reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Hej:)
Kechu- ok. 18 miesiąca zaczyna się "bunt dwulatka"
MlodaMama-Dennis miał 9 miesięcy jak wyszedł mu pierwszy ząbek a w wieku 18 miesięcy miał już wszystkie. Tylko trzonowe wchodziły z płaczem inne lekko:)
Papitka-zdrowa dla Kubusia.
Magda- &&&&& za wyprowadzke:)

mloda mama no ja bym sprobowala cos dosypac i obserwowala czy mu lepiej czy gorzej. W kazdej chwili mozesz z tego zrezygnowac a moze akurat to przez glod tak marudzi i to mu pomoze :)

happy no tak mi sie wlasnie wydaje ze to juz ten bunt sie zaczyna. Eh...oszaleje jak mi tak non stop bedzie krzyczal :(

Mloda mama mozesz juz mleczko zageszczac np kleikiem ryzowym czy kukurydzanym a dajesz mu juz obiadki?
Ketchu u nas od zawsze bylo ciezko bo Bartek to straszny uparciuch ale te pol roku to byla masakra, nadal nie jest idealnie ale o niebo lepiej. Bartek tez ostatnio beksa na maxa aby bylo nie po jego mysli placze, o byle co ciagle placz Ł sie smieje ze wyje jak baba:-Da krzyk niestety u nas jest do dzis i nie wiem co z tym zrobic, zwykle mowie ze gdy juz sie wykrzyczy moze przyjsc, raz przejdzie szybko klejnym razem drze sie bez konca:sorry:

U nas tez byl ryk, wrzask, bunt, histeria trwająca nawet i 3 godziny. Czasami nie powiem nerwy puszczaly. ja strasznie nerwowa jestem wrzasnelam nie raz, zdazyl sie klapsior, ale czesciej nie reagowalam. Najpierw ostrzegalam.. bo najczesciej na moje Nie zaczynal sie koncert. Z F trwalo to krocej. on jakis taki latwiejszy byl w obsludze, bardziej ugodowy.a Oskar?? O boziu najdrozsza. I teraz zdarza sie mu zrobić koncert taki ze mam ochote zamknąć go gdzies.

No u nas sa wrzaski i placze. Czasami to on ryczy tak o, dla praktyki chyba bo nic mu nie robie a on chodzi z kata w kat i sie drze. Oszalec mozna...ale pociesza mnie to ze nie ja jedyna to przechodze.

Renata oj ja tez nerwowa jestem i latwo mnie z rownowagi wyprowadzic i chociaz staram sie ignorowac te jego histerie to czasem mi sie zdarzy podniesc glos. Matka Teresa z Kalkuty nie jestem co by miec swieta cierpliwosc dla tego awanturnika.

Witamy sie xd
Happy szkoda ze zrezygnowal ze staranek ale moze przemysli decyzje i dojdziecie do kompromisu

Magda trzymam kciuki za mieszkanko

My dzisiaj pierwszy raz wyszlusmy od soboty bo wialo lalo wiec nici ze spacerkow ale dzisiaj juz 12 st bylo ;p Zuzi 5zavek wychodzi wiec jest placz smiech i tak w kolko ale minie jak wyjdzie zebol xd w koncu mam blat i karnisze firany powieszone okna pomyte dobrze ze mama mi plyn ze okna bez smug sa a ti najwazniejsze bo nienawidze tego w piatek jade do Rasziwki wypiore dywan i bedzie juz wsio xd
Mala jz spi mam nadzieje ze do rana bo przez tego zebucha zas sie zazela przebudzac

Sandra szybciucho zleci nie boisz sie ze cora bedzie zazdrosna ? Bo wiadomo takiemu maluszkowi wiecej czasu sie poswieca

A co do rozmowy z poprzednia wlascicielka no co zlodziejka bo zaczela wymyslac i nie oddala kaucji a kij hej w oko po zlosci pojde do skarbowki ze nie placi podatku za mieszkabie i tyle akurat mi po dridze bo i tak musze pity zaniesc i jutro ide zlovek zalatwiac no i ur chyba bede przekladala na maj troche glupio bo juz pozamawialam no ale niestety ten to tamten tamto a chcialabym zeby najblizsza rodzina byla no nie wiem przemysle to jeszcze

My juz nie śpimy ale jeszcze z łóżka nie wstalismy:) Dennis bajkę ogląda:)
Olcia-współczuję problemu z poprzednia właścicielką.
Kechu-u nas też zdarza się ze mały krzyczy i płacze... myślę że każde dziecko jest inne i trzeba znaleźć na nie sposób... u nas są trzy ostrzeznia i później kara czyli mały siedzi na schodach az się uspokoi, czasem jest to 5min. A czasem 40. Ale u nas skutkuje:)

Hej.
Mala dziś wstala przed 7, ale nawet nie slyszalam kiedy się obudzila, dopiero poczułam na własnej glowie :D

Ja jeszcze leze, lenia mam a musze isc do sklepu bo chce dziś zrobić krokiety ze szpinakiem ;)

Pogoda brzydka... wieje..

reklama
Hejka:)
olciaa współczuje problemów z byłą właścicielką;/ masakra;/
kechu mój synek też ma humorki:) U nkego trwa bunt 3latka, wszystko jest na nke a jak cos mu tłumaczę to on krzyczy do mnie jeszcze glośniej, a ile razy dostałam od niego bo gdzies w emocjach pacnął mnie ręką, oczywiście jest za to kara, zero bajek przez cały dzień, zanosze go do pokoju i mówię że może wyjść jak się uspokoi i będzie chciał mnie przeprosić:) Czasem nakrzycze się i nic a jak mój D. ryknie to synek chodzi jak w zegareczku:-)

My wstaliśmy przed 9, D. ma dzisiaj wolne i mam nadzieję że jutro też będzie miał bo muszę jechać do lekarza do kontroli a samej tłuc się to nie za bardzo mi się widzi;/ Pogoda jeszcze taka wstrętna, dzisiaj chyba posiedzimy w domku

Zmykam zrobić synkowi inhalacje

Miłego dnia:)

Do góry