak to jest mieć małe dziecko:happy:

RenataT teraz sprawdza gdzie bardziej pasuje R a gdzie L przejdzie mu ta fascynacja nową liteRką :tak:

happymum20 faceci dzieci traktują zupełnie inaczej niż My,pewnie jeszcze to przemyśli, poukłada sobie i wtedy dojdziecie do konsensusu

Dziewczyny może macie rację ake ja znam S. I wątpię ze zmieni zdanie... cóż najwyżej będę mamą jedynka:)
Sandra-na pewno dasz rade i wszystko będzie dobrze:)
Madzialana-ciesz sie ze twój mały mówi bo Dennis ti tylko słowa co prawda mowi już ich dosyć sporo ale tylko gdy ma na to ochotę... a poza tym gada dużo po swojemu:)

Mój synej spi czyli msm ok 3h spokoju:)

Wczoraj po obiedzie zostawilam w zlewie talerze I poszlam przebrac mala. Akurat paniusia wrocila z zakupow I zaczela rzucac tymi talerzami po zlewie.. powaznie mowie.. jak poszlam je myc to byly do gory nogami;/ drzwiami tak trzaska ze az w koncu szyby wypadna z tych drzwi..
W niedziele bylam na carboodzie I wrocilam akurat z T wrocil z pracy a oni szykowali grilla. I ja poszlam do kuchni a ona z tekstem nie uzywajac mojego imienia ale powiedziala : zrec z grilla to beda wszyscy ale zeby kupic cos na niego I pomoc to nie ma komu. Poszlam do pokoju I pytam sie mojego czy cos kupowal do grilla a on mowi ze nie bo nawet nikt nic nie wspominal o grillu. I postanowilismy ze idziemy na miasto na obiad. Wychodzimy z domu a panicz sie pyta co pijemy a moj mowi ze nic bo idziemy z dzieckim na spacer. I od niedzieli tak jak mowie jest jeszcze gorzej.
Czekam na to zeby sie odegrac im tym ze powiemy ze sie wyprowadzamy, wtedy im mina zbledna.
A do konca maja trzeva bedzie sie wyniesc, a oni na poczatku maja leca do PL a na koniec maja na wczasy.. I jesli nic nie znajda to beda placic caly czynsz.
W ogole ona niby kierowniczka jakas w pracy jest a teraz podobno ja zwolnili, bo jej wiecwj nie ma niz jest.. Bo ona popracuje 2-3 dni I bierze 3dni wolne bo jest zmeczona..
Wszystkie jej choroby od NERKI.. ciekawe czy debilizm tez od nerki?:rofl2:
Za 2 tygodnie wam zdam relacje z tego jak przebiegla rozmowa, hahaha nie moge sie doczekac :D

Mala wlasnie usnela.
Ide konczyc zupe I zbieram sie zeby zrobic rogaliki ale czy zrobie to nie wiem:p

moj maluch dzisiaj bardzo marudny chyba przez te zeby ,,, teraz dopiero usnał mysle ze troche pospi bo dalam mu czopka uspokajającego tak jak na lekarz kazal bo darł sie w niebo głosy ;[
strasznie mi go szkoda dziasla to ma tak biale jak snieg.
u nas pogoda szara bez sloneczka ale az tak zimno nie jest ale od piatku ma byc 20-22 st,
dzis nalesniczki na obiadek ;)

a moj Ł wlasnie inaczej to ja nie chce drugiego dziecka a on za jakis 1rok to by juz chcial miec drugie ..
ostatnio jak zrobilam awanture ze mi nie pomaga to wzial sie za siebie i on kapie malego bawi sie z nim jest dobrze tylko zobaczymy jak dlugo ;))

cześć dawno mnie tu nie było.
kuba od dwóch tygodni znowu chory wybrał dwa antybiotyki. normalnie masakra. mam podawac mu zyrtec i dostałam skierowanie do alergologa.

nie czytam nawet nie mam kiedy. Koleżanki moje zaciażone poraz drugi. Mam nadzieje ze mnie to nie spotka. ale one maj planowane drugie pociechy a ja sie pilnuje z tabletkami bo nie wiem co to by bylo normalna tragedia katasrofa i wszystko w jednym.

nie wiem co tu jeszcze pisac postaram sie czesciej zaglądać ale nie obiecuje. Witam nieznane mamusie :D

happymum mój synek rozgadał się na dobre dopiero jak skończył dwa latka:) zazdroszczę Ci że Dennisek śpi po południu, mój mały to jak slyszy słowo drzemka to ucieka;/ musi naprawde być zmęczony żeby zasnąć po południu:) skończyło się dobre:p
magda współczue takich współlokatorów;/ marudzą po kątach ja bym zwariowała :p
młoda mama oby ząbki szybko wyszły i skończyły się męczarnie:) A jhakie dajesz czopki? Ja dawałam synkowi Viburcol i rzeczywiście synek był po nich spokojniejszy:)
papitka dużo zdrówka dla Kubusia:) Dobrze że dostaliście skierowanie do alergologa, może masz małego alergika a nawet o tym nie wiesz;/

My byliśmy na krótkim spacerku, teraz wpadła bratowa z dzieciakami i maluchy się bawią:)

reklama
Do góry